-->
The Amazing Spider-Man İnceleme

Örümcek adamımız şiddetli dövüş sahnelerinde sık sık örümcek hislerine başvuruyor. Bir nevi quick time event şeklinde gerçekleşen bu aksiyon anlarında düşmandan gelen saldırıları savuşturabiliyorsunuz. Boss savaşlarının da ileri zorluk seviyesine bağlı olarak oldukça uzun sürdüğünü belirtmeliyim. Oyundaki düşmanlarınızın farklılaşmış hayvan türleri olduğu göz önüne alındığında dövüş sekanslarının öyle baştan savma yapılmadığını belirtmeliyim. Ayrıca hoş bir […]

11.07.2012 | ulasufuk

Örümcek adamımız şiddetli dövüş sahnelerinde sık sık örümcek hislerine başvuruyor. Bir nevi quick time event şeklinde gerçekleşen bu aksiyon anlarında düşmandan gelen saldırıları savuşturabiliyorsunuz. Boss savaşlarının da ileri zorluk seviyesine bağlı olarak oldukça uzun sürdüğünü belirtmeliyim. Oyundaki düşmanlarınızın farklılaşmış hayvan türleri olduğu göz önüne alındığında dövüş sekanslarının öyle baştan savma yapılmadığını belirtmeliyim. Ayrıca hoş bir detay olarak kahramanımız yara aldıkça kostümümüzün parçalanması. Bu detay oldukça hoş düşünülmüş.
 

 
The Amazing Spiderman daha önceki Örümcek Adam oyunlarına göre görsel kaliteyi bayağı yükseltmiş. Ancak çağın hala gerisinde sayılabilecek bir çizgisellik söz konusu. Açık Dünya oynanış sistemi görsel olarak bir çok barındırıyor. Kahramanımızın oldukça elastik yapısı da düşünüldüğünde çoğu anlarda buglar ve gölgelendirme hataları görmemiz kaçınılmaz oluyor. Manhattan güzel modellenmiş, gökdelenler, Örümcek Adamın detayları gayet başarılı ancak halkın sıradan ve tek tip oluşu, trafikte seyreden araçların modelleme hataları, örümcek ağınızın gökyüzünde nereye gittiğinin muallakta oluşu gibi pek çok sorunlar da mevcut. Yine de genel değerlendirme olarak daha önceki Örümcek Adam oyunlarına kıyasla gözle görülür bir iyileşme söz konusu.
 

 

Oyundaki seslendirmeler kulağı tırmalamıyor. Hatta Örümcek Adamın sempatik ve espritüel havası gayet başarılı olarak kullanılmış. Özellikle Bosslarla olan etkileşim anlarında kahramanımızın diyaloglar duyulmaya değer. Kullanılan müzikler ve efektler ise başarılı denilebilir. Gerilim anlarındaki fon müzikleri gayet etkileyici.

Genel değerlendirmeyi yapacak olursak The Amazing Spiderman son yıllarda oyun dünyasına sunulmuş en başarılı, en dolu dolu, en özüne dönük yapım olmuş. Oynanış süresinin en üst zorluk seviyesinde tatmin edici uzunlukta olduğunu belirtmeliyim. Hikaye olarak sağlam bir zemine oturan oyun, dövüş dinamiklerindeki çeşitlilik, açık dünya oynanış sistemi ve en önemlisi gökdelenler arasında umarsızca ağ atarak ilerleme hissi ile göz doldurucu bir yapım olmuş…
   

   



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!