-->
Soul Calibur V Oyun İnceleme

Soluksuz bir aksiyona hazır olun… Kuşkusuz dövüş oyunu denince ilk akla gelen oyunlardan birsi de Soul Calibur serisidir. Kendine özgü dövüş sistemi ve derin karakter zenginliği ile Soul Calibur oyun dünyasının demirbaşları arasına girdi. Özellikle Tekken, Street Fighter ve Mortal Kombat serileri ile büyüyen 25 yaş üzeri (old school) oyuncu kitlesininde beğenisini kazanan seri son […]

15.02.2012 | ulasufuk


Soluksuz bir aksiyona hazır olun…

Kuşkusuz dövüş oyunu denince ilk akla gelen oyunlardan birsi de Soul Calibur serisidir. Kendine özgü dövüş sistemi ve derin karakter zenginliği ile Soul Calibur oyun dünyasının demirbaşları arasına girdi. Özellikle Tekken, Street Fighter ve Mortal Kombat serileri ile büyüyen 25 yaş üzeri (old school) oyuncu kitlesininde beğenisini kazanan seri son oyunu ile bakalım başarısını devam ettirebiliyor mu?

Project Soul tarafından geliştirilen ve Namco Bandai Games tarafından piyasaya sürülen Soul Calibur V hikaye olarak bir önceki oyunun 17 yıl sonrasına götürüyor bizleri. İsminin telaffuzu zor olan Patroklos Alexandra oyunumuzun ana karakteri. Ayrıca zat-ı muhterem seriye yeni teşrif eden karakterlerden de biri aynı zamanda. Karakterler demişken Soul Calibur V de bizleri 8 i yeni, 2 si misafir olmak üzere tam 28 karakter karşılıyor. Ki bu karakterler arasında Assassin’s Creed serisinin efsanevi karakteri Ezio Auditore de Firenze de bulunuyor. Karakterler konusunu sonraya bırakıp hikayeye geri dönelim. Hikayemiz 17. yy Avrupasında geçiyor. Ana karakterimiz ile Macar topraklarında bol aksiyonlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Amacımız kız kardeşimiz Pyrrha’yı bulmak. Bu arada kendisi de oyuna yeni eklenen karakterlerden birisi. Pyrrha hafıza kaybı nedeniyle ailesine olanları hatırlamıyor. Oyunun hikaye modu toplam 20 bölümden oluşuyor. Her bölümün içinde uzun çizgi roman havasında hikaye anlatımları ve video animasyonlar bol bol yer alıyor.  Bu arada oyunun hikaye modunun oldukça kısa olduğunu söyleyebiliriz.
 

 
Oyunda oynanış açısında en göze çarpan özellik Critical Edge sistemi ve Brave Edge sistemi. Oyunda dövüş esnasında rakibe karşı yaptığımız her hamle Critical Gauge isimli bir barın yavaş yavaş dolmasını sağlıyor. Bar tamamen dolduktan sonra dövüşe devam ettikçe ikinci katman da doluyor. Bu bar dolduktan sonra Critical Edge ve Brave Edge efektlerini kullanabiliyoruz. Tabi her hareket bu bar da bir miktar azalmaya neden oluyor. Critical Edge barın % 100 kısmını harcıyor. Ama kesinlikle değer, zira düşmanımız bizi yere indirmeye yaklaşmışken kullandığımızda bizi ölümden kurtarıyor diyebiliriz. Bu arada her karakterin kendine özgü Critical Edge ve Brave Edge hareketleri olduğunu belirtmeliyim. Brave Edge ise bu barın % 50 kısmını harcıyor. Farklı tuş kombinasyonları ile yaptığımız bu hamleler özellikle saldırı anlarında oldukça başarılı etkiler yaratıyor. Peki savunma da neler yapabiliriz. İşte burada da yine Critical Gauge barının % 25 kısmını harcayan yeni adı Guard Impact, eski adı parrying devreye giriyor. Daha önceki oyunlarda parrying bedelsiz olarak kullanılıyordu ama şimdi Critical Gauge barının dörtte birini feda etmeniz gerekiyor.
 

 
Oyuna yeni eklenen karakterler Elysium, Natsu, Viola, Xiba, Z.W.E.I., ve Yan Leixia. Ayrıca başta Assassin’s Creed serisinin efsanevi karakteri Ezio Auditore de Firenze olmak üzere tanıdık bir çok sima görmek mümkün. Soul Calibur V gerke kendi sahip olduğu karakterler, gerekse de kendi karakterimizi oluşturmak bakımından fevkalade başarılı. Konuyu karakter tasarlamaya getirdim en sonunda. Evet karakter tasarlamaya ayrı bir bölüm ayırmak gerek.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!