-->
Resident Evil 6 İnceleme

Resident Evil serisinin neredeyse her oyununun beyaz perdeye uyarlanmış olmasından mıdır nedir Capcom oyunun genelini bir Hollywood filmi havasında tasarlamış. Özellikle Chris’in bölümlerinde kendinizi Jason Statham gibi hissediyorsunuz. Aşırı abartılı ve full aksiyon dolu sahneler size Resident Evil oyununda olduğunuzu unutturuyor. Sanki Capcom’un da yapmak istediği tam da bu gibi. Artık eski Resident Evil söylemlerinden […]

16.10.2012 | ulasufuk

Resident Evil serisinin neredeyse her oyununun beyaz perdeye uyarlanmış olmasından mıdır nedir Capcom oyunun genelini bir Hollywood filmi havasında tasarlamış. Özellikle Chris’in bölümlerinde kendinizi Jason Statham gibi hissediyorsunuz. Aşırı abartılı ve full aksiyon dolu sahneler size Resident Evil oyununda olduğunuzu unutturuyor. Sanki Capcom’un da yapmak istediği tam da bu gibi. Artık eski Resident Evil söylemlerinden vazgeçin, efsaneyi ben yarattım ve bundan sonra da böyle olmasını istiyorum der gibi bir hali var. Şahsi fikrimi söylemek gerekirse; bol aksiyonlu bölümlerden ziyade Leon ve Ada Wang’ın gizemli ve karanlık tonda ilerleyen bölümleri benim daha çok hoşuma gitti.
 

 
Resident Evil 6’nın en başarılı yönlerinin başında etkileyici sesleri geliyor. Her bir karakterin kişiliğine uygun şekilde seslendirilmesi ayrıca yaratıkların cüssesine uygun tonlamalarda efektlere sahip olmaları çok fazla emeğin ürünü.

Çevre etkileşimleri, silah efektleri ve aksiyona uygun müzikleri ile Resident Evil 6 kulaklarımızın pasını siliyor. Çok garip zombilerin tasarlandığı oyunda bu kadar yoğun efektleri başarı ile koordine etmek konusunda iyi iş çıkarılmış.
 

 
Resident Evil 6 toplamda dört farklı senaryosu, yedi farklı oynanabilir karakteri, co-op oynama imkanı ve nihayetinde 20 saatin üzerinde oynayış süresi ile serinin en dolu dolu yapımı olmuş. Tüm bunlar başka bir oyunda bir araya gelse ve beklentimizde hiç olmasa mükemmel bir oyun olmuş diyebilirdik. Ancak söz konusu Resident Evil gibi bir efsane olunca değerlendirmemiz çok farklı oluyor. Capcom’dan istediğimiz bizleri korku ile yoğurmasıydı, eski ruhu geri getirmesiydi. Kendileri de bunları vaad etmişti. Ama görünen o ki Leon senaryosunun belli bölümleri haricinde elimizde kalan orta sınıfın biraz üstü bir aksiyon oyunu. Elbette ki bu açıdan değerlendirildiğinde oynanması gereken, kendini saran, aksiyonu tavan yapan bir oyunla karşı karşıyayız. Öyle görünüyor ki, bundan sonra da serinin ilk üç oyununa benzer tadı arayanlar Capcom’un bizlere sunduğu ortaya karışık çorbayı içecekler ya da avuçlarını yalayacaklar…
  



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!