-->
Borderlands 2 İnceleme

Daha Öfkeli, Daha Şiddetli, Daha Eğlenceli… İlk Borderlands oyunu ile tanıştığımda herkes gibi benim de ilk ilgimi çeken, oyunun sahip olduğu fantastik grafik yapısı ve sunumundaki eğlenceli öğeler olmuştu. Aradan geçen üç yılın ardından yeni Borderlands oyunu yoğun pazarlama hamlesi ile raflardaki yerini aldı. Oyundan beklentiler o kadar yükseltildi ki bazı yazarlar 2012’nin en başarılı […]

01.10.2012 | ulasufuk

Daha Öfkeli, Daha Şiddetli, Daha Eğlenceli…

İlk Borderlands oyunu ile tanıştığımda herkes gibi benim de ilk ilgimi çeken, oyunun sahip olduğu fantastik grafik yapısı ve sunumundaki eğlenceli öğeler olmuştu. Aradan geçen üç yılın ardından yeni Borderlands oyunu yoğun pazarlama hamlesi ile raflardaki yerini aldı. Oyundan beklentiler o kadar yükseltildi ki bazı yazarlar 2012’nin en başarılı yapımı olacağı tahminlerinde bile bulundu. Oyun dünyasında en zor şeylerden biri beklentileri karşılayabilmektir. İşte bu nedenle oldukça iddialı söylemlerle piyasaya sunulan Borderlands 2’nin bu büyük beklentileri ne ölçüde karşılayabildiğine göz atmaya çalışacağız.

İlk Borderlands oyununda hatırlayacağınız üzere kurak çöllerde başlayan bir hikayemiz vardı. Pandora gezegeninde bulunan değerli yer altı zenginliklerini ele geçirme üzerine kurulu kıyasıya bir mücadeleye şahit olmuştuk. İşte ikinci oyunumuzun da ana konusunu bu gizemli yer altı madenlerini elde tutmaya çalışan karanlık güçlerle giriştiğimiz mücadele oluşturuyor. Tabi bazı farklılıklar söz konusu.
 

 
Borderlands 2’de kötü karakter rolünde Yakışıklı Jack bulunuyor. Amacı daha öncede belirttiğim gibi değerli yer altı madenlerinin kontrolünü elinde bulundurmak. Bu amaçla kendine bir çok türden yardımcılar bulmuş. Diğer taraftan bu gezegenin değerli madenlerini sonuna dek savunacak Vault Hunter’lar var. İşte biz de bu yiğit kahramanlardan birini kontrol ediyoruz. Birini diyorum çünkü oyunda farklı karakteristik özelliklere sahip dört kahraman bulunuyor. Bunları kısaca tanımak gerekirse; Maya sahip olduğu mistik güçler sayesinde büyü yapabiliyor ve düşmanlarını etkisiz hale getirebiliyor. Tabi bir yandan da iyi bir silahşor. Axton ise tam bir savaşçı. Eski bir asker olan kahramanımız gerektiğinde aktif ettiği bir ağır makineli düzeneğini cebinde taşıyor. Özellikle yoğun çatışma anlarında bu yeteneği çok etkili oluyor. Bir diğer kahramanımız olan Zero ise oldukça ilginç bir karakter. kendisi dış görünüşe bakılırsa oldukça narin görünüyor ama savaş arenasında kas gücünü değil özel yeteneği olan sihri kullanıyor. Ayrıca rakiplerinin işini sessizce bitirmesi ile de nam salmış birisi. Son kahramanımız ise Salvador. İsminden de anlaşılacağı gibi tam bir savaş makinesi olan Salvador’un en önemli özelliği üstün silah yetenekleri.
 

 
Karakterlerimizin tüm özelliklerine ilişkin kısa detaylar oldukça başarılı bir sunum ile tanıtılmış. Oyunun hemen başında karşılaştığınız ana hikaye anlatımı ardından kendimizi bir tren vagonunda buluyoruz. Burada gerçekleşen ufak sürprizin ardından kendimizi karlı bir bölgede buluyoruz. Karakter seçimini yaptıktan sonra hikayemiz başlıyor. Hemen başlangıçta bizi eski dostumuzu olan mini robot Claptrap karşılıyor. kendisi bize daha önceki oyunda da olduğu gibi yol göstermeye devam ediyor. İlk görevimize başladığımız anlarda oyundaki gelişime de tanıklık ediyoruz. Örneğin ilk göze çarpan detaylar görsellikle ilgili oluyor. Tamamen karla kaplı mekanlarda geçen ilk bölümlerde kendini o kadar belli etmese de ilerleyen bölümlerde görsel gelişim kendini hissettiriyor. Bir diğer önemli yenilik ise oyunda yer alan Npc’lerin daha aktif olması. Daha önceki oyunda sabit olan ve fazla diyaloga girmediğimiz bu karakterler artık hem daha geveze hem de daha fazla oyunun içerisinde.

 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!