-->
London 2012 the Olympic Games İnceleme

Oyunun teknik detaylarına ve oynanış sistemine geçelim. Öncelikle oynanıştan bahsetmek istiyorum. Olimpiyat oyunlarında yer alan müsabakalar oldukça çeşitli, cirit atma, okçuluk, üç adım atlama, sırıkla atlama, yüzme ve daha bir çok branş bulunuyor. Haliyle bu branşlarla ilgili oyunları da her gün oynamıyoruz. Hatta sadece dört yılda bir oynuyoruz diyebilirim. Böyle olunca da oyun bize her […]

13.07.2012 | ulasufuk

Oyunun teknik detaylarına ve oynanış sistemine geçelim. Öncelikle oynanıştan bahsetmek istiyorum. Olimpiyat oyunlarında yer alan müsabakalar oldukça çeşitli, cirit atma, okçuluk, üç adım atlama, sırıkla atlama, yüzme ve daha bir çok branş bulunuyor. Haliyle bu branşlarla ilgili oyunları da her gün oynamıyoruz. Hatta sadece dört yılda bir oynuyoruz diyebilirim. Böyle olunca da oyun bize her oyundan önce bir tutorial seçeneği sunuyor. Bunu geç dediğinizde bile tekrar uyarıyor emin misiniz diye. Böyle bir seçeneğin bulunması gayet mantıklı sonuçta her branşın oynanış sistemi oldukça farklı. Tuş kombinasyonlarına çok iyi hazırlanmazsanız ilk elemelerde hüsranla karşılaşmanız kaçınılmaz. Nerden mi biliyorum, tecrübe ile sabittir. Oyunda yer alan tuş kombinasyonları oldukça fazla bu nedenle kinect veya move ile oynamak biraz alıştıktan sonra oldukça keyifli bir hal alıyor.
 

 

London 2012’nin görsel detayları beni oldukça şaşırttı. Oyunun daha önce yayınlanan inceleme puanlarının bazısında grafiksel olarak düşük puanlar aldığını görmüştüm. Ancak tahminlerimin ötesinde bir görsel kalite ile karşılaştım. Sunumlardaki animasyonlar, yansımalar, yüzme müsabakalarındaki su efektleri, gerçekçi karakter modellemeleri ve karakter fizikleri ile başarılı bir yapım olmuş London 2012. Özellikle taraftar animasyonları ve modellemeleri çok gerçekçi. Hatta dikkatli bakılınca tribünlerin üst taraflarında ellerinde Türk bayrağı sallayan taraftarları seçebiliyorsunuz.

London 2012 ses ve müzik olarak ayrı ayrı değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Sonuçta bir olimpiyat oyunu olan yapımda müzik anlamında çok fazla bir şeyler beklememek gerekir. Yapımda da mükemmel yada vasat denilecek bir müzik duymuyorsunuz. Ortalama düzeyde. Ancak oyunun sesleri gayet başarılı. Sporcuların vermiş olduğu tepkiler, taraftarların tepkileri, spikerin sunuşu ve oyun içi efektler gayet yerinde olmuş.
 

 
Sonuç olarak London 2012 beklentilerimin üzerinde bir olimpiyat oyunu olmuş Oyunun tek eksiği olarak sporcu isimlerinin gerçekle bir alakası olmaması diyebilirim. Bunun yanında fazlasıyla dolu dolu bir içerik olmuş. Teknik olarak ortalamanın üzerinde bir yapım olan London 2012 oynanış olarak oldukça keyifli. Bize düşen de Olimpiyatlar başlayana kadar ve sonrasında ülkemizi elimizden gelen şekilde temsil etmek…
   


   



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!