-->
Cemre Özkurt ile Oyun Dünyası ve Skylanders Hakkında Röportaj

Toys For Bob’dan Cemre Özkurt ile oyun dünyası ve Skylander Spyro’s Adventure hakkında konuştuk. Türk Oyun severler Cemre Özkurt ismini The Sims 3 oyunu ile tanıdı. Cemre Özkurt bu oyundan önce neler yaptı? Kısaca seni tanıyabilir miyiz? Cemre Özkurt : Electronic Arts ve Sims den Önce Blur studio da Oscar adayı kisa Film Gopher Broke, Disney […]

17.03.2012 | mrcappola

Toys For Bob’dan Cemre Özkurt ile oyun dünyası ve Skylander Spyro’s Adventure hakkında konuştuk.

Türk Oyun severler Cemre Özkurt ismini The Sims 3 oyunu ile tanıdı. Cemre Özkurt bu oyundan önce neler yaptı? Kısaca seni tanıyabilir miyiz?

Cemre Özkurt : Electronic Arts ve Sims den Önce Blur studio da Oscar adayı kisa Film Gopher Broke, Disney Mickey’s Twice upon a Christmas, Spiderman 2, Unreal, Sonic, Area 51 gibi oyun cinematiclerinde çalıştım. Daha sonra Telltale Games de Back to the future’un karakterlerini modelledim. Hepsinden Önce Fistik.com daki Karate Kamil ve diğer animasyonları yapmıştım. 

Oyun dünyası ile tanışman nasıl oldu?

Cemre Özkurt : Küçük yaşlarda Commodore amiga ile başladı, ilk Gamer arındandım o zamanlar. Pixel tabanlı oyunlar oynardım, abim ile beraber oyunlarda yapardık Amiga ile. Disket kutuları kafama düşerdi, o kadar çok animasyonum ve kopya oyunum vardı. Okulda ders sırasında kitaplara taslak çizerdim, aksam gelince taslakların animasyonlarını yapardım.

Skylanders projesini genel hatları ile anlatabilir misin? 

Cemre Özkurt : Skylanders Activision Blizzard in Oyuncak ve oyunu birleştirdiği toys for bob stüdyosunda yapılıyor. Zbrush ve maya ile karakterleri tasarlıyoruz, üç boyutlu printer ile protoype ını yapıp Çin’deki fabrikaya yolluyoruz. Orada oyuncakların zeminlerine sensor ekleniyor, böylece Oyuncakları sensörleri okuyan Portal’a koyunca, Oyun sırasında oynadığınız karakteri değiştirebiliyorsunuz. Akıllıca bir fikir ve güzel bir uygulama, su anda Amerika’da en çok satan oyuncak oldu. 20 milyon oyuncak satıldı, buna oyunun satışı dahil değil.
Bende 3 ay önce başladım bu stüdyoda, su ana kadar 4 karakterim fabrikaya yolladı. Yayınlanmalarını bekliyorum.

Skylanders oyun dünyasına ne gibi yenilikler getirdi?

Cemre Özkurt : Skylanders Oyun dünyasında bir donum noktası diye düşünülüyor.
Digital ile fiziksel karakterlerin birleştiği bir oyun. Böylece oyunu satın alırken ambalaja değil bir oyuncak heykele para veriyorsun ve bu heykelle oyun oynuyorsun.
Oyuncakları bilgisayar oyunlarında hareket eder halde görmek müthiş bir şey. 

Projeyi ne kadar sürede bitirdiniz?

Cemre Özkurt : Ben daha yeni başladım 3 ay oldu, ama Skylanders 2 de çalışıyorum, Skylanders in ilk oyunu 3 senede bitti.

Projedeki görevinden bahsedebilir misin?

Cemre Özkurt : Karakter modelliyorum, Çizer ve sanat yönetmeni I-Wei Huang çizimleri yapıyor, Activision onaylayınca bende karakterleri modelliyorum, 3d printer ile basıp tekrar Activision a yolluyoruz,  Activision son onayı verince modeller fabrikaya gidiyor.
Daha sonra oyuncakların Real time oyun modellerini yapıyorum, Her karakteri hem Wii hem Xbox 360 hemde Playstation 3 için ayrıca modelliyorum. Çok yoğun bir iş, Kafamı elimle kaşıyacak vaktim olmuyor, Wacom kalemi ile kaşıyorum.

Activision Blizzard-Toys for bob’un Skylanders için gelecek planları nedir?

Cemre Özkurt : Şu anda Karakterlerin Devleri çıkıyor, Ben 3 adet dev yaptım. Devler önceki karakterlerin 3 misli büyüklükte. Onun dışında ilerideki hedeflerden bahsetmem ne yazık ki şirket için iyi olmaz.

Bir oyunda en dikkat ettiğin özellikler nelerdir (grafik, oynanabilirlik, sesler gibi)

Cemre Özkurt : Oyunun en güzel özelliği ayni anda iki kişi savaşabilmek ve karakterinin özelliğine göre değiştirebilmek. Mesela iyi ateş eden bir karakterini, Ejderha gibi hızlı bir karakterler değiştirip hızlı koşabiliyorsun veya çok düşman gelirse duvar örebilen bir karakter ile savunma yapabiliyorsun ve bu karakter değişimini oyuncağı eline alıp, portalda fiziksel olarak değiştirerek yapıyorsun.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!