-->
Resident Evil: Operation Raccoon City Oyun İnceleme

Oyun bir operasyon oyunu ise en önemli şey ekip halinde yapacağınız yoğun saldırılar. Bu sistem zaten Resident Evil kurgusunun çok dışında. Ama bunu yapımcılarda kabul ediyordu. Sonuçta olayları örtbas etmeye çalışan bir gruba karşı bir imha operasyonu düzenliyoruz. Bu noktada işin içine silah kullanabilme yeteneği ve sistemi giriyor. Hemen içinize su serpeyim oyun bu konuda […]

14.04.2012 | ulasufuk

Oyun bir operasyon oyunu ise en önemli şey ekip halinde yapacağınız yoğun saldırılar. Bu sistem zaten Resident Evil kurgusunun çok dışında. Ama bunu yapımcılarda kabul ediyordu. Sonuçta olayları örtbas etmeye çalışan bir gruba karşı bir imha operasyonu düzenliyoruz. Bu noktada işin içine silah kullanabilme yeteneği ve sistemi giriyor. Hemen içinize su serpeyim oyun bu konuda diğer yönlere nazaran daha başarılı. Yardımınıza koşan otomatik hedef odaklama sistemi yer yer sıkıntı çıkarsa da genelde başarılı. Ayrıca zombileri kendinize kalkan olarak kullanmak gibi oldukça ilginç detaylarda söz konusu. Tabi yıllarca köşe bucak kaçtığımız zombileri yakasından tutup kendimize siper etmek ilk başta benim gibi serinin eski oyuncularına garip gelebilir. Son olarak kanama etkisinden bahsedeyim. Bu yeni sistemle oyunda yara aldığınızda kanayan yeriniz zombilere yoğun bir ziyafet var alarmı veriyor ve baygın baygın gezen zombiler aşka geliyor ve koşar adımlarla peşinize koşuyor. İyi düşünülmüş bu sistem eğer tüm oyun boyunca yapay zeka ile iyi kurgulansaydı gayet yerinde bir yenilik olabilirdi. Ama yinede oynanışa olumlu etki etmiş diyebilirim.
 

 
Oyunun grafiklerine değinecek olursak, Raccoon City şehrinin kaotik ortamları, şehrin yıkık dökük dokusu, eski mekanların yeniden hatırlanması, ana karakterlerin modellenmesi başarılı sayılabilir. Ancak zombilerin tek düzeliği, Nemesis haricinde ve bazı ana zombiler haricinde çok saçma zombi modellemeleri söz konusu. Hatta çoğu zombiyi öldürürken ben bunu daha öncede görmüştüm hissine kapılıyorsunuz. Oyunda en önemli tema zombiler olduğunu göze alırsanız bu tek düzelik gerçekten grafiksel olarak oyunu baltalıyor.
 

 
Resident Evil: Operation Raccoon City tam da isminin hakkını veriyor. Yani efsane Raccoon City ye operasyon düzenliyor! Seri ile ilk kez tanışacakların kesinlikle bu oyunla Resident Evil evrenine adım atmaması gerek. Serinin tüm oyunlarını oynayanlar ise kafalarındaki Resident Evil oyun kurgusunu unutup eski mekanların ve eski kahramanların hatırına bu oyunu oynamalı. Açıkçası tüm negatif yönlerine rağmen sırf bu nostalji için denenebilir diyebilirim. Ayrıca aksiyon türünün fanatikleri içinde oynanabilirliği var. Oyun dünyası hareketlene kadar, bir nebze zaman geçireceğiniz bir oyun…
 

 
 
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!