-->
London 2012 the Olympic Games İnceleme

Olimpiyatlarda Mücadele Etmeye Hazır Mısınız? An itibariyle Londra’da düzenlenecek 2012 yaz olimpiyatlarına 16 gün kalmış durumda (27 Temmuz Başlangıç – 12 Eylül Bitiş). Ülke olarak toplamda 204 ülkeden 10.250 sporcunun katılması planlanıyor. Ülkemiz ise rekor sayı olan 114 sporcu ile katılmayı garantiledi. Toplamda 26 ana branşta 300’ün üzerinde müsabakanın yapılacağı olimpiyat oyunlarında ülkemizin en iddialı […]

13.07.2012 | ulasufuk

Olimpiyatlarda Mücadele Etmeye Hazır Mısınız?

An itibariyle Londra’da düzenlenecek 2012 yaz olimpiyatlarına 16 gün kalmış durumda (27 Temmuz Başlangıç – 12 Eylül Bitiş). Ülke olarak toplamda 204 ülkeden 10.250 sporcunun katılması planlanıyor. Ülkemiz ise rekor sayı olan 114 sporcu ile katılmayı garantiledi. Toplamda 26 ana branşta 300’ün üzerinde müsabakanın yapılacağı olimpiyat oyunlarında ülkemizin en iddialı olduğu ana branş atletizm olacak. Ayrıca Bayan Milli Voleybol takımımızdan da madalya beklentisi oldukça yüksek. Havalar git gide ısınıyor, olimpiyat oyunları git gide yaklaşıyor. Oyunlar başlamadan önce ülkenizi sanal ortamda başarıdan başarıya koşturmaya hazır mısınız?
 

 
Olimpiyat oyunlarını konu alan dijital oyunlar dünyada ilgi ile karşılansa da ülkemizde pek ilgi çekmemiştir. Kaldı ki olimpiyat oyunlarının bizzat kendisi bile çok fazla ilgiye ulaşamamaktadır. Bunun nedenlerinden bir ülkemizin daha önceleri çok yüksek olmayan katılım oranı ve katıldığımız branşların güreş, halter gibi kısıtlı alanlarda olmasıydı. Bir diğer neden ise takım oyunlarında daha önce sadece bir kez olimpiyatlara katılabilmemizdi. Ancak katılan sporcu sayımız ve branşımızdaki muazzam artışın olimpiyatlara olan ilgiyi hem somut olarak hem de dijital platformda artacağını düşünmekteyim. Bu nedenle London 2012 The Olympic Games oyunun incelemesini de ayrı bir keyifle ele aldım. Olimpiyat oyunlarındaki değişik branşların kendine özgü kural ve disiplinlerini ilgi ile inceleme şansına sahip oldum. Sözü fazla uzatmadan bu deneyimlerin neticesindeki değerlendirmeye başlayalım.
 

 
Öncelikle Londra 2012 oyununu Xbox platformunda test ettiğimi belirtmeliyim. Oyun multiplatform olarak piyasaya sunuldu. Yapımcı koltuğunda yılların deneyimli firması Sega bulunuyor. Oyunun Kinect ve Move uyumlu olduğunu belirtmeliyim. Ancak bu sıradan bir deneyim değil. Gerçekten oyunun özellikle Kinect performansı harikulade. Move versiyonunu test etmedim ancak onun da başarılı olduğu duyumlarını aldım. Ancak pc versiyonu için şunu belirtmem gerekir ki oyunu mutlaka ama mutlaka bir gamepad ile oynayın. Yoksa olimpiyatlardan nefret edebilirsiniz. Hatta spordan soğutabilir:) şaka bir yana oyunun pc versiyonu ile ilgili duyumlarım ve tecrübe edenlerden gelen geri bildirimler klavye mouse kombinasyonunun çok zor olduğu yönünde.
 



Popüler Haberler


Nintendo, geçtiğimiz günlerde yaptığı kazanç açıklamasında Switch konsolunun satış rakamlarını da paylaştı.


Nintendo hayranları için müjdeli haber!


EA SPORTS FC 24 Ultimate Team modunda yer alan kırmızı-beyaz formaya global olarak erişilebiliyor


Türkiye teknoloji perakendeciliğinin ve e-ticaretin öncü markası Teknosa, Anneler Günü hediyelerinin, annelerin içgörüsüyle alınması gerektiğine vurgu yapan bir reklam filmine imza attı.