-->
Game Of Thrones Oyun İnceleme

Oyunun teknik detayları ise belki de en çok eleştiriye maruz kalacak yönü. Bir kere görsel olarak karakter tasarımları haricinde -ki onlarında mükemmel olduğunu söyleyemem- çevre tasarımlarından tutun da kaplamaların zayıflığına kadar bir çok grafiksel detayı beğenmedim. Açıkçası oyunun grafiksel yönünün daha ağır basmasını beklerdim. Karakterimizin etkileşimde bulunduğu tüm çevre oldukça zayıf detaylandırılmış. Özellikle dövüş sahnelerinde […]

11.06.2012 | ulasufuk

Oyunun teknik detayları ise belki de en çok eleştiriye maruz kalacak yönü. Bir kere görsel olarak karakter tasarımları haricinde -ki onlarında mükemmel olduğunu söyleyemem- çevre tasarımlarından tutun da kaplamaların zayıflığına kadar bir çok grafiksel detayı beğenmedim. Açıkçası oyunun grafiksel yönünün daha ağır basmasını beklerdim. Karakterimizin etkileşimde bulunduğu tüm çevre oldukça zayıf detaylandırılmış. Özellikle dövüş sahnelerinde sanki kılıcımızı boşa sallıyormuşuz hissi söz konusu. Hiçbir hamlenin düşmana isabet ettiğini tam olarak göremedim diyebilirim. Uzun diyaloglarda kameranın garip açılardan olayları göstermesi, nitekim oynanış esnasında da kamera açılarının kendince yer değiştirmeleri can sıkabiliyor. Görsel olarak Game of Thrones zayıf bir yapım olmuş.
 

 
Oyunun işitsel öğelerine gelecek olursak. Oyunun açılış ve sunuş anlarında çalan ve tv dizisinden aşina olduğumuz ezgiler havaya girmenizi sağlıyor. Ancak diyaloglarda bu durum o kadar başarılı değil. Seslendirmeler konusunda kulağı tırmalayan bir durum söz konusu değil hatta ana karakterlerin gayet iyi seslendirildiğini belirtmeliyim. Ancak yine saldırı anlarında ki seslerin gerçekçilikten uzak olduğunu belirtmeliyim.
 

 
Genel değerlendirmeye gelecek olursak. Hep belirttiğim gibi Game of Thrones klasik bir rpg yapımı olmuş. Oyunun artısı yada eksisi ne denilecek olursa…Bana göre Game of Thrones’un en büyük artısı ismi. Oyun ismini aldığı yapıma sadık kalmayı başarmış. Yani bir Star Wars serisi gibi ismi alıp çoık farklı mecralara dalmamış. Zaten oyunun gelişim sürecinin tamamında George Martin’in işi sıkı sıkıya takip ettiğini belirtmeliyim. Bu durum sizleri oyunu oynarken romanın bahsettiği diyarlara ve olaylara götürmeye yetiyor. Peki yapımın eksi yanları ne diyecek olursak. Game of Thrones isminin üzerine bir şeyler koyamaması ve oyun dünyası için bir yenilik getirememesi diyebiliriz. Sonuçta Tv serisinin ve romanların hayranları oyun versiyonunu mutlaka denemeliler diyebilirim. Ancak RPG türünün hayranları için türün efsane yapımlarına yönelmelerini tavsiye ediyorum…
   

 
 
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!