-->
Ragnarok Online Basına Tanıtıldı

Koreli Gravity şirketi’nin temsilcisi olarak Fransa merkezli Gravity Europe ofislerini Türkiye’de konuşlandırdı. Yenilenmiş olarak geri dönen ve 2004 yılından başlayarak Türkiye’de binlerce seveni bulunan online oyun Ragnarok ise, Gravity Europe yönetiminde tamamen Türkçeleştirilmiş olarak ülkemize geri döndü. Gravity Europa’un COO’su Stephane Bonazza basın mensuplarına yaptığı konuşmada Türkiye’nin oyun pazarında yükselen bir trend oluşturduğuna dikkat çekti. […]

21.09.2012 | ulasufuk

Koreli Gravity şirketi’nin temsilcisi olarak Fransa merkezli Gravity Europe ofislerini Türkiye’de konuşlandırdı. Yenilenmiş olarak geri dönen ve 2004 yılından başlayarak Türkiye’de binlerce seveni bulunan online oyun Ragnarok ise, Gravity Europe yönetiminde tamamen Türkçeleştirilmiş olarak ülkemize geri döndü.

Gravity Europa’un COO’su Stephane Bonazza basın mensuplarına yaptığı konuşmada Türkiye’nin oyun pazarında yükselen bir trend oluşturduğuna dikkat çekti. EPIN’in COO’su Taygun Alban?da basın toplantısında yaptığı konuşmada ‘Çevirimiçi oyuncu’ oranların artışıyla beraber Türkiye’ye yatırım yapan oyun firmalarının sayısının arttığına dikkat çekti. Yenilenen oyunun video showlarıyla başlayan basın toplantısında oyun karakterlerinin kıyafetlerine bürünmüş kızlar basın mensuplarını karşıladı ve ilgi odağı oldular.

Hem Gravity’nin Türkiye’ye gelişi hem de popüler oyun Ragnarok’un bu dönüşü alternatif organizasyonlarla adını duyuran Türkiye’nin en gelişmiş elektronik oyunlar arenası Barbaros Point Hotel The Game’de renkli bir organizasyonla basına duyuruldu. 18 Eylül’de yapılan bu etkinliğe ulusal basın, teknoloji ve oyun medyası büyük ilgi gösterdi.

Yenilenen oyunun video showlarıyla başlayan basın toplantısında oyun karakterlerinin kıyafetlerine bürünmüş kızlar basın mensuplarını karşıladı ve ilgi odağı oldular. Gravity Europa’un COO’su Stephane Bonazza basın mensuplarına yaptığı konuşmada Türkiye’nin oyun pazarında yükselen bir trend oluşturduğuna dikkat çekti. Bonazza konuşmasında Türkiye’de bulunan 30 milyon İnternet kullanıcısının 21 milyonunun online oyunlarda vakit geçirdiğini ve bu nüfusun yıl sonuna kadar 500 milyon dolara yakın bir meblağı oyunlara harcayacağını böyle bir pazar pastasının dünya oyun geliştirici ve dağıtıcılarını heyecanlandırdığını belirtti. Bonazza “Gravity Europe’un hedefi 2009 yılında sonlanan bu maceranın ateşini yeniden ve tamamen yenilenmiş bir oyun altyapısıyla yeniden yakmaktır” dedi.  Koreli Gravity ve Fransız Gravity Europe’un güçlerini birleştirmeleriyle beraber Avrupa ve Asya menşeili daha pek çok şirketin belli başlı pazarlar için güçlerini birleştirebileceği olasılığının da arttığını ifade eden Bonazza “Türk online oyuncuları daha farklı, daha yeni ve daha eğlenceli bir Ragnarok bekliyor” dedi.

Gravity’nin Türkiye’de ki ortağı EPIN’in COO’su Taygun Alban’da basın toplantısında yaptığı konuşmada “Çevirimiçi oyuncu” oranların artışıyla beraber Türkiye’ye yatırım  yapan oyun firmalarının sayısının arttığına dikkat çekti. Alban temsilcisi oldukları grubun Avrupa’da  oldukça bilinen resimli romanların basım ve dağıtımını yapan şirketlerle birlikte çalıştığını ve Dargaud, Le Lombard, Kana ve Dupuis gibi Avrupa’nın büyük resimli roman yayınevlerinin arasında haklı bir yer edinen Gravity Europe’un Türkiye’de bulunmasından büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

Basın toplantısının ardından eski Ragnarok oyuncuları Barbaros Point Hotel The Game’e kurulmuş olan bilgisayarlarda yenilenmiş olan oyunu tecrübe ettiler. Oyuncular Ragnarok hakkında ““Ragnarok oynaması güzel ve eğlenceli bir oyun. Daha önce internet üzerinden kendi çabalarımla indirip oyuna girdiğimde diğer Türk oyuncular ile oynamaya başladım ve bu gerçekten heyecan vericiydi. Yıllar boyunca büyük bir kitle sürekli olarak bu oyunu oynadı. Ragnarok eskisinden daha güzel olmuş. Bir sürü  yenilik ile tekrar geliyor ve yeni maceraya katılmayı dört gözle bekliyoruz. Şimdi oyunun tekrar geleceğini ve eski arkadaşların tekrar bu oyunda buluşabileceğini düşünmek bile bizi heyecanlandırmaya yetiyor” dediler.

Ragnarok ile ilgili tüm yenilik ve gelişmeleri  http://ragnarokturkey.com adresinden takip edebilirsiniz.

 

BASIN BÜLTENİ

 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!