-->
Pes 2013 İnceleme

Yeşil Sahalara Dönüş Vakti Geldi… Yaklaşık 10 yıldır gelenekselleşen bir döngünün başlangıcındayız. Yaz tatili biter, okullar başlar, tüm yaz boyunca para biriktirilir ve sonbaharın gelişiyle birlikte hareketlenmeye başlayan oyun dünyasının en önemli temsilcileri olan spor oyunları arz-ı endam etmeye başlar. Artık gelenekselleşen bu döngü her sene “Acaba bu sene fifa mı daha iyi olacak yoksa […]

28.09.2012 | ulasufuk

Yeşil Sahalara Dönüş Vakti Geldi…

Yaklaşık 10 yıldır gelenekselleşen bir döngünün başlangıcındayız. Yaz tatili biter, okullar başlar, tüm yaz boyunca para biriktirilir ve sonbaharın gelişiyle birlikte hareketlenmeye başlayan oyun dünyasının en önemli temsilcileri olan spor oyunları arz-ı endam etmeye başlar. Artık gelenekselleşen bu döngü her sene “Acaba bu sene fifa mı daha iyi olacak yoksa pes mi?” sorusunu da beraberinde getirir. Oyun dünyasındaki en ezeli rekabetlerin başında gelen Pes – Fifa kapışması her yıl binbir merakla beklenir ve oyunlar piyasaya çıktıktan sonra forumlar yerini neredeyse asırlar boyu sürecek fanatik söylemlere bırakır. İşte böyle bir sürecin ilk aşaması olan Pes 2013 incelemesiyle karşınızdayız. Oyun çıkmadan önce haber yağmuruna tutulduğumuz günler geride kaldı, iki tane demoyu doya doya oynadık, birçok tanıtım videosu izledik ve sıra geldi yeşil sahalara çıkmaya. Bakalım bizi ne gibi sürprizler bekliyor.
 

 

Hemen ilk sürpriz ile başlayalım. Türkiye Ligi yeni oyunumuzda yine yok. Yok bu pek iyi bir sürpriz olmadı. Türkçe spiker geliyor!. Pardon bu da 2014 yılı içindi. Tamam tamam doğru olan sürpriz Brezilya Liginin eklenmesi. Evet yeni oyunumuzda geçen yıllardan farklı olarak Brezilya Ligi oyun severlerin kullanımına sunulmuş. Peki bunun en büyük artısı ne derseniz elbette ki sizlere Neymar derim. Brezilya ekolünün futbol dünyasına sunduğu en son yıldız Neymar artık parmaklarınızın ucunda. Ayrıca sadece Neymar değil elbette daha bir çok yıldız oyuncu tüm hünerlerini sunacak.

İkinci sürprizimiz ise Hollanda Ligi ve Fransa Ligi. Açıkçası Hollanda Ligi beni çok heyecanlandıran bir gelişme olmadı. Hatta Türkiye Liginin daha çekişmeli bir lig olmasına rağmen oyunda bulunmamasına rağmen Hollanda Liginin yer almasına içerledim de diyebilirim.Tabi ki bunun nedenleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu ile Konami arasında lisans konusunda anlaşamama gibi nedenler var. Ancak bir Zlatan Ibrahimovic hayranı olarak Fransa Liginin yer almasına oldukça sevindim. Hemen yeri gelmişken kısaca belirteyim yeni yapımda takımlar arası güç dengesinin gerçeğe yakın bir hale getirildiğini söyleyebilirim. Yaptığı flash transferlerle tüm dünyanın ilgisini çeken PSG kolaylıkla güçlü rakiplerle kapışacak konuma gelmiş.
 

 
Oyunun arayüzünde yapılan yeniliklere gelecek olursak, son yıllarda yerelleşme konusunda ciddi ilerleme kaydeden ve alınan bilgilere göre bu konuda daha da fazla çalışmalara girişen Konami, bu sene de Türkçe ara yüzü geliştirmeye devam etmiş. Daha önceki yıllara göre daha anlaşılır bir Türkçe ile hazırlanmış ara yüz sayesinde oyunun tüm detaylarına kolaylıkla hükmedebiliyoruz. Yerelleşme çalışmaları demişken başlangıçta belirttiğim bir konuya açıklık getirme gereği duyuyorum. Konami yetkililerinden alınan bilgilere göre bir sonraki Pes oyununda Türkçe spiker sürprizi ile karşılaşmamız ihtimaller dahilinde. Her zaman desteklediğimiz yerelleşme çalışmalarında Türkiye’nin potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiği gerçeğini yavaş da olsa oyun yapımcılarının fark ediyor olması ülkemiz oyun sektörü açısından sevindirici bir durum. Bu konuda bir üzücü haber olarak Trabzonspor’un yeni oyunda yer almadığını söylemeliyim. Ülkemizden sadece Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’a yer verilmiş. Biz gelişim beklerken bu konuda bir geriye gidiş söz konusu olmuş.

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!