-->
Korsan Oyunculuk,PC Dünyasını Derinden Etkiliyor!

PC’de sürekli baş gösteren korsan oyunculuğu her zaman yapımcı ve yayıncı firmalar için büyük sorundur.Geliştirici firmaların da sürekli bu sorunlar hakkında şikayetlerini duyarız.Bu yüzden bazı geliştiriciler PC’ye oyun yapımını bırakıp konsollar yönelmeye başlıyor. Bohemia Interactive ise PC için bu konudaki istatistikleri ile sorunun büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bohemia Interactive’den Marek Španel firmasının […]

20.11.2011 | mrcappola

PC’de sürekli baş gösteren korsan oyunculuğu her zaman yapımcı ve yayıncı firmalar için büyük sorundur.Geliştirici firmaların da sürekli bu sorunlar hakkında şikayetlerini duyarız.Bu yüzden bazı geliştiriciler PC’ye oyun yapımını bırakıp konsollar yönelmeye başlıyor.

Bohemia Interactive ise PC için bu konudaki istatistikleri ile sorunun büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bohemia Interactive’den Marek Španel firmasının istatistiklerine göre her 100 oyuncudan 3’ünün oyunlarının multiplayer modlarını korsan olarak oynadığını ve bu oranın single player modunda daha da yüksek olduğunu açıkladı.

PC’de bu istatistiğin büyük sorun yarattığını söyleyen firma yetkilileri,korsan oyuncuların umursamadığı konunun önem teşkil ettiğini belirterek,bu durumun geliştirici firmanın bağımsız,orta ölçekli ve PC odaklı kalmasını zorlaştırdığını sözlerine ekliyor.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!