-->
Sonic Generations Oyun İnceleme

Sevimli Mavi Kirpi… 20 Yıl dile kolay… Kaç tane oyun bu başarıya ulaşabilir… Sega tarafından 1991 yılında ilk kez oyun dünyası ile tanışan sevimli mavi kirpimiz Sonic’in 20. Yaş gününü kutluyoruz. Belki çoğu okurumuzdan daha yaşlı olan Sega’nın efsane oyun serisi Sonic doğum gününde bizleri o eski günlere götürüyor. Hem de hiç olmadığı kadar hızlı […]

28.11.2011 | ulasufuk

Sevimli Mavi Kirpi…

20 Yıl dile kolay… Kaç tane oyun bu başarıya ulaşabilir… Sega tarafından 1991 yılında ilk kez oyun dünyası ile tanışan sevimli mavi kirpimiz Sonic’in 20. Yaş gününü kutluyoruz. Belki çoğu okurumuzdan daha yaşlı olan Sega’nın efsane oyun serisi Sonic doğum gününde bizleri o eski günlere götürüyor. Hem de hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde…

Oyun dünyasında Süper Mario ile neredeyse yaşıt olan (Mario 6-7 yaş daha büyüktür) Sonic karakteri belki de Sega isminin en hızlı tanınmasını sağlayan başrol oyuncusudur (En hızlı yerinde bir kullanım oldu).  Oyun dünyasında ilk tanıştığında platform oyununu seven oyuncuları hızıyla şok eden (o zamanlar nereden düşman çıkacak diye yavaş gitmeye alışmıştık), yarattığı karmaşa cümbüşünde noluyor yahu dememize neden olan Sonic, aradan geçen yıllarda kendini öylesine geliştirmiş ki, özellikle 20. Yılına özel çıkan Sonic Generations ile saltanatını taçlandırmış.
 

 
Oyun Sonic’in arkadaşları ile 20. Yaş gününü kutladığı doğum günü partisi ile açılıyor(Gerçi Sonic hiç 20 yaşında göstermiyor ama neyse… Tabi gençliğini hızına borçlu olsa gerek:). Tüm dostları ile bir arada parti kutlamaları yapılırken gökyüzünde kara bulutlar dolaşmaya başlıyor ve derken siyah dumanların arasından etrafı zaman çarkları ile kaplı Time Eater isimli düşmanımız peydah oluyor. İsminden de anlaşılacağı üzere karanlık düşmanımız tüm dostlarımızı ve bizi kendine çekiyor ve farklı zamanlarda, farklı mekanlarda tüm kahramanları donduruyor. Daha sonra Sonic kendine geldiğinde görevi tüm dostlarını zamanın dondurucu tutsaklığından kurtarmak oluyor (vay be ne cümle “zamanın dondurucu tutsaklığı”).
 

 
Sonic’in gözlerini açtığı bembeyaz dünya ilk başlarda size bulutların üzerindeymişsiniz hissi veriyor. Ancak burası tüm bölümlerin bulunduğu ana kontrol merkezi tarzında bir yer. Burada ilerleyerek bölümlere geçiş sağlıyoruz. Her bölümde Sonic’in bir arkadaşı donmuş şekilde bekliyor. Siz bölümün içine girip o bölümü başarı ile bitirdiğinizde adeta bölümün bulunduğu dünyaya ve arkadaşımıza can geliyor ve ortalık renkleniyor. Oyunda iki farklı Sonic karakteri bulunmakta. İlki hepimizin yakından tanıdığı klasik Sonic, diğeri ise modern Sonic. Bu iki karakter oyunda Act 1 ve Act 2 olarak isimlendiriliyor. Bazı bölümleri Act 1, bazılarını ise Act 2 ile oynayabiliyorsunuz. Act 1 ile oynadığınız bölümlerde klasik Sonic kontrolünüzde oluyor ve oyunun dinamikleri klasik eski Sonic oyunlarında olduğu gibi 2D olarak şekilleniyor. Act 2 ile oynadığınızda modern Sonic kontrol ediliyor ve çok daha dinamik olan 3D dinamikler ile oynamaya başlıyorsunuz. 3D dinamiklerde zaten çok hızlı akıcılığa sahip olan oyun ultra-sonic bir hal alıyor. Ama bu inanın bir an bile sizi rahatsız etmiyor.



Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.