-->
Starhawk İnceleme

Starhawk ses ve müzikler açısından oldukça iyi iş çıkarmış. Özellikle oyun boyunca arka planda çalan vahşi batı temalı müzikler müthiş bir tat katmış. Silahlarımızın çıkardığı sesler ise gerçekçiliğe çok yakın olmasa da kulak tırmalayacak cinsten değil. Oyundaki silah ve kullanabileceğiniz ekipman genişliği göz önüne alındığında tüm oyun boyunca vahşi batı müziklerinin arasında mekanik tondaki sesleri […]

17.06.2012 | ulasufuk

Starhawk ses ve müzikler açısından oldukça iyi iş çıkarmış. Özellikle oyun boyunca arka planda çalan vahşi batı temalı müzikler müthiş bir tat katmış. Silahlarımızın çıkardığı sesler ise gerçekçiliğe çok yakın olmasa da kulak tırmalayacak cinsten değil. Oyundaki silah ve kullanabileceğiniz ekipman genişliği göz önüne alındığında tüm oyun boyunca vahşi batı müziklerinin arasında mekanik tondaki sesleri duymak ilginç bir deneyim sunuyor. Kimilerine garip gelse de oyunun kurgusu ile tam örtüşüyor.

Gelelim Starhawk’ın methederek bitiremediğimiz çoklu oyuncu moduna. Starhawk tam 32 kişiye kadar multiplayer oynanış desteği sunmakta. Oyunun giriş ekranında bulunan Multiplayer seçeneğini seçtiğinizde size adeta ayrı bir dünya açılıyor. Karakter geliştirmelerinin çeşitliliğinden bahsetmeye bile gerek yok. O konuda zaten tahmin edeceğiniz gibi oldukça çeşitlilik söz konusu. Ancak oyunda kullandığınız araçlar için yapacağınız geliştirmeler ve teknik detaylar gerçekten oyunun en ince ayrıntıyı dahi düşündüğü hissi uyandırıyor. Çoklu oyuncu ana ekranında tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Clanınızı yönetebiliyor, takım arkadaşlarınızdan gelen haberlere göz atabiliyorsunuz.
 

 

Starhawk çoklu oyuncu modunda sadece 4 oynanış seçeneği sunuluyor. Bunlar artık aşina olduğunuz bayrağı kap, ölüm maçı, takım ölüm maçı ve bölgeyi ele geçir. Modların azlığı sizi kısıtlanmış hissine sokmasın, oyunun oynanış rahatlığı hat safhada. Neredeyse açık dünya yapısına kadar ulaşabilen genişlikte haritalar mevcut. Özellikle kara ve hava araçlarını kontrol edebildiğinizi düşündüğünüzde ulaşımın kolaylıkla sağlanabildiğini belirtmeliyim. Oyunda 32 kişiye kadar ulaşan oynanış ve inşa et ve savaş sistemi çoklu oyuncu modunun diğer oyunlardan farklılaşmasını sağlıyor. Özellikle arkadaşlarınızla oynarken kulaklık sistemine sahip olmanız tavsiye edilir. Zira taktik sistemi oldukça önemli.
 

 
Genel değerlendirmeye geçecek olursak Starhawk tahminlerimin çok üzerinde bir yapım olmuş. 2007 yılında çıkan abisi Warhawk’ın başarısını daha da ileri taşımış. Özellikle oynanış olarak son dönemlerin en başarılı yapımlarından biri diyebilirim. Bir PS3 exclusivei olan Starhawk kesinlikle denenmesi gereken bir oynanışa sahip. Özellikle çoklu oyuncu modunun uzun yıllar oynanacağını tahmin etmek güç değil.
   


   



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!