-->
Yesterday Oyun İnceleme

Oyunda yer alan bulmacaların zorluk seviyesi ne çok zor ne de çok kolay diyebilirim. Tıklanabilen objelerin altında beliren araştırma butonuna bastığınızda obje ile ilgili bilgiye erişiyorsunuz, eğer baktığınız objede işinize yarar bir şeyler varsa el şeklinde gösterilen butona basarak envanter çantanıza alabiliyorsunuz. Ayrıca bulmacaların söz konusu olduğu objelerin altında beliren kombinasyon butonunu size o objenin […]

26.03.2012 | ulasufuk

Oyunda yer alan bulmacaların zorluk seviyesi ne çok zor ne de çok kolay diyebilirim. Tıklanabilen objelerin altında beliren araştırma butonuna bastığınızda obje ile ilgili bilgiye erişiyorsunuz, eğer baktığınız objede işinize yarar bir şeyler varsa el şeklinde gösterilen butona basarak envanter çantanıza alabiliyorsunuz. Ayrıca bulmacaların söz konusu olduğu objelerin altında beliren kombinasyon butonunu size o objenin ne şekilde aktif edilebileceğini açıklıyor. Envanterinizde yer alan objeleri hem birbiri arasında hem de keşfettiğiniz objeler ile kombine ederek bulmacaları çözüyoruz.
Oyunda diyalog sistemi oldukça önemli. Bu yüzden kilit karakterlerle yapmış olduğunuz konuşmalar gayet uzun ve hikayeye uygun hazırlanmış. Ayrıca vereceğiniz kararların oyunun gidişatını etkilediğini de belirtmeliyim. Yesterday oynanış ile ilgili olarak klasik point-click tarzında bir oynanışa sahip.
 

 
Oyunun grafikleri comic tarzda olsa da, hikayenin ağırlığı ve karanlık yapısı değişik bir kokteyl oluşturmuş. Aslında bana Sin City filmi tadında bir his yaşatan Yesterday, görsel olarak kesinlikle başarılı. Karakter modellemelerinde birbirine benzer yapılar kullanılmış olsa da oyunun mekan dokuları ve ışık efektleri gayet doyurucu. Ses ve müzikler açısından ise Yesterday vasatın üzerinde bir yapım. Oyun boyunca karşılaştığınız tüm karakterlerin kendine özgü ses tonlarına sahip olmaları ve bu ses tonlarının hikayeyle gayet iyi örtüşmesi, seslendirme olarak oyunun en önemli artıları. Müzikler konusunda ise pek fazla şey söylenebileceğini sanmıyorum.
 

 
Hayatınız boyunca hiç point-click adventure tarzında bir yapım oynamadıysanız Yesterday kesinlikle iyi bir başlangıç olacaktır. Bu türün hastasıysanız, Yesterday başarılı bir deneyim olacaktır. Yani her ihtimalde de Yesterday, oyun severlerin tadına bakmaları gereken bir çalışma olmuş. Son dönemde bizlere bu türde iki yapım sunan ( diğeri The Next Big Thing) ve Runaway gibi efsane bir seriye imza atmış olan Pendulo Stüdyolarına kendim adına çok teşekkür ediyorum. Sonuçta bu türde oyunlara olan hasretimi biraz olsunda dindirme fırsatı buldum.
 
 
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!