-->
‘XCOM: Enemy Unknown Duyuruldu’

2K Games, Aksiyon Strateji Oyunu XCOM: Enemy Unknown’un Firaxis Games Tarafından Geliştirilmekte Olduğunu Duyurdu Bugüne kadar yapılan en iyi oyunlardan biri olarak gösterilen orijinal X-COM, strateji uzmanı Firaxis Games tarafından yeniden hayata geçiriliyor 2K Games bugün ünlü Sid Meier’s Civilization® serisinin arkasındaki yaratıcı ekip olan Firaxis Games’in 2012 sonbaharında çıkması planlanan aksiyon strateji oyunu XCOM: […]

06.01.2012 | mrcappola

2K Games, Aksiyon Strateji Oyunu XCOM: Enemy Unknown’un Firaxis Games Tarafından Geliştirilmekte Olduğunu Duyurdu

Bugüne kadar yapılan en iyi oyunlardan biri olarak gösterilen orijinal X-COM, strateji uzmanı Firaxis Games tarafından yeniden hayata geçiriliyor

2K Games bugün ünlü Sid Meier’s Civilization® serisinin arkasındaki yaratıcı ekip olan Firaxis Games’in 2012 sonbaharında çıkması planlanan aksiyon strateji oyunu XCOM: Enemy Unknown’u geliştirmekte olduğunu duyurdu. XCOM: Enemy Unknown orijinal X-COM’un hayranlarına oldukça tanıdık gelirken, günümüz konsol ve Windows PC oyuncuları için de strateji oyunu türünde yeni bir sayfa açacak. Derin stratejiye ve heyecanlı taktik savaşlara eşit derecede ağırlık veren XCOM: Enemy Unknown oyunculara XCOM ismindeki gizli askeri organizasyonun kontrolünü verecek. XCOM komutanı rolündeki oyuncular kaynakları yöneterek, teknoloji geliştirerek, savaş taktikleri ve bireysel birim taktikleri hazırlayarak korkutucu bir uzaylı istilasına karşı dünyayı savunacaklar.

Seriyi orijinal X-COM hayranlarının o çok sevdikleri oynanışı daha da geliştirerek yeni nesil ile tanıştırmaya can attıklarının belirten 2K Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sarah Anderson, “2K Games, Firaxis’ten XCOM: Enemy Unknown ve 2K Marin’den XCOM ile klasik X-COM evreninden türemiş iki farklı oyun deneyimi sunuyor. Her iki oyun da, farklı yaratıcı vizyonlara sahip iki farklı stüdyonun elinden çıkan, farklı türlerde benzersiz bir XCOM deneyimi vaat ediyor” diye konuştu.

Şimdiye kadar yapılmış en iyi oyunlardan biri olarak gösterilen 1993 tarihli orijinal X-COM, strateji uzmanı Firaxis Games’in elinde yeniden hayat buluyor. XCOM: Enemy Unknown efsaneyi tamamen yeni bir istila hikayesi, yeni düşmanlar ve uzaylılarla savaşmak ve Dünyayı savunmak için yeni teknolojilerle geliştiriyor. Oyuncular uzaylı teknolojilerini araştırarak, tam fonksiyonlu bir üs yaratıp yöneterek, savaş görevleri planlayarak ve savaşta askerlerin hareketlerini kontrol ederek insan ırkının kaderini belirleyecekler.

X-COM’u kendilerine has yaratıcı vizyon ile yeniden yaratmanın en büyük hayalleri olduğunu dile getiren Firaxis Games başkanı Steve Martin, “Orijinal oyunun en büyük hayranlarındanız ve X-COM kadar sevilen bir oyunu yeniden canlandırmak hayatta bir kez yakalanabilecek bir fırsat.  XCOM: Enemy Unknown ile X-COM’u bu kadar sevilen bir oyun haline getiren unsurlara sadık kalırken, hem sıkı X-COM hayranlarına, hem de seri ile yeni tanışacak oyunculara yepyeni bir hikaye ve oyun deneyimi sunmak için büyük özen gösterdik” dedi.

XCOM: Enemy Unknown Games for Windows, Microsoft Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemi ve PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi için 2012 sonbaharında piyasaya çıkacak.

Daha fazla bilgi ve gelişmeler için; www.facebook.com/aralgame adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!