-->
Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai Oyun İnceleme

Oyunun can alıcı bir diğer yeniliği de deniz savaşları konusunda yapılmış. Artık donanmanız ile denizden karaya saldırı yapmanız mümkün. Bu saldırıları ister bir kıyı şehrine yapabilirsiniz isterseniz de atış sahanıza giren bir düşman ordusuna. Bu özelliğin özellikler şehrin karadan da kuşattığınız anda oldukça işe yaradığını belirtmeliyim. Ayrıca Yetenek ağacına bağlı olarak geliştirdiğiniz askeri yetenekleriniz sayesinde […]

22.03.2012 | ulasufuk

Oyunun can alıcı bir diğer yeniliği de deniz savaşları konusunda yapılmış. Artık donanmanız ile denizden karaya saldırı yapmanız mümkün. Bu saldırıları ister bir kıyı şehrine yapabilirsiniz isterseniz de atış sahanıza giren bir düşman ordusuna. Bu özelliğin özellikler şehrin karadan da kuşattığınız anda oldukça işe yaradığını belirtmeliyim. Ayrıca Yetenek ağacına bağlı olarak geliştirdiğiniz askeri yetenekleriniz sayesinde donanmanızı inanılmaz güçlü bir hale getirebiliyorsunuz. Barutun etkisini burada da görmek mümkün.

Geldik Total War Shogun 2: Fall of The Samurai’in en çok konuşulan yeniliğine. FPS modu… Evet belki de bundan sonraki tüm Total War oyunlarında göreceğimiz bir yenilğin ilk denemesi olan fps modu sayesinde tüm topçu birliklerini fps görüş açısından yönetebiliyoruz. Bu yeniliğin oyun severler tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu. Sonuçta derin bir taktik oyunu olan Total War serisine fps öğeleri katma fikri oldukça riskli, ancak şimdiye kadar geliştirdiği tüm yeniliklerde oldukça başarılı olan Creative Assambly fps modu yeniliğinde de başarılı olmuşa benziyor.
 

 
Total War Shogun 2: Fall of The Samurai belki de Total War serileri arasında ajanların en hayati role sahip olduğu oyunların başında geliyor. Bu belki de oyunun kurgusunun da bir sonucu. Sonuçta o dönemin Japonya’sında tüm dengeler bıçak sırtında, kendi tarafınıza çekeceğiniz her birliğin çok önemi var. İşte bu nedenle de ajan sınıfları geliştirilmiş ve yeni birimler kazandırılmış. Bu birimlerden bazılarının etkisi kendi ordunuzun moral-motivasyonunu etkilemekken bazılarının etkisi düşman birliklerinin içerisine sızıp ortalığı birbirine katmak oluyor. Bu konuda Total War Shogun 2: Fall of The Samurai kesinlikle ayrı bir sayfa açmış.

Grafiksel olarak Total War Shogun 2: Fall of The Samurai, diğer oyunlar ile benzer grafiklere sahip, ancak oyunun mevsimsellik etkisi gayet başarılı diyebilirim. Her “End Turn” dediğinizde geçen zamanın mevsimsel etkisini ve bu etkinin oynanışa ne şekilde tesir ettiğini görebiliyorsunuz. Mesela mevsim bahara döndüğünde hasatlardan elde edilen geliriniz artıyor, ayrıca görsel olarak da çok başarılı mevsim geçişleri söz konusu. Genel olarak zaten çok çok başarılı olan Total War grafikleri bu oyunda da aynı çıtayı koruyor.
 

 

Ses ve müzikler bakımında serinin elde ettiği başarı ortada. Bu başarılı grafik Total War Shogun 2: Fall of The Samurai’da mistik Japon ezgileri, harika anlatıcı seslendirmesi, at nallarının kılıç seslerine karıştığı mükemmel savaş meydanlarının ritmi ile birleşince tadından doyum olmayan bir karışıma dönüşüyor.

Total War Shogun 2: Fall of The Samurai başta da belirttiğim gibi bir ek paket değil. Hikayeyi tamamlayan yap-bozun büyük bir parçası. Ama belki de en hayati parçası. Getirdiği yenilikler ile gerek Total War evreninde gerekse de strateji dünyasında çığır açacağa benzeyen Total War Shogun 2: Fall of The Samurai, hikayesinin cezbediciliğini mükemmel sunum ile harmanlıyor. Serinin hayranlarındansanız, strateji oyunlarına merakınız varsa, Japon kültürü ile ilgiliyseniz, tarihe meraklıysanız, Total War Shogun 2: Fall of The Samurai kesinlikle size göre. Bu senenin en başarılı pc oyunlarından biri kesinlikle Total War Shogun 2: Fall of The Samurai gibi görünüyor.

 

 
 
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!