-->
Transformers: Fall Of Cybertron İnceleme

İlk kontrol ettiğimiz robot dememin elbette bir nedeni var. Oyun boyunca bir çok robotu kontrol ediyoruz. Tamamında 13 bölümden oluşan yapımda her bölümde farklı bir robot ile hikayeye devam ediyoruz. Bu oldukça iyi düşünülmüş bir yenilik. Transformers’ın doğasına da uygun bir oynanış sistemi sunan yapımda özellikle uçuş kabiliyetleri çok gelişmiş robotları kontrol ettiğimiz bölümler enfes […]

11.09.2012 | ulasufuk

İlk kontrol ettiğimiz robot dememin elbette bir nedeni var. Oyun boyunca bir çok robotu kontrol ediyoruz. Tamamında 13 bölümden oluşan yapımda her bölümde farklı bir robot ile hikayeye devam ediyoruz. Bu oldukça iyi düşünülmüş bir yenilik. Transformers’ın doğasına da uygun bir oynanış sistemi sunan yapımda özellikle uçuş kabiliyetleri çok gelişmiş robotları kontrol ettiğimiz bölümler enfes bir eğlenceye dönüşüyor. Konuya dönecek olursak, daha ilk dakikalarda bizi nasıl bir oyunun beklediğini görüyoruz. Birkaç kelime ile anlatmak gerekirse oyun bizlere, bol miktarda aksiyon, hız, robotik dinamikler (özellikle sesler bakımından), katıksız eğlence ve adrenalin sunuyor.
 

 
Oyunda yer alan robot sayısı bir hayli fazla. Bildiğiniz gibi ana hikayemiz Autobotlar ile Deceptionların yıllar süren mücadelesi üzerine kurulu. Bu sebepten dolayı her iki cepheden de bir çok tanıdık ve yeni karakter oyun boyunca karşımıza çıkıyor. Aslında yapımcıların planı bölümün tasarımına göre robot kullanımı şeklinde gerçekleşmiş. Bu durum oldukça keyifli bir oynanış sistemi sağlamış. Havadan saldırı odaklı bölümlerde hava kabiliyeti yüksek robotu, güç ve çatışma odaklı bölümde ise Optimus Prime gibi güçlü robotu kontrol ediyoruz.
 

 
Kontrol ettiğimiz robotların çeşitliliği ile doğru orantılı olarak sahip olduğumuz silahların çeşitliliği de bir hayli fazla. Oyun boyunca ondan fazla silah kullanabiliyoruz. Silahlardan bahsetmişken oynanış sisteminin klasik tps türünden olduğunu da belirtmeliyim. Ayrıca sizinde tahmin edeceğiniz gibi silahların ileri teknoloji ürünü cıvıl cıvıl lazer siları şeklinde tasarlandığını da söyleyeyim. Oyunun en beğenmediğim yönü artık çoğu oyunda göremediğimiz yapay zeka sorunu. Yada yapay zekasızlık mı desek. Tabi bu kadar da durum vahim değil ama yeni nesile yakışmayacak bir yapay zeka söz konusu. Ayrıca yapımcıların da bölüm tasarımları ile bu duruma çanak tuttuklarını belirtmeliyim.

 



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!