-->
Pes 2013 İnceleme

Pes 2013 tamamen kullanıcı kontrolüne dayanan yenilikler barındırıyor. Pas konusunda getirilen manuel kontrol sisteminin yanı sıra şutlarda da benzer bir yenilik bizleri bekliyor. Artık Pes 2013’te gol atmak eskisinden daha da zor olacak gibi. Aslında bu durumu biraz da günümüz modern futbolun geldiği durumla karşılaştırmak gerek. Nitekim günümüzde de defans anlayışlarında yaşanan değişim neticesinde sonuca […]

28.09.2012 | ulasufuk

Pes 2013 tamamen kullanıcı kontrolüne dayanan yenilikler barındırıyor. Pas konusunda getirilen manuel kontrol sisteminin yanı sıra şutlarda da benzer bir yenilik bizleri bekliyor. Artık Pes 2013’te gol atmak eskisinden daha da zor olacak gibi. Aslında bu durumu biraz da günümüz modern futbolun geldiği durumla karşılaştırmak gerek. Nitekim günümüzde de defans anlayışlarında yaşanan değişim neticesinde sonuca gitmek önceye göre oldukça zorlaştı. Sanal dünyanın gerçekle olan örtüşmesi gibi Pes 2013 açısından da hem defans sistemi hem şut ve pas yapısı bakımından işin biraz daha kişisel beceriye bırakıldığı söylenebilir. Oyundaki defans kurgusu da değişmiş, arttırılmış yapay zeka ile birlikte defans oyuncuları artık kolay kolay ara pasları geçirmiyor. Ya da ikili mücadelelerde gereken anda vücutlarını kullanarak müdahale yapmaktan çekinmiyorlar. Oyuncular arasındaki denge açısından da iyileştirmeler söz konusu, artık bir oyuncunun aşırı derecede üstünlüğü söz konusu değil. Cristiano Ronaldo’nun, Messi’nin kolaylıkla defans oyuncuları tarafından durdurulduğuna şahit olabilirsiniz. Bahsetmem gereken bir diper yenilik de “Dinamik İlk Dokunuş” sistemi. Bu sisteme göre size doğru gönderilen uzun veya kısa pası anlık bir müdahale ile kontrol edebiliyor ya da hemen bir diğer oyuncuya etkili bir şekilde gönderebiliyorsunuz.
 

 
Pes 2013 bir önceki yapıma göre özellikle ligler ve oynanış dinamikleri bakımından önemli yenilikler barındırıyor. En iyi Pes oyunu olup olmadığı tartışmaya açık olsa bile bana göre çok çok başarılı olduğunu belirtmeliyim. Elbette ki incelemenin bütününe bakıldığında eleştirel bakış açıları göze çarpabilir. Tüm bunların tek amacı beklentilerin her yıl yukarılara çekilmesi ve yapımcılardan çok daha fazla doyurucu bir içerek istenilmesi ile alakalı. Ancak öyle görülüyor ki her yıl ufak yenilikler ile gelişimin hızı düşük tutulmaya çalışılacak. 2014 yılı için hem Pes hem Fifa kanalından oldukça iddialı söylemlerin gelmesi daha şimdiden başlandığına göre bizi oldukça çekişmeli geçecek günler bekliyor gibi.
 

 
Son olarak bir bilgi ile incelemeyi tamamlamak istiyorum. Geçenlerde okuduğum bir analize göre ülkemizde yaşanan şike davası neticesinde futbola olan ilgide ciddi bir azalma meydana gelmiş. Hatta bu durum nedeniyle futbol takımlarına sponsor olan firmaların desteklerini çekmesi bile gündemdeymiş. İşin ekonomik ve adli boyutu bir yana ülkemizdeki futbola olan ilginin gerçek anlamda azaldığı aşikar. Benim merak ettiğim ise dijital oyun dünyasında futbola olan ilgi ne durumda olacak. Bu sorunun cevabını Pes ve Fifa satış rakamları geldiğinde almaya başlayacağız. Neyse, Pes cephesindeki yenilikler bu sene için bu şekilde, Fifa kanadından gelecek cevap bakalım ne şekilde olacak. Bol futbollu günler bizleri bekliyor…



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!