-->
70 Milyar Dolarlık Sektör Gamescom’da!

Dünyanın en büyük oyun fuarlarının başında gelen GamesCom, 15 Ağustos’ta Almanya’da başlıyor. Fuara Türkiye’den katılan oyun firmaları yeni oyunlar ile dönecekleri Türkiye’de oyun severlerin gönlünü fethedecek. 15-19 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşecek olan dünyanın en büyük oyun fuarlarından GamesCom’a Türk şirketler çıkarma yapıyor. Bu şirketlerden biri de Türkiye’de online oyunların distribütörlüğünü yapan MMIS […]

15.08.2012 | mrcappola

Dünyanın en büyük oyun fuarlarının başında gelen GamesCom, 15 Ağustos’ta Almanya’da başlıyor. Fuara Türkiye’den katılan oyun firmaları yeni oyunlar ile dönecekleri Türkiye’de oyun severlerin gönlünü fethedecek.

15-19 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşecek olan dünyanın en büyük oyun fuarlarından GamesCom’a Türk şirketler çıkarma yapıyor. Bu şirketlerden biri de Türkiye’de online oyunların distribütörlüğünü yapan MMIS Games. Yönetim kadrosuyla fuarı ziyaret edecek olan MMIS Games, fuarda Türk oyuncuların tercih edeceği yeni oyunları gözlemleyerek, oyunların pazara girmesi için Türkiye pazarı hakkında bilgilendirmelerde bulunacaklar.

Türkiye Sektörün En Güçlü Oyuncusu…

Almanya’dan yeni oyunlar ile geri döneceklerini belirten, şirket kurucu ortaklarından Mehmet Şükrü Çeken, 2000’li yılların başından itibaren içinde bulundukları pazarın güçlenmeye başladığını gördüklerini, yeni teşvik ve yönlendirmeler ile Türkiye’nin sektörün en güçlü oyunculardan biri olabileceğini belirtti.

Oyun Sektörü 70 Milyar Dolar

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde, TUDOF’un (Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu) kurulmasıyla birlikte sektörün bir düzene oturacağını belirten Çeken, “Sektördeki oyuncu sayısı da, ekonomik değer de şaşırtıcı derecede. Dünya genelinde 70 milyar dolarlık bir sektör olan oyun sektörü, Türkiye’de henüz 200 milyon dolar civarında. TUDOF sayesinde farkındalık oluşmaya başladı.” diyerek Türkiye’nin işin çok başında olduğunu, hak ettiği yere geleceğine inandığını belirtti.

Oyun bazı ülkelerin geçim kaynağı

Türkiye’deki rakam ne kadar çok gibi görünse de dünya geneline bakıldığında bu rakamların düşük kaldığı görülüyor. 50 milyonluk nüfusa sahip Güney Kore pazardaki en ciddi paya sahip olurken, Çin, Amerika ve Almanya devlet tarafından destekleniyor.

Teşvik başarı için yetmeyebilir

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Türkiye’deki oyun yazılım firmalarını sevindiren “oyun teşviki”ni değerlendiren Çeken, “Bakanımızın teşvik söylemiyle birlikte birçok yerli ve yabancı firma yatırım kararı almaya başladı. Ayrıca sektör yeni fark edildi. Yurtdışından getirilen oyunların Türkçeleştirme çalışmaları yapılıyor. Oyun yazılımı yapan firma sayısı da oldukça az, ancak artış gözlemliyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyar dolarlık rakamlara ulaşılabilir.”

Oyun pazarını canlı analiz ediyoruz

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde başlattıkları Artı Cafe projesinden bahseden Mehmet Şükrü Çeken, yaklaşık 3000 internet cafenin projelerinde yer aldığını ve cafelerde en çok oynanan, sevilen oyunları aynı anda analiz edebildiklerini belirtiyor.

“Oyuncu için amaç eğlenmektir. Hangi oyun sürükleyici, hangi oyun takipçisini eğlendiriyor, bunları iyi analiz ederek hangi oyunların pazarda tutunabileceğini tahmin ediyoruz. Pazara girmek isteyen oyunlara da yönlendirme ve danışmanlık yapıyoruz, eğer tutunamayacak bir oyunsa temkinli davranması gerektiğini söylüyoruz” diyerek pazara giren oyunlara danışmanlık yaptıklarını da belirtiyor.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz