-->
Ultimate Marvel vs Capcom 3 Oyun İnceleme

Sahne Süper Kahramanların… Süper kahramanların dünyasının yaratıcılarından Capcom ve Marvel tüm ekibi toplamış yine ve ortalığı toza dumana katacağa benziyorlar. Sağ tarafta Marvel kahramanları ısınma hareketleri yapıyor. Aralarında kimler yok ki. Hepsini çok yakından tanıdığımız 18 kahramana ek olarak 6 yeni kahramanımızda ekibe katılmış bu sefer. Rocket Raccoon, Ghost Rider, Nova, Hawkeye, Iron Fist ve […]

02.12.2011 | ulasufuk

Sahne Süper Kahramanların…

Süper kahramanların dünyasının yaratıcılarından Capcom ve Marvel tüm ekibi toplamış yine ve ortalığı toza dumana katacağa benziyorlar. Sağ tarafta Marvel kahramanları ısınma hareketleri yapıyor. Aralarında kimler yok ki. Hepsini çok yakından tanıdığımız 18 kahramana ek olarak 6 yeni kahramanımızda ekibe katılmış bu sefer. Rocket Raccoon, Ghost Rider, Nova, Hawkeye, Iron Fist ve Doctor Strange… Sol tarafta ise Capcom çetesi sabırsızlıkla bekliyor. Onlara da 6 yeni kahraman katılmış. Frank West, Vergil, Phoneix Wright, Nemesis, Firebrand ve Strider. Dile kolay eski oyundan da hatırlayacağınız kahramanları ekleyince toplamda 48 kahraman. İncelemenin sonuna kahramanlarımızın sınıflandırmalı bir dökümünü ekleyeceğiz. Şimdi gösteri başlasın…

Öncelikle Marvel vs. Capcom projesi benim gibi eski bir çizgi roman fanatiği olarak en heyecanlandığım projelerden birisidir. Yıllarca her birinin ayrı ayrı hikayesini okuduğumuz kahramanlar sanki özel bir toplantıda bir araya gelmiş ve “Herkes hünerlerini göstersin” çağrısına karşılık veriyorlar gibi gelir bana. Arkadaşlarla toplanıp Marvel’cı mı yoksa Capcom’cu mu olacağımız üzerine çok tartışmalar geçmiştir. Bu belki de kağıt üzerine Marvel’ın daha ağır bastığındandır belki de. Neyse konuya geri dönersek bir devam oyunu olan Ultimate Marvel vs. Capcom 3 bir önceki oyunun benzer dinamiklerine sahip. Yeni kahramanların eklenmesi dışında zaten başarılı olan bir önceki oyunun yapısı aynen korunmuş. Tabi bazı ufak iyileştirmeler yok değil. Şimdi onlara göz atalım.

Oyunun ilk açılış sahnesi tam bir çizgi roman kurgusuna uygun hazırlanmış. Çoğu Marvel oyununda görmeye alışık olduğumuz bu kurgu oyuna ısınmamızı hızlandırıyor. Oyunda hikaye modu yine daha önceki oyunlarda olduğu gibi biraz yavan kalmış. Sanırım yapımcılar soluksuz bir aksiyon ve dövüş hissine daha çok odaklanmışlar. Benim bu tarz oyunlarda en sevmediğim özellik olan ard arda sınırsız combo yapma özelliği bu oyunda gözden geçirilmiş. Ve bana göre oldukça da başarılı olmuş. Eski oyunlarda yer bir kahraman hızlı combolara başladığında çaresizce sonsuz hareketin bitmesini izlerdiniz. Ama bu sefer bu durum daha makul boyutlara çekilmiş.



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!