-->
Counter Strike : Global Offensive İnceleme

Takımı Topla Efsane Seni Bekliyor… Bazı oyunlar vardır oyundan çok daha fazlasıdır. Ömrümüzün hangi anında karşımıza çıkacağı belli değildir. Bazen çocukluğumuzun en başlarında karşılaşırız, bazen gençlik yıllarımızda…bazen de yaş kemale erdikten sonra karşımıza çıkarlar. Benim gibi yaşı 25 üzeri olanların ergenlik dönemlerinin en hareketli zamanlarında karşısına çıkan Counter Strike efsanesi, oyundan çok daha fazlası olan […]

22.09.2012 | ulasufuk

Takımı Topla Efsane Seni Bekliyor…

Bazı oyunlar vardır oyundan çok daha fazlasıdır. Ömrümüzün hangi anında karşımıza çıkacağı belli değildir. Bazen çocukluğumuzun en başlarında karşılaşırız, bazen gençlik yıllarımızda…bazen de yaş kemale erdikten sonra karşımıza çıkarlar. Benim gibi yaşı 25 üzeri olanların ergenlik dönemlerinin en hareketli zamanlarında karşısına çıkan Counter Strike efsanesi, oyundan çok daha fazlası olan yapımların ilk sıralarında gelir. 2000 yılının başında fenomen haline gelen ve neredeyse internet kafe kültürünün mihenk taşı olan bir oyundan bahsediyoruz. Öyle ki o dönemlerde internet kafelerdeki bağlantı hızları 256 kb civarındaydı. Hatta çok iyi hatırlarım mahallede yeni açılan kafede 512 kb bağlantı yazısını görünce heyecandan nasıl içeri gireceğimi şaşırmıştım. Özünde oyun dünyasının tartışmasız en efsanevi yapımlarından olan Half Life oyununun bir eklentisi olarak tasarlanmıştı. Ancak zaman ilerledikçe boynuz kulağı geçecek ve bir nesil Counter Strike ile büyüyecekti.
 

 

Girişte biraz nostalji yapmak istedim. Yeni jenerasyonun Counter Strike Global Offensive ile direk tanışmadan önce atası olan ilk oyun ile tanışması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca günümüz teknolojisinin kendilerine nasıl bir nimet olduğunu da farketmeliler 🙂 kaplumbağa hızındaki internet bağlantılarının yerini günümüzde fiber bağlantılar aldı. Ayrıca o dönemdeki grafik kalitesi ile günümüzde gelinen nokta ortada. Neyse bunlardan bahsedince kendimi iyice yaşlanmış hissettim. En iyisi oyunu incelemeye geri döneyim…

Dile kolay ilk Counter Strike’ın üzerinden yaklaşık 12 yıl geçmiş. Bu zaman zarfında tabi ki bir çok Counter Strike oyunu piyasaya sunuldu. Bunlar arasında 2004 yılında source motoru ile yapılmış olan Counter Strike: Source beklentisi en yüksek olan oyundu. Ancak oyunun müdavimlerinin aradıkları o eski Counter tadını bulabilmek için sekiz yıl daha beklemeleri gerekiyordu. Yoksa Global Offensive ile ilgili ipucu mu verdim. En sonda söyleyeceğimi en başlarda söyleyeyim. Global Offensive tam aradığımız tadı veriyor. Nasıl mı. İşte yazının devamı bu sorunun cevabı üzerine.
 

 
Öncelikle CS:GO ne gibi yenilikler barındırıyor bunlara biraz bakalım. Yenilikleri oynanışsal ve görsel olarak ikiye ayırmak gerekiyor. Öncelikle görsel yeniliklerden bahsedeyim. Ara yüzden başlamak gerekirse; sol üst tarafta bulunan mini haritamız birazcık değiştirilmiş ve daha detaylandırılmış. Yenilenen istatistik sistemi oldukça gelişmiş bir halde karşımıza çıkıyor. Oyunda yaptığınız her olumlu hareket size puan kazandırıyor. Böylece o kapışmanın lideri olabiliyorsunuz. Mesela her öldürme asisti, bomba imha etme, adam öldürme gibi hamleler farklı farklı puanlar kazandırıyor. Ekranın sağ alt tarafında ise kullandığınız silahın detaylı bilgileri yani; hangi silaha ve ekipmana sahipsiniz, ne kadar merminiz var tarzında oldukça işlevsel bilgiler gösteriliyor. Ayrıca menüler Türkçeleştirilmiş. Tabi böyle olunca çeviriden kaynaklanan saçma tabirler de oluşmuş.

 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!