-->
Yakuza Dead Souls Oyun İnceleme

Oyunun ara yüzüne değinecek olursak, oldukça sade ve anlaşılır bir ara yüze sahip olduğunu belirtmeliyim. Sol alt köşede yer alan mini harita gitmeniz gereken yerleri gösteriyor. Sol üst köşede ise enerji barı ve silahınız ile ilgili bilgiler yer alıyor. İlk bölümlerde normal 14 lük tabanca ile ilerlerken daha sonraki bölümlerde çok farklı silahları da kullanıyorsunuz. […]

28.03.2012 | ulasufuk

Oyunun ara yüzüne değinecek olursak, oldukça sade ve anlaşılır bir ara yüze sahip olduğunu belirtmeliyim. Sol alt köşede yer alan mini harita gitmeniz gereken yerleri gösteriyor. Sol üst köşede ise enerji barı ve silahınız ile ilgili bilgiler yer alıyor. İlk bölümlerde normal 14 lük tabanca ile ilerlerken daha sonraki bölümlerde çok farklı silahları da kullanıyorsunuz. Ekranın sağ üst köşesinde ise öldürdüğünüz zombi sayısı ve yaptığınız kombolar gösteriliyor.

Oyunun dövüş sistemi gayet yakından bildiğimiz Yakuza serisinin dövüş dinamikleri şeklinde. Yakın dövüşlerde silahımızı devre dışı bırakıp tekme-tokat Allah ne verdiyse girişebiliyoruz. Daha önce de belirttiğim gibi etraf etkileşimi had safhada olunca uzak mesafe yada yakın mesafe dövüşlerde saldıracak ekipman bulma sıkıntısını hiç yaşamıyorsunuz. Yolda giderken elinize geçirdiğini gaz bidonları ile zombilerin beynini dağıtmak gibi fantastik deneyimleri sıklıkla yaşayabilirsiniz. Yalnız oyunun kan efektlerinin başarılı olduğunu belirtmekle birlikte silah etkisinin abartıldığını ve yer yer grafiksel hatalara sebep olduğunu belirtmeliyim. Örneğin karşınızdaki zombi ile alakası olmayan bir yöne ateş etseniz bile bir şekilde isabetli vuruş yapıyor olmanız gibi…
 

 
Grafiksel olarak Yakuza Dead Souls klasik Yakuza serisi grafiklerine sahip. Ancak işin içine zombiler girince olayın grafik boyutu biraz farklılaşıyor. Özellikle karakter modellemeleri ve kan efektlerinin önem kazandığı göz önüne alınırsa, bu konuda oyun, vasatın üzerinde bir başarıya sahip. Ancak görsel olarak bizi hayrete düşürecek bir görsellik söz konusu değil. Sonuçta bu durum oyunun genel dinamikleri ve kurgusu göz önüne alındığında çok büyük bir kusur oluşturmuyor. En başta da belirttiğim gibi seriyi kendi içinde değerlendirmek gerek.
 

 

Oyunun ses ve müzikleri ise serinin diğer oyunlarının biraz gerisinde kalıyor. Özellikle silah seslerinin yavanlığı can sıkıcı bir hal alıyor. Ayrıca oyun boyunca yer alan yoğun diyalogların yer yer text olarak yer yer seslendirme olarak verilmesi oynanış hissini tırpanlıyor.

Genel bir değerlendirme yapacak olursak Yakuza Dead Souls, serinin hayranları tarafından mutlaka tadılması gereken bir kokteyl olmuş. Özellikle oyunun co-op oynanış modu kesinlikle çok başarılı. Seriye ilk kez başlayacak olanların ise serinin en ilginç yapımı ile başlamaları biraz yadırgayıcı bir etki yapabilir. Şahsen ilk başta yadırgayarak yaklaştığım Yakuza Dead Souls beni şaşırtmayı başardı. Tüm yönleriyle bakıldığında kesinlikle başarılı bir Yakuza oyunu ile karşı karşıyayız.
 

   



Popüler Haberler


Türk Telekom eSüper Lig’in heyecan dolu finali sona erdi ve Trabzonspor, Ankaragücü’nü 6-0 ve 4-0’lık skorlarla mağlup ederek şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı!


Kılıç dövüşlerinin heyecanını ve vahşetini dorukta yaşamak isteyenler için hazır olun!


Uzun yıllardır heyecanla beklenen Blizzard’ın yıllık oyun etkinliği BlizzCon, 2024 yılında düzenlenmeyecek.


ESL Pro Lig Sezon 19 heyecanı devam ediyor! Malta’da düzenlenen turnuvada A ve B gruplarındaki mücadeleler pazar günü sona erecek.