-->
Of Orcs And Men İnceleme

Orkların Yaşam Savaşına Hoş Geldiniz… Yıllardır fantastik dünyada insan ırkına karşı olan elfleri, orkları, cüceleri, goblinleri ve devleri gördük. Özellikle Yüzüklerin Efendisi serisi ile daha haşır neşir olduğumuz bu farklı dünyaların farklı ırklarını hep insan ırkı ile mücadele içinde ya da yan rollerde gördük. Peki olaya birde farklı açıdan bakmaya ne dersiniz. Mesela insan ırkının […]

28.10.2012 | ulasufuk

Orkların Yaşam Savaşına Hoş Geldiniz…

Yıllardır fantastik dünyada insan ırkına karşı olan elfleri, orkları, cüceleri, goblinleri ve devleri gördük. Özellikle Yüzüklerin Efendisi serisi ile daha haşır neşir olduğumuz bu farklı dünyaların farklı ırklarını hep insan ırkı ile mücadele içinde ya da yan rollerde gördük. Peki olaya birde farklı açıdan bakmaya ne dersiniz. Mesela insan ırkının orkları yok etmeyi planladığı bir hikayede orkların yanında yer alıp yaşam mücadelesi vermek gibi. Cyanide Stüdyoları ve Spiders Stüdyolarının iş birliği ile geliştirilen ve multiplatform olarak yayınlanan Of Orcs And Men bizlere tabuları yıkıp olaylara birde orkların çerçevesinden bakmamızı sağlıyor. Ork ırkının yaşamını tehdit eden insan oğlu ile giriştiği hayatta kalma hikayesinde orkların tarafında saf alıyoruz. Bu sıra dışı kurgunun nasıl anlatıldığını deneyimlemek ve incelemek de bizlere düşüyor.
 

 
Zalim bir hükümdarın yönetimindeki insan oğlunun çevresindeki diğer canlılara ne denli zarar verebileceği olgusu oyunumuzun ana hikayesini oluşturuyor. Yıllar boyu zulme uğrayan ork ırkının direnişini konu alan hikayemizde oynanış üçüncü kişi kamera açısı ile tasarlanmış. Oyunun genel yapısı ise tipik bir rpg. Zaten Cyanide Stüdyolarının daha önce bir rpg oyunu olan Game Of Thrones oyununu da geliştirdiğini biliyoruz. İşin garip yanı tıpkı o oyunda olduğu gibi Of Orcs And Men’de de hikayemiz bir duvar üzerine kurulu. İnsan ırkının zalim hükümdarının inşa ettiği duvar hikayenin temelinde yer alıyor.
 

 
Oyunun genel kurgusu ve hikayesi ile ilgili kısa bilgiler yeterli diye düşünüyorum. Fazla detaya girerek heyecanı bozmak istemiyorum. Oyunun başında bize anlatılan hikayecikten sonra maceramız başlıyor. Öncelikle çok sade ve sıradan bir ana menümüz var. Hemen yeni oyunu seçtikten sonra zorluk seviyesini belirliyoruz. Oyunun çok zor bir yapısı yok. Türe daha önceden alışkın olanlar hard seçeneğini seçebilir. Oyunda iki karakteri kontrol ediyoruz. Ve yolculuğumuzun büyük bölümü bu karakterlerle gerçekleşiyor. Öncelikle güçlü bir ork olan Arkhail ile yolculuğumuz başlıyor, daha sonra Styx adlı karakter yolculuğa katılıyor.
 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!