-->
The Darkness 2 Oyun İnceleme

Soldaki uzuv ise daha çok rakibe yakın markajda uygulanan vahşette etkili oluyor. Mesela öldürdüğümüz düşmanımızın kalbini yerinden söküp afiyetle yemek gibi bir vahşeti bu uzuv yardımıyla yapabiliyoruz. Oyun vahşet olarak dozu o kadar yukarı çıkarmış ki bazen kan ve vahşet tüm ortamı kaplıyor. Uzuvların ikisini birden kullandığınız yakın dövüş anları buna en güzel örnek. Bu […]

16.02.2012 | ulasufuk

Soldaki uzuv ise daha çok rakibe yakın markajda uygulanan vahşette etkili oluyor. Mesela öldürdüğümüz düşmanımızın kalbini yerinden söküp afiyetle yemek gibi bir vahşeti bu uzuv yardımıyla yapabiliyoruz. Oyun vahşet olarak dozu o kadar yukarı çıkarmış ki bazen kan ve vahşet tüm ortamı kaplıyor. Uzuvların ikisini birden kullandığınız yakın dövüş anları buna en güzel örnek. Bu saldırı anlarında düşmanı ortadan ikiye bölerek yada vücudunu delip parçalara ayırarak öldürebiliyorsunuz. Tüm bu oyun sistemi Darkness 2’nin ana kurgusu, dolayısıyla oyunun Rpg öğeleri taşıyan kısmı da burada yatıyor. Yapmış olduğumuz öldürme teknikleri neticesince essence kazanıyoruz. Peki nedir bu essence, bir nevi bonus ve gelişim sistemi diyebiliriz. Oyun boyunca gerek uzuvlarımız ile gerekse de silahlarımız ile yapabildiklerimizin geliştirilmesini sağlayan yetenekler çemberi diyebileceğimiz bir sistemde farklı yetenekleri açabilmemiz kazandığımız essence puanları ile mümkün hale geliyor. Yeri gelmişken Darkness 2’de aynı anda iki farklı silahı kontrol edebilme gibi çok hoş düşünülmüş bir detaydan da bahsetmek istiyorum. Bir elimizde magnum, diğer elimizde standart tabancamız ile ilerlemek ve farklı vuruş deneyimlerini aynı anda hissetmek oldukça keyifli. Yetenek sistemine geri dönersek, burada bizi gidilebilecek dört ana yetenek kolu karşılıyor. Bunların bazıları sol uzvun yaptığı aksiyonları geliştirirken bazıları silahların etki ve yeteneklerini arttırıyor. Oyunun tamamını bitirseniz bile tüm yetenek sistemini açmanızın imkansız gibi bir şey olduğunu belirtmeliyim. Çünkü toplayabileceğiniz puanlar sizden seçim yapmanızı isteyecek şekilde az oluyor. Sizde hangi tür yeteneği geliştireceğinize karar vermek durumunda kalıyorsunuz.
 

 

Işıkları Kapat! Ölüyorum…

İki elinizde kuvvetli silahlar, iki uzvunuzda gelişmiş yetenekler, tam bir vahşet makinesi gibi ilerliyoruz. Ama bir şeye dikkat etmelisiniz o da ışık. Sonuçta etkisinde olduğunuz güç karanlık bir güç. En nefret ettiği şey ise ışık. Bu yüzden oyun boyunca bulunduğunuz mekânlardaki tüm ışık kaynaklarını yok etmelisiniz. Yoksa karanlık gücün etkisi yok oluyor. Bu durumda sadece ellerinizde taşıdığınız silahlar ile çatışmak durumunda kalıyorsunuz. Ama şunu da belirmeliyim, ışığın olduğu her ortamda karanlık güz yok olmuyor, sadece ışık kaynağına çok yaklaştığınızda etkisini kaybediyor. Yine de özellikle çok yoğun çatışmanın olduğu ortamda ilk olarak ışıkları halletmeniz işinizi oldukça rahatlatacaktır.

En başta da belirttiğim gibi oyunun formülü vahşet, karanlık güç ve çizgi roman tadındaki grafik dokusu. Diğer ikisine değindikten sonra son olarak grafiklere değinelim. Darkness 2’nin grafikleri öyle muhteşem denilecek kadar değil, ancak oyunun dinamiklerine ve kurgusuna uygun kaplamaları ve çizgi roman tadındaki dokusu ile gözlerimizi tatmin edecek kadar iyi. Özellikle karanlık ortamlardaki doku, vahşet anlarındaki efektler ve oyunun bazı bölümlerindeki çevre etkileşimi oldukça başarılı ve yeterli. Ses ve müziklere gelecek olursak Darkness 2 bu konuda kesinlikle sınıfı geçiyor. Seslendirmenin kalitesi, çatışma anlarındaki efektler ve karanlık ortama uygun melodiler size oyunun atmosferini fazlasıyla hissettiriyor.
 

 
Son olarak genel değerlendirme yapmak gerekirse, Darkness 2 en başta belirttiğimiz vaat ettiği tüm her şeyi fazlasıyla ve büyük bir başarı ile sunuyor. Oynanışta bize vahşet, kin, öfke ve intikam duygularını, karanlık gücün zihnimizde yarattığı bulanıklık etkisini oldukça iyi bir şekilde sunan Darkness 2 için türünün başarılı bir örneği diyebiliriz. Yalnız senaryo modunun biraz kısa olduğunu da belirtmeliyim. Ayrıca vahşet öğesinin belli yaşın altındaki oyun severler için olumsuz etkileri olabileceğini vurgular, sizlere bu başarılı yapım ile keyifli dakikalar dilerim…
 


 
 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!