-->
Unit 13 İnceleme

Cephaneleri Kuşan, Savaş Seni Çağırıyor… Ps Vita’nın getirmiş olduğu teknolojik yeniliklerin sayesinde artık gönül rahatlığı ile el konsollarında shooter tarzı oyunlar oynamaya başladık. Bu tarzdaki yapımların başında gelen Unit 13 tam anlamıyla aksiyonu avuçlarınızın arasına almanızı vaat ediyor. Kendilerini devasa online altyapıya sahip bir PS3 exclusive olan Mag oyunundan hatırladığımız Zipper Interactive tarafından geliştirilen Unit […]

06.07.2012 | ulasufuk

Cephaneleri Kuşan, Savaş Seni Çağırıyor…

Ps Vita’nın getirmiş olduğu teknolojik yeniliklerin sayesinde artık gönül rahatlığı ile el konsollarında shooter tarzı oyunlar oynamaya başladık. Bu tarzdaki yapımların başında gelen Unit 13 tam anlamıyla aksiyonu avuçlarınızın arasına almanızı vaat ediyor. Kendilerini devasa online altyapıya sahip bir PS3 exclusive olan Mag oyunundan hatırladığımız Zipper Interactive tarafından geliştirilen Unit 13 yine iddialı bir online destekle göze çarpıyor. Tps türündeki yapım aslında bizlere çift analog desteği, güçlü online altyapı ve bol aksiyonla el konsolu birleşiminin nasıl bir deneyim olduğunun da ilk temsilcisi oluyor. Yapım bu kadar iddialı olunca bize de detaylıca incelemek düşüyor.

Ps Vita ile birlikte artık o tek analog ve üçgen, kare yuvarlak x kombinasyonları ile etrafınıza bakma işkencesi sona ermiş görünüyor. Çift analog desteği akıcı oynanışı zirveye çıkarıyor. Unit 13 hikaye olarak pek bir şey sunmuyor, hatta hiçbir şey sunmuyor. Oyunda direk aksiyona dalıyoruz. Yapımcılar herhalde girft bir hikaye anlatmak yerine konunun özüne giriş yapmayı tercih etmişler. Tıpkı Mag’da olduğu gibi. Hal böyle olunca görev ekranı dikkatimizi çekiyor. Burada kilitli bulunan toplam 36 görev bulunuyor. Her bir görevi tamamladıkça sıradaki açılıyor. Tabi bu bahsettikleri tek kullanıcı oynanış modunda geçerli. Buradaki zengin görevler arasında sadece yoğun çatışma ortamında bir bölgeyi ele geçirmek ya da tüm düşmanı etkisiz hale getirmek yer almıyor. Yapım bu konuda çeşitliliğe önem vermiş. Her türden görevler yapıyorsunuz.
 

 
Oyunda kontrol ettiğiniz karakterlerin çeşitliliği de bir hayli fazla. İsterseniz ağır silahlarla donanımlı bir askeri seçebilirsiniz ya da daha hızlı ve teknik ilerleyen bir iş bitirici olabilirsiniz. Bu sınıf çeşitliliği ile orantılı olarak silah ve ekipman çeşitliliği de oldukça fazla. Tabi ki tüm silahlar hemen kullanımınıza sunulmuyor. Seçtiğiniz sınıfa göre kullanımdaki bazı cephaneyi düzenleyebiliyorsunuz ancak tüm silahları aktif hale getirmek için bol bol görev yapmanız gerekiyor. Görevleri tamamladıkça deneyim puanı kazanıyor ve bunlar ile silahları hem geliştirebiliyor hem de çeşitlendirebiliyorsunuz. Silahlar, ekipmanlar, sınıflar derken Ps Vita’nın marifetli dokunmatik ekranından bahsetmemek olmaz. Çünkü bu ekranın oynanışa etkisi oldukça fazla. Rakibin üzerine bomba yağdıracağınız zaman ekranda seçtiğiniz bombayı tutup düşmanın üzerine sürüklemeniz yeterli. Ayrıca çevrede beliren görev objelerini de dokunmatik ekran yardımıyla alabiliyorsunuz.
 

 
Unit 13’ün ara yüzünde göstergeler gayet etkin dağıtılmış. Sol yukarı kısımda harita, sağ yukarıda öldürdüğünüz düşman sayısı ve deneyim puanınız, sağ aşağıda aktif kullandığız silah ve cephane bilgisi, sol aşağı köşede ise bombalar ve diğer ekipmanlarınız gösteriliyor. Ana menüde ek kişilik ana görevlerin yanı sıra çoklu oyuncu modunda yer alan görevlerin başlığı bulunuyor. Ayrıca çok hoşuma giden High Value Target modundan da bahsetmeliyim. Buna oynanışta belli bir deneyim ve topladığınız yıldızlar sayesinde aktif hale getirdiğiniz bölümlerde bir nevi değerli baş düşmanı öldürme görevlerini oynayabiliyorsunuz. Ana menüde yer alan bir diğer özgün bölüm ise günlük görevler. Her gün yeni bir görev güncelleme ile Ps Vita’nıza yükleniyor. Böylelikle oyunun devamlı revaçta kalması ve yeniliklerle sizi şaşırtması planlanmış.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!