-->
Darksiders 2 İnceleme

Ölüm’ün Soğuk Yüzü… Yapımcılığını Vigil Games’in üstlendiği THQ’nün en güvendiği yapımların arasında yer alan ve uzun süredir yoğun bir pazarlama hamlesi ile desteklenen Darksiders 2 bizleri “Ölüm Hayatı geri getirerek Savaş’ı kurtarabilecek mi…” düşünseline sokuyor. Şimdi bu da ne demek dediğinizi duyar gibiyim. Sizlere son günlerin en beklenen oyunu Darksiders 2’nin hikayesinden bahsetmeye çalıştım az […]

29.08.2012 | ulasufuk

Ölüm’ün Soğuk Yüzü…

Yapımcılığını Vigil Games’in üstlendiği THQ’nün en güvendiği yapımların arasında yer alan ve uzun süredir yoğun bir pazarlama hamlesi ile desteklenen Darksiders 2 bizleri “Ölüm Hayatı geri getirerek Savaş’ı kurtarabilecek mi…” düşünseline sokuyor. Şimdi bu da ne demek dediğinizi duyar gibiyim. Sizlere son günlerin en beklenen oyunu Darksiders 2’nin hikayesinden bahsetmeye çalıştım az önce. Evet ilk Darksiders oyununu hatırlayanların bileceği gibi ilk oyunda Savaş (War) yani kahramanımız yaptıkları ile her şeyi mahvetmişti. Bunun karşılığında da cezalandırılmıştı. İşte yeni oyunumuzda görevimiz Savaş’ın kardeşi olan Ölüm’ü kontrol ederek hem bu kaos ortamını düzeltmek hem de kardeşimizin cezasının kaldırılmasını sağlamak. Sizlere kısaca konudan bahsettikten sonra Darksiders 2’yi derinlemesine incelemeye koyulalım.

 

 
Oyunumuzun ana konusu gerçekten kaliteli bir kurgu üzerine oturtulmuş. Birbirleri için her şeyi yapmayı göze alan iki kardeş. Oldukça özgün konuya sahip olan Darksiders 2 diğer detaylarıyla ise bir çok oyundan esinlenmiş yaftası yedi. Özellikle oynanış sistemi olarak popüler oyunların özelliklerini bünyesinde barındırması hikaye olarak özgün yapısını gölgelemiş gözüküyor. Oyun severler ve editörler tarafından ağır eleştiriler alsa da açıkçası benim kanaatime göre son dönemlerde böyle bir oyuna gerçekten ihtiyacımız vardı. Neden böyle dediğimi izah etmeye başlayayım.

Darksiders 2 öncelikle oldukça geniş bir evrende geçiyor. Gittikçe genişleyen bir harita yapısına sahip olan oyunda siz görevleri tamamladıkça yeni açılan haritaların bir öncekinden daha büyük olduğunu görüyorsunuz. Böyle olunca da oyunun toplam oynanış süresi hayliyle fazla oluyor. Yaklaşık 30 saatin üzerinde bir oynanışa sahip olan oyunun bu doyurucu yönü görevlerin tek düzeliği ile biraz baltalansa da genel olarak sahip olduğu dinamikler sayesinde sizi oynatmayı başarıyor.
 

 
Oyunda genel olarak hakim olan oynanış sistemi aksiyon ve Rpg karışımında. Özellikle yeni oyundaki envanter sistemi ve sahip olduğu ara yüzü bana çok kullanışlı geldi. Oyun boyunca öldürdüğünüz yaratıklardan kazandığınız itemlerin gayet açık bir şekilde belirtilmesi ve siz o itemi envanterinize almadan tüm detaylarının belirtilmesi gayet hoş detaylar. Hazır lafı açılmışken biraz envanter sisteminden ve kahramanımızın sahip olduğu ekipman ve özelliklerden bahsedeyim. Öncelikle kahramanımız Ölüm isminden de anlaşılacağı üzere fevkalade karizmatik. Bununla birlikte meziyetleri de muhteşem. Bir kere çift el silah taşıyabiliyor. İlk silahımızın gücü daha düşük olsa da hızı hayli fazla. İkinci silahımız ise yavaş ama çok güçlü. Oyun boyunca öldürdüğümüz düşmanlar bizlere hem deneyim puanı (karşılığında level atlamak) hem de farklı itemler verebiliyorlar. Bu itemlerin çeşitliliği neredeyse bir Diablo kadar diyebilirim. Ve işin güzel yanı sahip olduğumuz tüm ekipmanların karakterimizin üzerine uygulandığını görsel olarak anında görebiliyoruz. Tabi ki bölüm ilerledikçe ve level atladıkça sahip olduklarımızın gücü ve etkisi de artıyor.
 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!