-->
Borderlands 2 İnceleme

Yeni oyunumuzda haritamız da oldukça genişletilmiş görülüyor. Neredeyse bir önceki oyunun iki katı büyüklüğünde bir haritayla karşı karşıyayız. Bu haritanın büyüklüğü verilen görevlerin farklı yerlerde olması sorununu da beraberinde getiriyor. Yapımcılar bu sorunu da ışınlanma üniteleri ile çözmüşler. Herhangi bir npc’den görevi aldıktan sonra uzak mesafe yolları ışınlanarak alabiliyorsunuz. Görevler demişken bazı görevler görev ekranında […]

01.10.2012 | ulasufuk

Yeni oyunumuzda haritamız da oldukça genişletilmiş görülüyor. Neredeyse bir önceki oyunun iki katı büyüklüğünde bir haritayla karşı karşıyayız. Bu haritanın büyüklüğü verilen görevlerin farklı yerlerde olması sorununu da beraberinde getiriyor. Yapımcılar bu sorunu da ışınlanma üniteleri ile çözmüşler. Herhangi bir npc’den görevi aldıktan sonra uzak mesafe yolları ışınlanarak alabiliyorsunuz. Görevler demişken bazı görevler görev ekranında gözükse bile o görevi yapabilmeniz için belirtilen levele ulaşmış olmanız istenilebiliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi level atladıkça verilen görevlerin zorlukları da bu ölçüde zorlaşıyor.
 

 
Borderlands 2’nin en güvendiği yanı başarılı co-op modu ve sahip olduğu silah çeşitliliği olduğuna göre bizim de en odaklandığımız noktalar bunlar oluyor. Silah çeşitliliğine diyecek lafımız yok. Gerçekten her türden silaha erişebiliyoruz. Ancak bu silahların oynanabilirliğe etkisi bakımından yer yer bazı sorunlar yaşandığını da belirtmeliyim. Özellikle nişan aldığımız anlarda bize hissettirilmek istenen odaklanma kaymasının biraz abartıldığını belirtebilirim. Co-op özelliği bakımından ise Borderlands 2 tek kelimeyle olmuş. Açıkçası bu mod son yılların en eğlenceli co-op yapımlarından biri olmasını sağlamış.

İncelemenin başında da belirttiğim gibi Borderlands 2 ilk olarak grafikleri ile bizleri etkiliyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde gerçekten oldukça başarılı bir yapımla karşı karşıyayız. Özellikle karakter modellemeleri ve uzun namlulu silahlar kullandığınızda çok uzak mesafedeki karakterlerin bile çok detaylı yapılandırılmaları hoşuma gitti. Kendine has grafiksel yapısını daha da geliştiren Borderlands 2 türünün en başarılı yapımlarından biri olmuş diyebilirim.
 

 
Son dönemin en başarılı yapıtı iddiası ile piyasaya sunulan Borderlands 2 bu iddiayı kanıtlayacak bir çok detaya sahip olsa bile oynanabilirlik açısından kendini tekrar eden yapısı ve online modundaki içeriklerin yetersizliği gibi nedenlerle mükemmellikten uzaklaşıyor. Ancak fps türüne getirmiş olduğu farklılıkları daha da geliştirmiş olması ve teknik yönlerindeki üstün başarısı ile bu yıl karşılaştığımız en başarılı yapımlardan biri olduğunu belirtmeliyim. Kesinlikle denenmesi gereken yapımlar arasında yerini alan Borderlands 2’yi şiddetle öneriyorum…



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!