-->
Resistance: Burning Skies İnceleme

Oyundaki ana düşmanlarınız olan uzaylı yaratıklarımız Chimeralar ise oldukça yaratıcı tasarımlara ve ebatlara sahip. Bazen ufak bir tanesinin size doğru geldiğini görmezden gelebildiğiniz gibi bazen de Mass Effect 3 de olduğu gibi devasa bir yaratığın koca bir gökdelen ile uğraştığına tanıklık edebiliyorsunuz. Ama korkmayın yetenekli itfaiyeci Tom hepsinin üzerinden gelecek güçte 🙂 Resistance: Burning Skies […]

07.07.2012 | ulasufuk

Oyundaki ana düşmanlarınız olan uzaylı yaratıklarımız Chimeralar ise oldukça yaratıcı tasarımlara ve ebatlara sahip. Bazen ufak bir tanesinin size doğru geldiğini görmezden gelebildiğiniz gibi bazen de Mass Effect 3 de olduğu gibi devasa bir yaratığın koca bir gökdelen ile uğraştığına tanıklık edebiliyorsunuz. Ama korkmayın yetenekli itfaiyeci Tom hepsinin üzerinden gelecek güçte 🙂

Resistance: Burning Skies hikaye modu yaklaşık 7 saatlik bir oynanışa sahip. Toplamda 6 farklı bölüm bulunuyor. Bu bölümler de kendi içinde farklı görevlere sahip. Ancak oyunda ilerledikçe hem görevler hem de yapmış olduklarınız tek düzeleşmeye başlıyor. Belli bir noktadan sonra hep aynı düşmanları öldürüyormuş, hep aynı mekanlarda dolaşıyormuş hissi oluşuyor. Buna birde yapay zeka konusundaki sıkıntılar eklenince oynanış açısından durum pek iç açıcı olmuyor.

Gelelim asıl merak uyandıran 8 kişiye kadar destek sunan çoklu oyuncu moduna. Hepimizin artık aşinası olduğu oynanış modları Resistance: Burning Skies’da da karşımıza çıkıyor. Bunları kısaca belirtmek gerekirse; Team Death Match (Large ve Small olmak üzere ikiye ayrılıyor.) Death Match (Takım halinde kapışmak istemeyenler solu olarak çarpışıyor) ve Survival Modu. Çoklu oyuncu modları yeterince doyurucu, ayrıca teknik olarak da gayet akıcı oynanışa sahip. Çift analog desteğinin etkisini en iyi çoklu oyuncu modlarında hissediyoruz. Sonuçta bir fps oyunu olan yapımda hız oldukça önemli bir etken.

 

 
Çoklu oyuncu modlarında kazandığımız deneyim puanları sayesinde geliştirmelerimizi yapabiliyoruz. Bunlar aktif olmayan objeleri aktif edebilmek şeklinde olabileceği gibi ekipmanları geliştirme şeklinde de olabiliyor.

Şahsen en çok keyif aldığım mod geniş haritada oynanan takım halindeki ölüm mücadeleleri oldu. Bu modda hem oyuncu bulmak oldukça kolay hem de geniş harita sayesinde akıcı ve uzun soluklu bir kapışma gerçekleştirmek keyifli.

Teknik detaylar konusuna geçecek olursak. Özellikle görsel detaylar bakımından yapım Ps Vita’nın hakkını veriyor. Ancak çok iyi kategorisine yaklaşamıyor. Özellikle karakter modellemeleri ve çevre etkileşimi konusunda bir takım sıkıntılar göze çarpıyor. Görsel efektlerde ve çatışma anlarında gerçekçilikten yer yer uzaklaşılıyor. Oyunun geneline bakıldığında ise henüz platformun ilk oyunlarından olması nedeniyle bu aksaklıklar tolere edilebiliyor.
 

 

Ses ve müzikler konusunda ise grafiksel detaylara nazaran daha başarılı olunduğunu söyleyebilirim. Özellikle patlama efektleri ve oyunun temposuna göre artan müzikler fena sayılmaz.

Genel değerlendirmeye geçecek olursak; Sony’nin yeni oyuncağı Ps Vita’nın tüm nimetlerini kullanan Resistance: Burning Skies platformun ilk fps oyunu olmasına rağmen başarılı bir iş çıkarmış görünüyor. Büyük bir sınavdan geçen itfaiye erimiz Tom Riley hem chimeralarla olan hem de oyun dünyasıyla olan mücadeleden anlının akıyla çıkıyor. Ps Vita sahibiyseniz ve fps türünün hayranıysanız Resistance: Burning Skies yoğun aksiyonuyla keyifli bir deneyim olacaktır.
   


   



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!