-->
Darksiders 2 İnceleme

Oyundaki dövüş sistemi oldukça akıcı. Birbirinden farklı düşmanlara karşı hızlı ve ölümcül bir saldırı yapmak istiyorsanız ilk silahınız ile ardı ardına combolar yapmanız gerekiyor. Özellikle ilerleyen bölümlerde sahip olduğunuz ekstra yetenekleriniz de devreye girdiğinde kelimenin tam anlamıyla Ölüm saçıyorsunuz. Ayrıca çevrede bulunan gizli kutuları açarak farklı deneyim puanları ve itemler kazanabiliyorsunuz. Oyunun zorluk seviyesi tam […]

29.08.2012 | ulasufuk

Oyundaki dövüş sistemi oldukça akıcı. Birbirinden farklı düşmanlara karşı hızlı ve ölümcül bir saldırı yapmak istiyorsanız ilk silahınız ile ardı ardına combolar yapmanız gerekiyor. Özellikle ilerleyen bölümlerde sahip olduğunuz ekstra yetenekleriniz de devreye girdiğinde kelimenin tam anlamıyla Ölüm saçıyorsunuz. Ayrıca çevrede bulunan gizli kutuları açarak farklı deneyim puanları ve itemler kazanabiliyorsunuz. Oyunun zorluk seviyesi tam dozunda ayarlanmış diyebilirim. Ne çok basit ne de çok zor. İlk başta boss savaşları çerez gibi gelebilir ancak ilerleyen bölümlerde stratejik davranmanız gerekebiliyor. Tuş kombinasyonu bakımından ise oyunun konsol versiyonlarının daha başarılı olduğunu belirtmeliyim.

Oyun boyunca karşınıza çıkan Npc’ler ile diyaloglara girebiliyorsunuz. Ama diyalog dediysem öyle çok ahım şahım bir diyalog sistemi beklemeyin. Genelde görevleri almak ve hikayeyi dinlemek şeklinde. Tabi tüm Npc’ler sizlere hikaye anlatmak için bulunmuyor. Bazılarından değerli objeler satın alabiliyor ya da geliştirmeler yapabiliyorsunuz. Ayrıca oyun boyunca yeteneklerinizden biri olan kuzgun size rehberlik ediyor. Bu özellikle kendini en çok geniş haritalarda gösteriyor. Oyunda yer yer uzun yeşil düzlüklerle kaplı alanlarda ilerliyorsunuz. Bu yerlerde yolculuğun saatler alacağı düşünülebilir o zamanda bir ıslığınızla atınız geliyor. Tabi ki bu Red Dead Redemption da geçerliydi. Darksiders 2’de ise ihtişamlı atınızı getirmek için hem müsait bir bölgede olmalısınız hem de yetenek ağacından çağırmalısınız. Ah nerede o bir ıslıkla gelen emektar atımız.
 

 
Darksiders 2 görsel olarak ise ilk oyunun başarısız baz etkisinin üzerine bir çok şey koymuş diyebilsek bile yine de özellikle üst düzey donanıma sahip pc kullanıcılarının performansının hakkını verebilecek kalitede gözükmüyor. Özellikle kaplamalar ve detaylar konusunda göze çarpan sıkıntılar söz konusu. Ayrıca bu denli aksiyon tabanlı bir oyunda kamera açılarının çok farklı yerlere odaklanması işinizi hayli zorlaştırabiliyor. Neyse ki bunlar oyunun geneline hakim değil. Yer yer karşımıza çıkan bu hatalar haricinde ise görsel kalitenin başarılı olduğunu belirtebilirim.

Peki işitsel bakımdan oyun nasıl. İşte bu değerlendirmede Darksiders 2 beklentileri çok fazla karşılayamıyor. Halbu ki yapımda daha önce olmayan diyalog sistemi bulunmasına rağmen bu detayın çok daha başarılı işlenmesini beklerdim. Ancak oyun ses ve mimikler konusunda beklentilerin altında.
 

 
Son bir genel değerlendirme yapacak olursak Darksiders 2 bir çok eleştirmen tarafından özgün olmayan detayları nedeniyle eleştiri alsa da bana göre başarılı ana hikayesi, üzerinde iyice çalışılmış envanter sistemi (bu kadarını beklemiyordum.), oldukça tatmin edici oynayış süresi ve akıcı yapısıyla Darksiders 2 gayet başarılı ve keyifli bir yapım olmuş. Oyunun mükemmel kategorisinden uzaklaşmasına neden olan ufak teknik sıkıntılar olmasaydı keşke demeden de geçemiyorum…
   

   



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!