-->
Silent Hill Hd Collection Oyun İnceleme

Ama en sonda söyleyeceğimi şimdiden söyleyeyim, kesinlikle HD kısmı sadece geniş ekrana uyarlamada kalmış. Görsel olarak ne karakterlerin üzerinde çalışılmış, ne de mekanların. Oyun yayınlanmadan önce HD ile SD görüntüler arasında kıyaslama yapılan kareler sunulmuştu. Sadece renk ve parlaklık ayarındaki değişikliklerden ibaret olan bir grafiksel gelişim söz konusu. Gönül isterdi ki oyundaki tüm mekanlar, o […]

15.04.2012 | ulasufuk

Ama en sonda söyleyeceğimi şimdiden söyleyeyim, kesinlikle HD kısmı sadece geniş ekrana uyarlamada kalmış. Görsel olarak ne karakterlerin üzerinde çalışılmış, ne de mekanların. Oyun yayınlanmadan önce HD ile SD görüntüler arasında kıyaslama yapılan kareler sunulmuştu. Sadece renk ve parlaklık ayarındaki değişikliklerden ibaret olan bir grafiksel gelişim söz konusu. Gönül isterdi ki oyundaki tüm mekanlar, o Silent Hill’in muhteşem kasvetli ortamı, tüm karakterler elden geçirilsin. Bırakın tüm bunların hepsini, ana karakterimiz üzerinde bile aman aman bir iyileştirme söz konusu değil. Bana daha çok sadece HD çözünürlüğe uyarlama (upscale) yapılmış ve diğer detaylar ile pek uğraşılmamış geldi.
 

 
En başta da belirttiğim gibi kutu içeriğinde Silent Hill 2 ve Silent Hill 3 bulunmakta. Seri ile yeni tanışacak olan oyun severler için öncelikle Silent Hill 2 senaryosundan biraz bilgiler vermek istiyorum. Ana karakterimiz James Sunderland, yakın zamanda vefat eden karısı Mery’den bir mektup alır. Mektupta Silent Hill adındaki kasabada olduğunu ve buluşmak istediğini belirtir. Bu durum karşısında şok olan James hemen bavulunu toplayıp Silent Hill’in yolunu tutar. Kasabaya adımını atar atmaz karısı Mery’yi aramaya koyulan James, çok geçmeden gizemli olayların etkisi altına girmeye başlar. Silent Hill 2’nin oldukça sadeleştirilmiş hikayesi bu diyebiliriz. Silent Hill 3’te ise durum biraz daha karışık. Çünkü ilk oyundan ve ikinci oyundan ortak karakterlerin sentezlendiği bir yapım olan Silent Hill 3, Heather isimli kahramanımızın yaşadığı tuhaf imgelenmeler üzerine ilerliyor. Hikayeler hakkında bu kadar bilgi yeter diye düşünüyorum, sonuçta efsaneleşen bir serinin hikayesinden az çok tüm oyun severlerin haberi vardır kanımca. Biz HD Collection’ın getirdiği, pardon getirmediği yeniliklerden bahsetmeye devam edelim.
 

 
Tamam oyun sonuçta sadece HD Collection ancak, zaten grafiksel olarak neredeyse üzerinde hiç çalışılmayınca bari oyunun yapımcı günlükleri gibi, ya da sanat çalışmaları gibi bazı yenilikler eklenseydi demeden edemiyorsunuz. Serinin ne kadar efsaneleşmiş olduğu ortada, bu oyunları bir çok oyun severin bir şekilde edinip oynadığı tahmine edilebilir. Görsellik en büyük beklentiyken tam bir hayal kırıklığı yaratınca, bizlerde rotamızı diğer ufak yenilikler çeviriyoruz ama sağolsun yapımcılar bu konuda da bizleri hayal kırıklığına uğratıyor. Sonuç olarak Silent Hill HD Collection, yeni neslin imkanlarını kullanma konusunda sınıfta kalıyor. Ancak oyuncular bakımından değerlendirildiğinde, oyun dünyasının gelmiş geçmiş en değerli yapımları arasında bulunan ve serinin de en başarılı oyunlarını bünyesinde barındıran Silent Hill HD Collection, her oyuncunun rafında bulunması, hatta günlerce oynaması, hatta ve hatta gece karanlıkta evde tek başına, sesler sonuna kadar açıkken oynaması gereken bir yapım…
 

   



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!