-->
Total War: Shogun 2 Fall Of The Samurai Ön İnceleme

Son Samurayların Onurlu Mücadelesi… Strateji oyunu denildiğinde ilk akla gelen serilerden biri elbette ki Total War serisidir. İlk Total War oyunu Shogun: Total War olarak 2000 yılında piyasaya sunuldu. aradan geçen 12 yılda seri inanılmaz bir başarıya ulaştı. Nitekim geçen sene piyasaya sunulan Total War: Shogun 2 efsane serinin her oyunda üzerine koyarak olumlu yönde […]

01.02.2012 | ulasufuk

Son Samurayların Onurlu Mücadelesi…

Strateji oyunu denildiğinde ilk akla gelen serilerden biri elbette ki Total War serisidir. İlk Total War oyunu Shogun: Total War olarak 2000 yılında piyasaya sunuldu. aradan geçen 12 yılda seri inanılmaz bir başarıya ulaştı. Nitekim geçen sene piyasaya sunulan Total War: Shogun 2 efsane serinin her oyunda üzerine koyarak olumlu yönde gelişiminin taçlanması oldu. Bir çok ödül kazanan yapım bizi orta Avrupa’nın kaotik topraklarından alıp uzak doğunun mistik kültürüne götürmüştü. İşte şimdi Mart 2012 de oyun severlerle buluşması planlanan ve açıkçası devasa boyutları ile beklentileri yükselten (20 GB üzeri) Total War: Shogun 2 Fall Of The Samurai ön incelmesi ile karşınızdayız…

Öncelikle bu devasa ek paket Total War: Shogun 2 gereksinimi duymuyor. Bu yönüyle bir ek paketten ziyade yeni bir oyun gibi duruyor. Yani ödüllü efsanevi Shogun 2 bilgisayarınızda yüklü olmasa bile Shogun 2 Fall Of The Samurai oynanabiliyor. Ancak böyle bir tercih şiddetle tavsiye edilmez. Serinin ruhunu anlayabilmek için Shogun 2’yi alıp oynamanızı tavsiye ediyoruz. Neyse gelelim Shogun 2 Fall Of The Samurai’nin geçtiği zaman dilimine, hikayesine ve getirdiği yeniliklere…

Shogun 2 Fall Of The Samurai 1864 yılından başlıyor. Yani Shogun 2 den yaklaşık 400 yıl sonrasını konu alıyor. Tarihe meraklı olanlar gayet iyi bilirler ki o dönemler tüm dünyanın yeniden şekillendiği, İngilterenin sanayi devrimi ile yeni ekonomik düzenini oluşturduğu bir dönem. Sömürgecilik faaliyetleri hız kazanmış, denizcilik ve demiryolları gittikçe hayati bir önem almıştır. İşte Avrupa’da durum böyleyken Uzak doğunun en önemli toplumlarından olan Japonlarda da bir devrin sona erdiği bir dönemdeyiz. Geleneklerine bağlı Samuraylar, İmparatorluk ile mücadeleye girişmiş vaziyette, ve bu mücadeleye bir de Avrupalı konuklarımız (ABD, Fransa ve İngiltere) dahil oluyor. Barutun keşfi ile ateşli silahlar revaçta. Savaş meydanlarında Katanaların keskinliği, Samurayların teknikleri geri plana düşüyor. İşte Shogun 2 Fall Of The Samurai tam olarak da bu onurlu savaşçıların gözünden yeni dünya düzeninin Japonya topraklarında ne şekilde oluştuğunu anlatıyor bizlere. Gelelim Shogun 2 Fall Of The Samurai yenilik olarak neler getiriyor.

*  En başta yukarıda da belirttiğim gibi Amerika, Britanya ve Fransa ile etkileşime giriyoruz.

* Yine yukarıda belirttiğim gibi artan demiryolu ve denizciliğin etkisini oyunda da görüyoruz ve ilk kez bir Total War oyununda demir yolları haritamızı şenlendiriyor.

* Demir yollarının yanı sıra tam 21 yeni gemi ve 10 yeni Donanma gemisi bizlerin kullanımına sunulacak. Ayrıca oyunun bir diğer devrim niteliğindeki yeniliği de Liman Kuşatma Sistemi. Bu sistem sayesinde gemilerimiz ile düşman limanına saldırıp ele geçirmek mümkün oluyor.

* Haritada yenilik. Shogun 2 Fall Of The Samurai’de Shogun 2’ye göre biraz daha genişletilmiş bir harita ile karşı karşıyayız.

* Oynanabilir 6 yeni klan bunlar; Choshu, Satsuma, Tosa, Aizu, Nagaoka, Jozai

* Yeni askeri birimler. Hem de 39 adet. Dedim ya barutun keşfi ile ateşli silahların gelişmiş olmasının etkisini Shogun 2 Fall Of The Samurai’de bolca göreceğiz. Ayrıca belki de strateji oyunları tarihinde devrim yaratacak bir yenilik FPS modunda kontrol edilebilen askeri birimler. Evet açıkçası beni derinden etkileyen bu yenilik eminim serinin müdavimlerini de şok edecektir.

* Yeni ajanlar. Kültüre özgü 3 adet yeni ajan da bizleri yetenekleri ile destekleyecekler.

* Boshin Savaşının en önemli anlarını yaşayabileceğiniz 4 yeni tarihi savaş da bir diğer yenilik.

* Ayrıca oyunun Multiplayer modunda da ciddi manada yenilikler geliyor. rakamları 30-40 arasında değişen yeni zırhlar ve diğer ekipmanlar online oyun severlerin beğenisine sunulacak.

Evet yukarıda belirttiğim yeniliklerden de anlaşılacağı üzere Shogun 2 Fall Of The Samurai hem strateji dünyasında hem de Total War dünyasında oldukça ses getireceğe benziyor. Ön incelemesini yaparken altta çalan mistik Japon ezgilerinin Samuray nidalarına karıştığı çarpışma sahnelerinde kendimi adeta cenk arenasında gibi hissettim. Açıkçası Shogun 2 Fall Of The Samurai zaten Shogun 2 ile oldukça yukarıya çıkan başarı bayrağını biraz daha yukarıya taşımış benim gözümde. Tüm bu yeniliklerin serinin müdavimleri tarafından nasıl karşılanacağı sorusuna ise Mart ayında cevap bulacağız sanırım…

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!