-->
Kült Korku Efsanesi Until Dawn ile PlayStation’a Geliyor

(22.10.2012 – İstanbul) – Sony Computer Entertainment Europe bugün indie ikonu Larry Fessenden ve ünlü film yapımcısı Graham Reznick’in, sadece PlayStation®3 için çıkarılacak olan Until Dawn™’ın senaryosunu yazmak üzere birlikte çalışacaklarını açıkladı. Ünlü yazar Fessenden’in çalışmaları arasında Habit, Wendigo, No Telling ve The Last Winter gibi birçok ödüllü sanat-korku filmi de yer alırken, Reznick ise […]

22.10.2012 | ulasufuk

(22.10.2012 – İstanbul) – Sony Computer Entertainment Europe bugün indie ikonu Larry Fessenden ve ünlü film yapımcısı Graham Reznick’in, sadece PlayStation®3 için çıkarılacak olan Until Dawn™’ın senaryosunu yazmak üzere birlikte çalışacaklarını açıkladı. Ünlü yazar Fessenden’in çalışmaları arasında Habit, Wendigo, No Telling ve The Last Winter gibi birçok ödüllü sanat-korku filmi de yer alırken, Reznick ise bugüne kadar I Can See You ve The Viewer gibi eleştirmenlerden büyük övgü toplayan filmlere imza attı. Yaklaşık otuz yıldır Fessenden’in prodüksiyon şirketi Glass Eye Pix çatısı altında, kült korku türü çalışmalar üretmek için birlikte çalışan ikili, bu büyük bir heyecanla beklenen genç korku oyununu yazmak için tam da ihtiyaç duyulan uzmanlar.

Until Dawn, oyuncuların en sevdikleri genç korku filmlerinde aradığı tüm unsurları sunuyor; genç ve güzel kadro, ıssız bir lokasyon, sinsi bir katil ve çok önemli bir beklenmedik gelişme. Fessenden ve Reznick’in de ekibe katılması, Until Dawn korkutucu olmakla kalmayıp aynı zamanda etkili diyaloglar, bol mizah ve cinsel çekicilik ile genç korku filmleri türüne de sadık kalan bir senaryo kazandırdı.

Larry Fessenden oynadıkları rol ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bir film yerine oyun üzerinde çalışmak, benim için tamamiyle yeni bir meydan okumaydı. Öte yandan, genç korku filmi türünü alarak, oyuncunun gerçekten hikayenin bir parçası haline geldiği gerçek anlamda sarmalayıcı bir ortama taşıma fırsatını kesinlikle reddedemezdim. Bu konuda birlikte çalışmak üzere ilk aklıma gelen isim ise, aynı zamanda ciddi bir video hayatta kalma mücadelenizde karanlığın içinde size yol gösteren bir el feneri haline gelecek olan oyunları tutkunu olan ve sıklıkla birlikte çalıştığım Reznick oldu.”

Fessenden’i Reznick izledi: “Supermassive Games’deki ekip ile birlikte çalışmak muhteşemdi. Bunlar, video oyunlarına tıpkı bizim korku filmlerine yaklaştığımız gibi, yani bu türün potensiyeline gerçek bir sevgiyle yaklaşan insanlar. Oyunseverlerin Until Dawn’a bayılacaklarından eminim, zira daha önce hiç bunun gibi bir şey oynamadılar.”

Fessenden’in korku dünyasına olan katkısı 2011 yılında “Fangoria Onur Listesi”ne dahil edilmesi ve Frightfest Film Festivali sırasında Birleşik Krallık’ta yayımlanan Total Film dergisi tarafından ‘Korku İkonu’ olarak onurlandırılması ile de tasdik edilmiş oldu. Halen yeni filmi Beneath’in post prodüksiyon çalışmalarını yürütüyor. New York Times tarafından “muhteşem bir film yapımcısı” olarak nitelendirilen Reznick ise son olarak video oyunları dünyasında geçen bir gerilim olan The Designer adlı yeni bilim kurgu film projesi ile uğraştığını açıkladı.

Supermassive Games® tarafından sadece PlayStation 3 için geliştirilen Until Dawn, Şafağa Kadar vereceğiniz hayatta kalma mücadelesinde karanlığın içinde size yol gösteren bir el feneri haline gelecek olan PlayStation®Move hareket kontrol cihazınıza bakışını tamamiyle değiştirecek.

 

BASIN BÜLTENİ

 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!