-->
Tekken Tag Tournament 2 İnceleme

Oyunda yer alan Fight Lab seçeneği bir nevi antrenman alanı şeklinde düşünülebilir. Bu seçenekte size adım adım gelen dövüş komutlarını yapmanız isteniliyor. Böylece hem oyunun yeni dövüş dinamiklerine alışıyorsunuz hem karakterinize alışmanız sağlanıyor. Her başarılı hareketin ardından zorluk derecesi artıyor. Tekken Tunes seçeneği aslında gayet iyi düşünülmüş bir seçenek. Daha önce de belirttiğim gibi oyunun […]

27.09.2012 | ulasufuk

Oyunda yer alan Fight Lab seçeneği bir nevi antrenman alanı şeklinde düşünülebilir. Bu seçenekte size adım adım gelen dövüş komutlarını yapmanız isteniliyor. Böylece hem oyunun yeni dövüş dinamiklerine alışıyorsunuz hem karakterinize alışmanız sağlanıyor. Her başarılı hareketin ardından zorluk derecesi artıyor. Tekken Tunes seçeneği aslında gayet iyi düşünülmüş bir seçenek. Daha önce de belirttiğim gibi oyunun menüsündeki ve dövüş arenalarındaki arka planlar ve çalan müzikler oldukça dinamik bir yapıya sahip. İşte Tekken Tunes bölümünden bu arka planları, çalan şarkıları ve birçok detayı şekillendirebiliyorsunuz. Kendinize bir playlist oluşturmanız bile mümkün. Oyunun kişiselleştirme bölümü de şimdiye kadar yapılan Tekken oyunları arasında en detaylılarından biri. Karakterinizin aksesuarlarından tutun da daha birçok detayına kadar her şeyi isteğinize göre giydirebiliyorsunuz.
 

 

Yapımın online modu ise en can alıcı kısmını oluşturuyor. Başarılı bir teknik altyapı üzerine kurulu olduğunu söyleyebilirim. Pek fazla bağlantı sorunları yaşamadım. Online maçlardaki en önemli yeniliklerin başında uluslar arası Tekken Federasyonu sistemi olmuş. Tıpkı uefa gibi tüm dataların tutulduğu, tüm müsabakaların kayıt altına alındığı bu sisteme kayıt olduktan sonra tüm verilerinize istediğiniz yerden ulaşabiliyorsunuz. Online kategoride Ranked Match, Player Match, Team, Tekken Channel ve Leaderboards seçenekleri bulunuyor. İsimlerinden de gayet net bir şekilde anlaşıldığı için detaylarına girmeye gerek görmüyorum.

TTT2’yi teknik yönleri ile değerlendirmek gerekirse; ilk göze çarpan detay kesinlikle görsel olarak kat edilen mesafe. İlk oyunun PS2 için geliştirildiği göz önüne alındığında görsel gelişim muhakkak olacaktı ancak özellikle karakter tasarımlarındaki ve renk paletindeki canlılık açısından bakıldığında Namco Bandai stüdyolarının iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim. Kamera açılarındaki göze hoş gelen geçişler olumlu yönlerinden biriyken karakterler arasındaki orantısızlığı rağmen verilen tepkiler ve efektlerdeki göze hoş gelmeyen detaylarda söz konusu. Ses ve müzikler açısından TTT2 başarılı sayılabilir. Arka fonda çalan garip japon melodilerine müdahale edebilme imkanı Tekken Tunes tarafından verilmiş olması da artı bir güzellik. Dövüşçülerimizin çıkarmış olduğu absürt sesler de olması daha hoş olabilirmiş.
 

 
Sonuç olarak TTT2 dövüş oyunlarına yeni bir soluk getireceğe benziyor. Türün en başarılı serilerinden birinin adını bünyesinde barındırması, grafiksel olarak iyi bir düzeye ulaşması, uzun zamandır beklenilen bir yapım olması ve çok keyifli dövüş dinamikleri TTT 2’nin en büyük artıları. Bu nedenlerden dolayı TTT 2 türün hayranlarının kaçırmaması gereken bir yapım olduğu aşikar. Bol dövüşlü günler (tabi ki sadece sanal ortamda…)
 



Popüler Haberler


Devolver Digital tarafından yayınlanan Human Fall Flat’in devam oyunu Human Fall Flat 2’nin 2026 yılına ertelendiği resmi olarak açıklandı.


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”