-->
Syndicate Oyun İnceleme

Bioteknolojik savaşa hazırlanın… İlk Syndicate oyunu piyasaya sunulmasından bu yana tam tamına 19 yıl geçmiş. İlk ve ikinci oyunda izometrik oynanış yapısına sahip olan oyun, bu sefer farklı bir tarzda bizlerle buluşuyor. İlk iki oyunun geliştiricisi olan Bullfrog Production yerine son oyunu Chronicles Riddick ve ilk Darkness oyunları ile tanıdığımız Starbreeze Stüdyoları bizlere sunuyor. İşin […]

01.03.2012 | ulasufuk

Bioteknolojik savaşa hazırlanın…

İlk Syndicate oyunu piyasaya sunulmasından bu yana tam tamına 19 yıl geçmiş. İlk ve ikinci oyunda izometrik oynanış yapısına sahip olan oyun, bu sefer farklı bir tarzda bizlerle buluşuyor. İlk iki oyunun geliştiricisi olan Bullfrog Production yerine son oyunu Chronicles Riddick ve ilk Darkness oyunları ile tanıdığımız Starbreeze Stüdyoları bizlere sunuyor. İşin içine Starbreeze girince oyunun türü de fps ye dönüşüyor. Peki bu dönüşümün etkisi pozitif mi yoksa negatif mi oluyor…

Syndicate konu olarak aslında çoğumuzun aşina olduğu bir konuyu işliyor. Yıl 2069 olmuştur ve  Bioteknoloji biliminin gelişmesi sonucunda birçok büyük bioteknoloji şirketi kurulmuştur. Bu şirketlere de genel olarak Syndicate denilmektedir. Bioteknoloji firmalarının en büyüklerinden biri olan Eurocorp tarafından geliştirilen bir mikroçipin insanlarda kullanılması ile yeteneklerin gelişmesi sağlanmıştır. Ancak tabi bu durum diğer firmaları rahatsız etmektedir. İşte biz de bu çipin takılı olduğu bir ajanı (Miles Kilo) yönetiyoruz. Amacımız şirketin dijital güvenliğini sağlamak. Peki bu mikroçipin bize etkisi ne? Bu mikroçip sayesinde düşmanlarımız daha yavaş hareket ediyor. Bizde bu sayede kolaylıkla onları indirebiliyoruz.
 

 
Syndicate oynanış dinamikleri olarak oldukça ilgi çekici bir yapım olmuş. Ajanımızın sahip olduğu Suicide, Persuade ve Backfire yetenekleri çoğu fps de görmediğimiz ilginç etkilere sahip. Özellikle düşmanın kendi kendini imha etmesine yarayan Suicide yeteneği görülmeye değer. Dedim ya tamamen dijital teknolojinin zirve yaptığı bir dünyada yaşıyoruz, dolayısıyla düşmanlarımızda da bir takım çipler takılı. Bir diğer ilgi çekici yetenek ise Backfire. Bu yetenek de bir nevi yine düşmanın kendisine zarar vermesi mantığına dayanıyor. Bu yeteneği kullandığımızda düşmanın elinde bulunan silah geriye tepiyor ve bir süreliğine etkisiz hale geliyor.
 

 
Oyun boyunca dijital göstergelerin bol olduğu bir görüş açısı ile ilerliyoruz. Daha ilk dakikadan yoğun bir çatışma ortamına girdiğimiz Syndicate de, belirttiğim yetenekler ve geliştirilebilen ek yetenekler sayesinde karakterimizin zorlu bosslarla baş edebilmesini sağlıyoruz. Oyunda birçok farklı silah kullanabiliyoruz. Ayrıca bu silahların özelliklerini de geliştirebiliyoruz.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!