-->
Tekken Tag Tournament 2 İnceleme

Dövüş Bu Kez Çok Zorlu Geçecek… Dövüş oyunları son dönemde popülerliğini biraz yitirmiş gözüküyor. Özellikle türün zirve yaptığı 2000 li yıllarla kıyaslandığında durumun ne kadar vahim olduğu ortada. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sunulan Street Fighter X Tekken gayet iyi bir başarı ortaya koysa da, bu bile genel durumu değiştirmeye yetmedi. Böyle bir gerçek söz konusuyken elime […]

27.09.2012 | ulasufuk

Dövüş Bu Kez Çok Zorlu Geçecek…

Dövüş oyunları son dönemde popülerliğini biraz yitirmiş gözüküyor. Özellikle türün zirve yaptığı 2000 li yıllarla kıyaslandığında durumun ne kadar vahim olduğu ortada. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sunulan Street Fighter X Tekken gayet iyi bir başarı ortaya koysa da, bu bile genel durumu değiştirmeye yetmedi. Böyle bir gerçek söz konusuyken elime geçen altın bir fırsat olarak gördüğüm Tekken Tag Tournament 2 (kısaca TTT2) adeta ilaç gibi geldi.

Tekken efsanesinin oyun dünyaya ilk teşrifi 1994 yılına kadar uzanıyor. İlk Tekken Tag Tournament oyunu ise 2000 yılında geliştirilmişti. Yani on iki yıl kadar önce. Zamanın ne çabuk geçtiğinin göstergelerinden biri de seri oyun yapımların yenisi çıktığında bir önceki ile geçen süre oluyor. PS 2’de günlerce oynadığımız oyun Tekken Hybrid olarak HD kalitede geçtiğimiz yıl PS 3 için de piyasaya sunulmuştu. Ancak Tekken Tag Tournament efsanesinin merakla beklenen devam oyunu geçtiğimiz günlerde PS 3 ve Xbox platformları için raflardaki yerini aldı. Madem öyle oynanış olarak birçok yenilik barındıran Namco Bandai imzalı serinin ikinci oyununu incelemeye başlayalım.
 

 
Tekken denildiğinde destansı dövüş sistemi, japon kültürünü başarıyla yansıtan ve adeta tür ile özdeşleşen sunumu ve kendine has hikayesi aklıma geliyor. Tag Tournament denildiğinde ise kıyasıya bir takım dövüşü gözümde canlanıyor. TTT 2’ye işte bu duygu bombardımanı ile başladım ve yapım beni hiç şaşırtmadı. Bunu olumlu anlamda söylüyorum. Daha oyunun ilk açılış sekansındaki detaylar beni nasıl bir yapımın beklediğini söyler gibiydi. Tümüyle dinamik bir açılış menüsü bizleri karşılıyor önce. Arka planda devamlı değişen rengarenk bir ambiyans ve uzun bir menü listesi. Listenin en üstünde online mod sıralanmış. Daha sonra sırasıyla Offline Mod, Fight Lab, Customize, Tekken Tunes, Gallery, Profile ve Options başlıkları bulunuyor. İlk seçeneğin Online mod olması aslında oyunun odaklandığı noktayı da belirtiyor. Öncelikle biz offline mod üzerinden gidelim.
 

 
Oyunun offline modu çeşitlilik olarak ikiye ayrılmış. Dilerseniz tek karakter, dilerseniz daha önceki oyunlarda olduğu gibi iki karakter seçebiliyorsunuz. Yani co-op olarak dört kişiye kadar dövüşebiliyorsunuz. Oyundaki dövüşçü sayısının 50 üzeri olduğu düşünülürse çeşitliliğin ve bu çeşitliliğe bağlı olarak takım arkadaşı kombinasyonunun bolluğu ortaya çıkıyor. Zaten yeni yapımdaki yeni dövüş sistemleri de daha çok çoklu oyuncu sistemi üzerine kurulmuş. Ne bu yeni dövüş dinamikleri dersek; öncelikle tag sistemi yenilenmiş. Tag Assault denilen yeni sistemde rakibinize yapacağınız çoklu comboların orta yerinde ekip arkadaşınızı dahil edebiliyor ve onun kontrolünde rakibiniz perişan olana kadar dövüşe devam edebiliyorsunuz. Oyunda yapabileceğiniz combo varyasyonları dövüşçü dinamiklerine göre çeşitleniyor. Karakter sayısının fazlalığı düşünüldüğünde dövüşlerdeki hareket zenginliğini varın siz düşünün.

 



Popüler Haberler


Sand Land, Akira Toriyama’nın ikonik stilini ve heyecan verici oyun mekaniğini bir araya getirerek sizi benzersiz bir maceraya davet ediyor!


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!