-->
Sleeping Dogs İnceleme

Oyunun dövüş sisteminde önemli olan bir unsurda siz hamleleri yaptıkça dolan face metre adındaki gösterge. Bu gösterge siz doğru hamleleri yaptıkça dolmaya başlıyor. rakipten darbe aldığınızda ise azalıyor. Sonuna kadar dolu bir face metrenin en büyük artısı daha etkili ve ölümcül vuruşlar vurmaya başlıyor olmanız ayrıca sağlığınızın da yavaş yavaş artması oluyor. Oyunun diğer alanlarında […]

02.09.2012 | ulasufuk

Oyunun dövüş sisteminde önemli olan bir unsurda siz hamleleri yaptıkça dolan face metre adındaki gösterge. Bu gösterge siz doğru hamleleri yaptıkça dolmaya başlıyor. rakipten darbe aldığınızda ise azalıyor. Sonuna kadar dolu bir face metrenin en büyük artısı daha etkili ve ölümcül vuruşlar vurmaya başlıyor olmanız ayrıca sağlığınızın da yavaş yavaş artması oluyor. Oyunun diğer alanlarında etkisini hissettiren bu gösterge bir nevi saygınlık anlamına geliyor.

Oyunun genel dövüş dinamiği fevkalade başarılıyken acaba sürüş dinamikleri ne durumda. Açık dünya oynanış denildiğinde bu konuda üstad konumunda bulunan Gta serisiyle kıyaslama yapılmadan geçilemez sanırım. Sleeping Dogs’da yapabileceklerinizin sınırı oldukça geniş. Böyle olunca birbirinden farklı onlarca araç kullanabiliyorsunuz. İsterseniz bu araçları parayla satın alabiliyor ya da içlerinde sürücüleri varken onları kibarca indirerek sahip oluyorsunuz. Araçların modellemeleri ve sürüş dinamikleri başarılı sayılabilir. Ancak bu başarı dövüş sistemindeki kadar değil. Yine de özellikle motor kullandığınız anlarda -ki ilk başlarda oyuna motor ile başlıyorsunuz- aksiyon ve adrenalin oldukça yükseliyor.
 

 

Hong Kong sokaklarında aracınızla tur atmanın en az Gta evreninde gezmek kadar keyifli olduğunu belirtmeliyim. Özellikle kovalamaca sahnelerinde oyun sizi kendi içine çekmeye başlıyor. Oyunda sahip olduğunuz araçlar evinizin bulunduğu yerdeki özel otoparkta saklanıyor. Aracınıza ulaşmak için otopark görevlisi ile irtibata kuruyorsunuz. Oyunun geneline bakıldığında araç görevleri oyunun neredeyse yarısını oluşturuyor. Bu görevleri yaparken araçları oldukça etkili kullandığımızı belirtmeliyim. Mesela bir aracı sürerken diğer bir araca geçmek gibi. Araçlar konusunda söyleyeceğim son şey ise trafiğin tersten akması…

Kahramanımız hem polis hem de bir mafya üyesi olduğu için oyun kurgusu da buna göre oluşturulmuş. Yani tüm oyun boyunca ikili oynamak zorundasınız. Mafyaya bir poliş olduğunuzu hissettirmemeniz gerekiyor. Bu durum oyunun görev yapısına da etki etmiş. Oyunda polis görevleri ve mafya görevleri farklı farklı. Her farklı daldan görev yaptıkça size farklı deneyim puanları kazandırıyor. Bu deneyim puanları karakterinizin farklı özelliklerini geliştirmenize olanak sağlıyor.Açıkçası deneyim puanlarındaki bu çeşitlilik hoş bir detay olmasının yanı sıra biraz kafa da karıştırabilir.
 

 
Sleeping Dogs açık dünya sistemi üzerine kurulu olunca çevre etkileşimleri de oldukça önem arz ediyor. Özellikle de yapay zeka. Ama maalesef Sleeping Dogs yapay zeka konusunda mükemmeliyete ulaşamıyor. Bunda karakterlerin birbirine benzer görselliklerinin yanı sıra tepkilerindeki tek düzelik de etkili olmuş. Zaten herkes çekik gözlü, herkes de bir yakuza havası var bunların üzerine bir de apaçi tipli modeller görünce bir müddet sonra o Amerikan sokak serserilerinin f… ile başlayan argo konuşmalarını özler oluyorsunuz. Bu arada amma dövmeli insan varmış Hong Kong da demeden de geçemiyorsunuz.

 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!