-->
Assassin’s Creed: Revelations Pc Oyun İnceleme

Yıllardır serinin değişmeyen ve en beğenmediğim yanını oluşturan eksi yönü, hepinizin de tahmin ettiği gibi yapay zekası. Assassin’s Creed: Revelations’da bu makus talihi paylaşıyor. Oyunda yapay zeka olarak göze çarpan o kadar çok gariplikler var ki. Ama bunların en güzel yanı da nerdeyse çoğunun sizin lehinize olması. Mesela etrafında dolanmanıza rağmen sizi fark etmeyen düşmanları […]

05.12.2011 | ulasufuk

Yıllardır serinin değişmeyen ve en beğenmediğim yanını oluşturan eksi yönü, hepinizin de tahmin ettiği gibi yapay zekası. Assassin’s Creed: Revelations’da bu makus talihi paylaşıyor. Oyunda yapay zeka olarak göze çarpan o kadar çok gariplikler var ki. Ama bunların en güzel yanı da nerdeyse çoğunun sizin lehinize olması. Mesela etrafında dolanmanıza rağmen sizi fark etmeyen düşmanları öldürmeniz kimi zaman o kadar kolay olabiliyor ki. Ayrıca size topluca saldıran 4 kişilik grubun birbirlerine saygı sunar gibi sıra ile gelmeleri bana eski Cüneyt Arkın filmlerini hatırlatıyor.
 

 

Birazda Desmond’dan bahsedelim. Yeni oyunda daha önceki oyunlarda olmayan şekilde Desmond ile ilgili görevler isteğe bağlı sunulmuş. Animus’ta hafızasını neredeyse kaybetmiş olan Desmond’a yardım etmek artık bizim elimizde. İstanbul sokaklarında gezerken bulduğumuz 100’ün üzerinde hafıza parçaları sayesinde Desmond kendi ile ilgili anılarını hatırlayıp Animus içinde daha önce hiç olmadığı şekilde ilgi çekici biçimde ilerliyor. Biraz daha açayım. Desmond’ın kontrolleri artık daha gelişmiş. Ve bu bölümde adeta platform oyunları havasında bir oynanış bizleri bekliyor. Açıkçası oyunun genel hikayesinden ayrı olarak bile benim ilgimi çeken Desmond görevleri başarılı olmuş.

Grafik ve oynanış ile ilgili bu kadar bahsettikten sonra sıra geldi ses ve müziklere. Assassin’s Creed: Revelation daha önceki oyunlarda olduğu gibi müziklerde oldukça başarılı. Seslendirmeler olarak kendi içinde başarılı gözükse de özellikle Türkçe konuşmaların özensiz ve anlaşılmaz olduğunu belirtmek gerek. Oyunun neredeyse tamamı İstanbul’da geçmesine rağmen kulak tırmalayan Türkçe seslendirmeler açıkçası hayal kırıklığı yaratıyor. Grafik ve modelleme olarak dönemi çok iyi yansıtan oyun, Osmanlıya özgü ezgiler barındırmaması yönünden de zayıf kalmış. Bu arada Ezio’nun eline enstrüman alıp halkın içinde şarkılar çalması oyunun müzik olarak ilgi çeken sahnelerinden biri olmuş.
 

 
Ayasofya’dan Gün Batarken…

Gelelim oyun ile ilgili genel değerlendirmeye. Assassin’s Creed: Revelations serinin görsel olarak en mükemmel oyunu olmuş. Tabi bunun en önemli nedeni grafiksel gelişme değil İstanbul faktörü. Burada övgüyü Ubisoft’a değil İstanbul’a vererek ufak bir taş göndermek istiyorum. Gerçekten tüm oyun boyunca sizi sarıp sarmalayan dönemin mekanları her türlü özgüyü hak ediyor. Yıllardır özlemini duyduğumuz İstanbul’u anlatan ve bunu da oldukça iyi başaran bir oyuna kavuşmuş olmak bizleri oldukça mutlu etti. Oyunun başarısız Türkçe diyaloglarını görmek ise beni bir o kadar hayal kırıklığına uğrattı. Tabi tüm bunlar kişisel görüşüm. Ama şunu açıklıkla belirtmeliyim ki Assassin’s Creed: Revelations gerek serinin hayranları için, gerekse de tüm oyun severler için asla unutulmayacak bir deneyim sunuyor.
 
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!