-->
Lego Harry Potter: Years 5-7 Oyun İnceleme

Harry ve arkadaşları ile gizemli bir yolculuk… Oyun dünyasının en önemli isimlerinden olan Lego markası ile edebiyat ve sinema dünyasının en önemli yapıtlarından biri olan Harry Potter ismi bir kez daha bir araya geliyor. İlk oyun Lego Harry Potter: Years 1-4 geçen sene piyasaya sunulmuştu. Gerek Harry Potter gerekse de Lego hayranları tarafından beğeniyle karşılanan […]

19.12.2011 | ulasufuk

Harry ve arkadaşları ile gizemli bir yolculuk…

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden olan Lego markası ile edebiyat ve sinema dünyasının en önemli yapıtlarından biri olan Harry Potter ismi bir kez daha bir araya geliyor. İlk oyun Lego Harry Potter: Years 1-4 geçen sene piyasaya sunulmuştu. Gerek Harry Potter gerekse de Lego hayranları tarafından beğeniyle karşılanan oyun yapımcıları da memnun etmiş anlaşılan…

Lego Harry Potter: Years 5-7 neredeyse bir önceki oyun ile aynı mekanlarda geçiyor. Yapımcılar bu konuda orijinal senaryoya büyük ölçüde sadık kalmışlar. Ancak yer yer gerilim ve dram yüklü olan senaryo oyunun bir lego olması sebebiyle hafif eğlence karışık bir hal almış. Nede olsa sinema ve roman olarak tüm hikayeyi ezbere bilen fanlara farklı bir deneyim fırsatı verilmiş.
 

 

Oyunda Harry’ye en yakın dostları tüm oyun boyunca eşlik ediyorlar. Ayrıca karakterler arası geçiş yapabilme özelliği oyunun genel dinamiği ile çok iyi örtüşmüş. Bazı zor bulmacalarda her birinin farklı yeteneği bulunan yol arkadaşlarınızın yardımını almanız gerekiyor. Ayrıca genel olarak oynanış ve kamera açılarının oldukça sade ve başarılı olduğunu söyleyebilirim. Özellikle co-op oynanış sisteminde eğlencenin tavan yaptığını belirtmeliyim.

Genel olarak her lego oyununda olan oynanış sistemi bu oyunumuzda da devam ediyor. Karşımıza çıkan düşmanları pataklıyor, lego parçalarını topluyor, bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Ancak kahramanımızın meşhur büyücülük yetenekleri oynanışa ekstra katkı sağlıyor. Oyun boyunca farklı büyü yapma yetenekleri öğreniyoruz. Yol arkadaşlarımızla etkileşim içinde olarak onların meziyetleri yardımı ile bulmacaları çözmeye çalışıyoruz.
 

 
Oyunda etrafımızda bulunan neredeyse tüm objeler ile etkileşime girebiliyoruz. Bazılarını parçalayıp lego parçaları haline getiriyoruz, bazı parçalanmış lego parçacıklarını ise bileştirerek bulmacaları çözüyoruz. Genel olarak grafik olarak bildiğimiz lego grafikleri ile karşı karşıyayız. Ses ve müzikler anlamında da orijinale sadık kalınmış.

Son söz olarak gerek hitap ettiği hayran kitlesi bakımından gerekse de başarılı bir devam oyunu olması bakımından Lego Harry Potter: Years 5-7 ilgi çekici bir yapım olmuş. Özellikle oldukça keyifli co-op oynanış sistemi ve başarılı dinamiği öne çıkan özellikleri diyebilirim.
 

   



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz