-->
Of Orcs And Men İnceleme

Kısa anlatım ekranlarının ardından ilk düşmanımızla karşılaştığımız anda oyunun dinamiklerine de merhaba diyoruz. Oyunun en önemli özelliği olan sıra tabanlı combat sistemi diyebilirim. Karakterimizin yapacak olacağı tüm hamleleri kendimiz manuel olarak atayabiliyoruz. İlk başlarda çok kısıtlı olan hamle seçenekleri level atladıkça oldukça çeşitleniyor ve gelişiyor. Arkhail karakteri için Saldırı, Savunma, Özel Güçler olarak şekillenen bu […]

28.10.2012 | ulasufuk

Kısa anlatım ekranlarının ardından ilk düşmanımızla karşılaştığımız anda oyunun dinamiklerine de merhaba diyoruz. Oyunun en önemli özelliği olan sıra tabanlı combat sistemi diyebilirim. Karakterimizin yapacak olacağı tüm hamleleri kendimiz manuel olarak atayabiliyoruz. İlk başlarda çok kısıtlı olan hamle seçenekleri level atladıkça oldukça çeşitleniyor ve gelişiyor. Arkhail karakteri için Saldırı, Savunma, Özel Güçler olarak şekillenen bu hamle ağacının her birinde birbirinden farklı bir çok hamle stili bulunuyor. Diğer karakterimiz Styx için ise yakın dövüş, uzak dövüş ve özel güçler seçenekleri beliriyor. Karakterlerimiz için belirlediğimiz sıra ile hamleler atayabiliyoruz. Ama bu hamle atama sistemi dört tane ile sınırlanmış. Yani her dört hamlede bir tekrar hamle ekranını açıp ihtiyacımız olan hamleyi seçmemiz gerekiyor. Bu arada oyun yavaş çekime geçiyor. Ancak iyi düşünülmüş bu hamle sisteminin akıcılığı olumsuz etkilediğini ve yanlış seçtiğiniz bir hamleyi iptal etmek için tüm hamle sıralamasını yeniden düzenlemeniz gerekmesi gibi olumsuzlukları da bulunduğunu belirtmeliyim.
 

 
Oyunda önce Arkhail karakteri ile ilerliyorsunuz. Bu karakterimiz güçlü ve yakın dövüştü etkili olacak şekilde silah kullanabiliyor. Tıpkı Diablo’daki barbarian sınıfına benzetebilirsiniz. Hazır Diablo’ya atıf yapmışken oyunun karakter geliştirme ve ekipman sisteminden de bahsedeyim. Oyun boyunca öldürdüğünüz karakterlerden deneyim puanları kazanıyorsunuz. Bu puanlar sayesinde level atlıyorsunuz. Atladığınız her level başına bir geliştirme puanı kazanıyorsunuz. Ayrıca yetenek ağacındaki bir yeteneği aktif edebiliyorsunuz. Kazandığınız bu yetenek puanlarını her iki karakter için ayrı ayrı kullanmanız gerekiyor. Bir karakteri geliştirdikten sonra diğerini de geliştirmeyi unutmayın. Sonuçta her ikisinin etkili olduğu yönler çok farklı.
 

 
Düşmanlarınızla giriştiğiniz mücadelede Arkhail yakın ve güçlü dövüşle işi bitirmeye çalışırken Styx ise sessiz derinden veya uzaktan bıçak atarak işi bitirecek. Karakterleriniz arasındaki geçiş tek tuşla olacak kadar kolay tasarlanmış. Her karakterin enerjisi ve deneyim puanı seviyesi ekranın ortasında belirtiliyor. Böylelikle enerjisi iyice azalan kahramanınıza yardıma koşabiliyorsunuz. Bu arada Arkhail karakterinin gücü belli bir seviyenin altına indiğinde kendisi adeta canavara dönüşerek kısa süreliğine enerjisini arttırıyor ve öldürücü bir savaş makinesi gibi düşmanlarına saldırıyor. Oyun boyunca etrafta bulunan çuvallardan ya da farklı yerlerden ekipmanlar elde ediyorsunuz. Bu ekipmanların levelleri, katkıları, üzerinizdeki ekipmanla olan kıyaslamasını kısa bir bilgi ekranında görebiliyorsunuz. Oyundaki ekipman sisteminin oldukça çeşitli olduğunu söyleyebilirim.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!