-->
Uncharted: Golden Abyss PsVita İnceleme

Nathan Drake Avuçlarınızın Arasında… Sony’nin 22 Şubatta piyasaya sunduğu yeni el konsolu PS Vita bomba gibi oyunlarla ortalığı kasıp kavurmaya başladı. Daha PS Vita piyasaya sunulmadan önce Sony yetkililerinin yaptığı açıklamalardan PS Vitanın bir çok başarılı yapımla oyun sektörüne hızlı giriş yapacağı bekleniliyordu. Ancak bu kadar hızlı bir girişi açıkçası biz bile beklemiyorduk. Konsolun çıkışı […]

13.03.2012 | mrcappola

Nathan Drake Avuçlarınızın Arasında…

Sony’nin 22 Şubatta piyasaya sunduğu yeni el konsolu PS Vita bomba gibi oyunlarla ortalığı kasıp kavurmaya başladı. Daha PS Vita piyasaya sunulmadan önce Sony yetkililerinin yaptığı açıklamalardan PS Vitanın bir çok başarılı yapımla oyun sektörüne hızlı giriş yapacağı bekleniliyordu. Ancak bu kadar hızlı bir girişi açıkçası biz bile beklemiyorduk. Konsolun çıkışı ile birlikte en çok beklenen ve Sony markasının oyun dünyasına kattığı en önemli serilerden biri olan Uncharted serisinin, PS Vita için geliştirilmiş ilk oyunu olan Uncharted Golden Abyss ile karşınızdayız. Hepinizin bildiği gibi Uncharted serilerinin en önemli özelliği Sony konsollarının sınırlarını sonuna kadar zorlamasıdır. Bakalım taze el konsolumuzun sınırlarını Uncharted: Golden Abyss nereye kadar zorluyor…

Evvela en başta şunu söylemek gerek, Nathan Drake’i tekrar görmek her oyun sever gibi beni de oldukça mutlu etti. Hele ki Nathan’ı avuçlarınızın arasında kontrol ediyor olmak o muhteşem Uncharted dünyasının içindeymişsiniz duygusunu sonuna kadar hissetmenizi sağlıyor. Neyse fazla heyecanlandırmadan oyunumuzun detaylarına girmeye başlayayım.
 

 
Uncharted: Golden Abyss daha açılışta çalan o muhteşem Uncharted melodisi ile sizi etkilemeyi başarıyor. Hikayenin zaman dilimi ilk Uncharted oyunun öncesi diyebilirim. Zaten oyunun geçtiği mekanlar size ilk oyunun dokusunu hissettiriyor. Her Uncharted oyununda olduğu gibi Uncharted: Golden Abyss de de Nathan yalnız başına değil. Oyunda Jason isimli bir dost bize eşlik ediyor. İlk bölümler sizinde tahmin edeceğiniz gibi PS Vita kontrollerine alıştırma tadında geçiyor. Burada özellikle dokunmatik ekranın getirdiği yeniliklerin etkilerini anında hissediyoruz. Örneğin Nathan’ın bitmez çilesi olan bir yerlerden tırmanma gerekliliğini dokunmatik ekran yardımı ile hızlıca halledebiliyoruz. Tırmanacağımız platformları ekranda sırasıyla belirttikten sonra Nathan tek tek tırmanmaya başlıyor. Ayrıca bulmacaların çözümünde de bu ekranın nimetlerinden yararlanıyoruz. Tozlu bir ip ucu bulduğumuzda ekranın üzerinde parmağımız ile tozunu sildiğimizde bulmaca belirginleşiyor. Yine kontrollerde PS Vitanın sixaxis mantığı denge sağlama gerektiren bölümlerde devreye giriyor. Tüm bu kontrol yeniliklerinin yanı sıra klasik analog kontrollerini kullanarak da ilerlemek bizim elimizde.
 

 
Uncharted oyunlarının vazgeçilmezi olan gizli hazineleri toplama görevi yeni oyunumuzda da devam ediyor. Oyun boyunca çeşitli yerlere gizlenmiş bulunan hazineleri toplayarak trophy kazanabiliyoruz. Tüm bu hazinelerin gitmemiz gereken yönün aksi tarafında yada zorlu tırmanma platformlarının en ücra köşelerinde bulunduğu ip ucunu da vermek istiyorum (sanki kimse bilmiyor ya:)

  



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.