-->
Max Payne 3 Oyun İnceleme

İşte Max’in Brezilya’da başına gelenlerin anlatıldığı Max Payne 3 en büyük yeniliği Max’in kendisinde ve görsel şölende barındırıyor. Tabii olarak oynanış ile ilgili bir çok yenilikte barındıran Max Payne 3 Sao Paulo’nun sokaklarını bize mükemmel bir şekilde resmediyor. Tps ve aksiyon türlerinin belki de en başarılı yapımı olan Max Payne serisinin hikayesinden biraz bahsettikten sonra […]

27.05.2012 | ulasufuk

İşte Max’in Brezilya’da başına gelenlerin anlatıldığı Max Payne 3 en büyük yeniliği Max’in kendisinde ve görsel şölende barındırıyor. Tabii olarak oynanış ile ilgili bir çok yenilikte barındıran Max Payne 3 Sao Paulo’nun sokaklarını bize mükemmel bir şekilde resmediyor. Tps ve aksiyon türlerinin belki de en başarılı yapımı olan Max Payne serisinin hikayesinden biraz bahsettikten sonra artık teknik detaylara ve yeniliklere geçebiliriz. Sonuçta Rockstar eli değmiş bir yapımdan bahsediyoruz.

Rockstar Max Payne serisine ilk sihirli dokunuşunu Gta IV ile tanıdığımız Rage grafik motoru ile gerçekleştirmiş. İlk iki oyunda da grafiksel olarak her şey çok başarılıydı ancak serinin üçüncü oyununda görsel detaylar adeta zirve yapmış. Özellikle ben oyunun sunumunda oyun içi grafik motoruyla yapılan sinematikleri çok başarılı buldum. Oyunun bir bölümünü ilk kez oynuyorsanız klasik loading ekranı yerine oyunun hikayesinin anlatıldığı uzun sinematikler ile görsel şölen yaşıyorsunuz. Sizleri adeta bir aksiyon filminin başrol oyuncusu koltuğuna oturtturan bu sinematik sahneler ve aşırı derecede detaylı karakter modellemeleri Max Payen 3 ‘ün ilk başta gözünüze çarpan en güçlü yönleri. Karakter modellemelerinde L.A. Noire havasını yansıtan görsel detaylar oyun içi aksiyon anlarında da oldukça başarılı çalışıyor. Çatışma anlarında özellikle Bullet Time modu devreye girdiğinde sizleri görsel olarak bir sürpriz bekliyor. Artık bu yavaşlatılmış çekim anlarında silahınızdan çıkan kurşunun yanında sizde kısa bir yolculuğa çıkıyorsunuz ve kurşunun düşmanınızın üzerinde bıraktığı etkiyi yakından görüyorsunuz. Bu bize Sniper Elite oyunundaki ambiyansı hatırlattı. Tabi onun kadar röntgen detayına inemiyorsunuz:)
 

 
Oyunun Bullet Time etkisi bazen çok daha farklı şekilde de çalışıyor. Max yara aldığında klasik fps-aksiyon oyunlarında olduğu gibi biraz bekledikten sonra iyileşmiyor. ekranın sağ alt tarafında enerji barı bulunmakta. Burada siz yara aldıkça azalan bir enerji göstergesi söz konusu. Eğer ölümcül derecede bir yara alırsanız, oyun size harikulade bir yenilik sunuyor. Size ölümcül hasarı veren düşmanınızla Bullet Time modunda bir intikam mücadelesine girişiyorsunuz. Peki bu nasıl oluyor. Ölümcül hasarı aldığınız anda oyun yavaş çekime geçiyor ve belli bir süre içinde kalabalığın arasından size bu ölümcül hasarı veren kişiyi bulup haklamanız isteniyor. Eğer bunu başara bilirseniz hayatta kalabiliyor ve kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Aksi durumda Game Over… Bu intikam modu adını verdiğim detay çok çok güzel düşünülmüş. Aksiyonun dibine vurduğunuz bir oyunda tansiyonu yükseltecek böylesine bir detay gayet başarılı.
 

 
Enerji durumunda bahsetmişken oyun boyunca hayatta kalmanızı sağlayacak enerji hapları söz konusu. Bu haplardan toplayabildiğiniz kadar toplamalısınız. Bazen çok kalabalık bir düşman grubu tarafından etrafınız sarıldığında ne kadar iyi bir nişancı olsanız bile başınız derde girebiliyor. Bu yapay zekanın çok mükemmel olduğu anlamına da gelmesin. Tamam genel itibariyle başarılı bir yapay zaka söz konusu olsa da yer yer saçmaladıkları da oluyor. Pompalı tüfek taşıyan bir düşmanın hemen yakın mesafenize gelerek saldırması, düşmanlarınızın gayet başarılı siper alma taktikleri yapay zekanın olumlu yanlarından, ancak çatışmalara karşı yer yer kayıtsız kalmaları da negatif yanı.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!