-->
Medianova, Dijital Oyun Endüstrisinde Devrim Yaratacak GDN Hizmetini GameX 2012’de Tanıtıyor

Medianova, küresel dijital oyun endüstrisine yönelik çözümleriyle 4-7 Ekim 2012 tarihleri arasında GameX 2012’de olacak. Dijital oyun endüstrisi için devrim niteliği taşıyan ve şifrelenmiş verinin bugüne dek hiç olmadığı şekilde hızlandırılmasını sağlayarak oyunun her aşamasında kullanıcı deneyimini yükselten GDN (Game Delivery Network) hizmeti, Medianova’nın GameX 2012’de küresel pazara tanıtacağı önemli çözümlerin başında geliyor. Öte yandan […]

03.10.2012 | ulasufuk

Medianova, küresel dijital oyun endüstrisine yönelik çözümleriyle 4-7 Ekim 2012 tarihleri arasında GameX 2012’de olacak. Dijital oyun endüstrisi için devrim niteliği taşıyan ve şifrelenmiş verinin bugüne dek hiç olmadığı şekilde hızlandırılmasını sağlayarak oyunun her aşamasında kullanıcı deneyimini yükselten GDN (Game Delivery Network) hizmeti, Medianova’nın GameX 2012’de küresel pazara tanıtacağı önemli çözümlerin başında geliyor. Öte yandan Medianova, GameX 2012’de fuar, turnuva alanları ve konferansı internet üzerinden tüm dünyaya canlı yayınlayacak. 

03.10.2012, İstanbul

Medianova, streaming ve bulut bilişim hizmetleri alanında yeni geliştirdiği ürünlerini dijital oyun endüstrisiyle GameX 2012 Fuarı’nda buluşturuyor. Medianova’nın kendi bünyesinde geliştirdiği ve uluslararası alanda ilk kez bu fuarda duyuracağı GDN (Game Delivery Network) hizmeti küresel dijital oyun endüstrisinde devrim niteliği taşıyan özelliklere sahip bulunuyor. Öte yandan GameX 2012 süresince fuar, turnuva alanları ve konferansın internet üzerinden tüm dünyaya canlı yayını da Medianova tarafından gerçekleştirilecek.

Medianova CEO’su Serkan Sevim, GameX katılımcılarını yeniliklerle buluşturacaklarını belirtiyor: “Medianova olarak Türkiye’nin en büyük dijital içerik dağıtım ağı konumundayız. Bu dijital içeriklere video ve müziğin yanı sıra tabii ki oyunlar da dahil. TÜİK’in yaptığı bir araştırma, internet kullanıcılarının %49,1 oranla interneti müzik, film, görüntü indirmek ve oyun oynamak için kullandıklarını ortaya koyuyor. Bu alanda uzun süredir yoğun Ar-Ge çalışmaları yürütüyor ve küresel çapta başarıya ulaşan çözümler üretiyoruz. Geçtiğimiz sene oyunların daha hızlı yüklemesine ve SSL ile şifrelenmesine yönelik platformumuzu optimize ettik. Yenilenen platformumuzu, dünyanın önde gelen dijital oyun şirketlerinin katıldığı GameX’de sektör profesyonellerine yakından tanıtma fırsatı bulacağız. Ayrıca Yayınmatik şirketimiz ile GameX 2012’yi her yönüyle internetten canlı yayınlayarak etkinliğin Türkiye ve dünyada geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.”

Serkan Sevim, Medianova’nın geliştirdiği GDN hizmetiyle dijital oyunlarda kullanıcı deneyiminde devrim yarattıklarını belirtti: “Dünyada yeni bir trend olan GDN (Game Delivery Network) hizmetimizi tüm test aşamalarını tamamlayarak devreye aldık ve kullanıma sunduk. Bu platform, oyun gibi değişik dinamikleri olan bir içeriğe yönelik olarak optimize edilmiş özel bir platform. Tabii ki Medianova CDN’e entegre çalışması en büyük özelliği. Ayrıca SSL üzerinden şifrelenmiş verinin bugüne dek hiç olmadığı şekilde hızlandırılmasını sağlayarak oyunun her aşamasında kullanıcı deneyimini çok yüksek seviyede artırıyoruz. Bütünüyle kendi bünyemizde geliştirdiğimiz GDN hizmetimiz, bu özelliğiyle dijital oyun endüstrisi için bir devrim niteliği taşıyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medianova CEO’su Serkan Sevim: “Kendi geliştirdiğimiz ürünlerle dijital oyun pazarında küresel çapta başarı hedefliyoruz.”

Sevim, dijital oyun pazarının her geçen gün büyümekte olduğuna da dikkat çekiyor: “Türkiye’de free-to-play (ücretsiz oyun) kullanımının son 12 ayda 5 milyon kullanıcıya ulaştığı belirtiliyor. Dünyada PC kutu ve konsol oyunları pazarı 40 milyar dolara yaklaşırken, online ve sosyal oyun pazarı 20 milyar doları aşıyor. Türkiye’nin uluslararası bilişim teknolojileri pazarında önemli hedefleri var. Biz de Medianova olarak dijital oyun gibi dev bir endüstriye yönelik kendi geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerle küresel çapta başarı hedefliyoruz. Bununla birlikte, sunduğumuz çözümlerle Türkiye merkezli oyun firmalarının uluslararası alana açılmalarına ve bu pazardan pay almalarına yardımcı olmaktan da mutluluk duyuyoruz.”

Medianova CDN platformunun Türkiye’nin açık ara en büyük dijital dağıtım ağı konumunda bulunduğunun altını çizen Serkan Sevim, GameX 2012’ye katılan firmalara Medianova CDN platformu üzerinde 10 terabyte ücretsiz hosting desteği verdiklerini belirterek, “Bu sayede Medianova ile çalışan oyun firmalarının kullanıcılarına daha hızlı ulaşmasını ve kampanyalarında network kapasitesini düşünmemelerini sağlayacağız. Oyuncuların %33’ünün sosyal oyunlar oynadığını, %62’sinin ise diğer oyuncularla online oynamayı tercih ettiğini dikkate aldığımızda, bu alanda sunduğumuz çözümlerin önemi daha net ortaya çıkıyor,” dedi.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!