-->
Counter Strike : Global Offensive İnceleme

Peki CS:GO oynanışsal olarak ne gibi yenilikler barındırıyor. İşte en can alıcı kısım bu olsa gerek. Öncelikle oynanışa direk etki eden menülerdeki değişiklikten bahsederek başlayayım. Bildiğiniz gibi yapım sadece pc kullanıcıları için piyasaya sürülmedi. Böyle olunca oyun içi menülerin tasarımı da konsol oyuncularına göre uyarlandı. Mesela silah seçim ekranı artık dairesel yetenek ağacını andırır şekilde […]

22.09.2012 | ulasufuk

Peki CS:GO oynanışsal olarak ne gibi yenilikler barındırıyor. İşte en can alıcı kısım bu olsa gerek. Öncelikle oynanışa direk etki eden menülerdeki değişiklikten bahsederek başlayayım. Bildiğiniz gibi yapım sadece pc kullanıcıları için piyasaya sürülmedi. Böyle olunca oyun içi menülerin tasarımı da konsol oyuncularına göre uyarlandı. Mesela silah seçim ekranı artık dairesel yetenek ağacını andırır şekilde tasarlanmış. Silahlar, zırhlar, bombalar ve diğer ekipmanlara bu çemberin üzerinden ulaşıyoruz. Her kategorinin alt kategorisi de yine dairesel seçimle gösterilmiş. Pc oyuncuları için garip gelebilen bu ekran konsol oyuncularının çok işine yarayacak görülüyor. Ama pc oyuncuları yine klavye kısa yolları ile istediği ekipmanı seçebilecek.
 

 
Yapımda yer alan oyun modlarından bahsetmek gerekirse; öncelikle iki yeni mod bizleri karşılıyor. Arms Race ve Demolution. Bunlardan ilki daha önceki oyunlardan hatırladığınız Gun Game modunun yeniden yorumlanmış hali. Neydi bu Gun Game ya da yeni haliyle Arms Race. Bu moda ilk başladığınızda size oyundaki en niteliksiz silah verilir. Bu silahla yapacağınız ilk öldürme sonrasında oyun hiç durmadan hemen bir üst kalitedeki silah elinize gelir. Siz öldürmeye devam ettikçe silahların kalitesi artmaya devam eder. En sonunda altın bıçak ile düşmanı öldüren bu modu başarı ile tamamlar. Gelelim Demolution’a aslına bakarsanız bu oynanış modu Arms Race modunu andırmakta. Bu sefer önce tarafınızı seçmeniz istenir. Yani terörist ya da anti-terörist. Seçiminize göre oyun modu boyunca sahip olabileceğiniz silahlar kısa bir süreliğine ekranın ortasında listelenir. Siz ilk maça bu silahların ilki ile başlarsınız. Bu modun Arms Race’den farkı ise düşmanları öldürseniz bile bir sonraki silaha geçebilmek için oyunun bitmesini beklemek zorundasınız. Merak etmeyin çok ufak sayılabilecek haritalarda geçtiği için oyunun akıcılığı olumsuz etkilenmemiş. Bu modun tek kötü yanı öldüğünüzde yeniden başlayabilmek için oyunun bitmesini beklemeniz gerekiyor.
 

 
Yeni oyun modlarını ve yenilenen ara yüzü inceledikten sonra silahlar ve haritalar bakımından ne gibi yenilikler var biraz da ona bakalım. Öncelikle çok tartışılan yeni bombalardan bahsetmek istiyorum. İlki molotof kokteyli. Evet bu bombamız terörist tarafında farklı bir isimle yer alıyor. Amacı sizinde tahmin ettiğiniz gibi attığınız bölgedeki zemini yakmak ve düşmanın gelişini engellemek. Çoğu CS fanatikleri bu bombanın oyunun hızını düşüreceğinden şikayetçiydiler ancak özellikle taktiksel açıdan çok etkili bir bomba olduğunu görmeleri çok sürmedi. Attığınız yerdeki etkisinin 5 saniye civarında olduğunu düşünürsek özellikle dar haritalardaki etkisi daha iyi anlaşılabilir. Diğer yeni bombamız ise kulaklıkla oynayan arkadaşlara hitap ediyor. Bir nevi ses bombası şeklindeki bu oyuncağımızı attığımız yerde şiddetli bir çatışma sesi oluşuyor. Böylelikle düşmanı o bölgeye çekebiliyor ya da güvenli bir şekilde o bölgeden uzaklaşabiliyorsunuz.
 



Popüler Haberler


Sand Land, Akira Toriyama’nın ikonik stilini ve heyecan verici oyun mekaniğini bir araya getirerek sizi benzersiz bir maceraya davet ediyor!


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!