-->
Gears Of War 3 Oyun İnceleme

Takımı toplayın, savaş kaldığı yerden devam ediyor…

21.09.2011 | ulasufuk

Takımı toplayın, savaş kaldığı yerden devam ediyor…

Sanırım Xbox denildiğinde ilk akla gelen oyunlardan biridir Gears of War. İlk oyunu 2007 yılında piyasaya sürüldüğünde ortalığı kasıp kavuran, hemen arkasından ilkinin başarısının üstüne daha da katarak efsane bir seri haline dönüşen Gears Of War serisinin üçüncü ve son oyunu Gears Of War nihayet huzurlarınızda. Oyunun detaylarına geçmeden önce seri hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Oyunun konusu çoğumuza yabancı gelmeyen bir konu aslında, bilim kurgu romanlarında sıkça karşılaştığımız gibi dünyanın enerji kaynakları tükenmiş, yeni kaynaklar arama ihtiyacı hasıl olmuştur. Ve bu enerjinin kaynağı Sera adında bir gezegende bulunmaktadır. Ancak bu enerji kaynaklarını insanlar ile paylaşmak istemeyen çirkin ev sahiplerimiz insanlığa karşı amansız bir mücadeleye girişirler. Bu direnişte baş kahramanımız Marcus Fenix ve ekibidir…

Gears Of War 3 ün hikayesi, Jacinto şehrinin batmış olduğu Gears Of War 2’den 18 ay sonrasında başlıyor. Coalition Of Goverments (COG) Başkan Prescott tarafından terk edilmesinden sonra dağılmıştır ve yaşam savaşı veren insanoğluna eşlik eden bir savaş gemisindeki Delta takımı tarumar edilmiştir. Akabinde, Marcus kısa süre içerisinde babasının halen yaşamakta olduğunu öğrenir ve babasının insan ırkının tamamını kurtarabilecek bir şey bulduğunu düşünmektedir. Marcus Fenix ve Delta takımı’nın gerisi onu bulmak ve kurtarmak için harekete geçmektedir. Aslına bakarsanız oyunun hikayesi çok derin değil ama bu kimin umrunda ki, soluksuz bir aksiyon duygusu bütün hikayenin derinliğini tek başına sağlıyor. Önceki oyunlardan tanıdığınız ve sevdiğiniz tüm karakterler şan ve şçhretleri ile tekrara karşınıza çıkıyor. Oyun muhteşem bir girizgahla açılıyor ve oyunun ana konusunu oluşturan insanoğlunun sefalet sorunu çok başarılı bir şekilde vurgulanıyor. Serinin daha önceki oyunlarını oynadıysanız konunun ne şekilde ilerleyeceğini az çok tahmin edebilirsiniz.

Gears Of War 3’te daha önceki oyunda yer alan silahlar ve yeni eklenenler ile birlikte çok fazla silah seçeneğinizin olacağı aşikar. Özellikle yakın mesafede çok etkili olan Sawed-Off Shotgun ve çok büyük hasar veren Retro Lancer oldukça etkileyici. Düşmana yakın mesafaden saldırdığınızda delerek parçalayan etkisi ile ve çok iyi hissedilen geri tepme hissi ile oyunda tasarlanan silahların gerçektem başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca oyunda daha önceki oyunlarda adeta devrim yaratan çok başarılı siper sisteminin daha da geliştirildiğini söylemeden geçemeyeceğim.

Oyunun Campaign modu basit silahlı çatışmalarla sınırlı değil. Ayrıca oyunda dakikalarda epey tansiyonu yükseltmekte. Özellikle sağ kalma hissi ile ilerlerken derin sessizliğin olduğu ortamlarda tansiyon gitgide yükseliyor. Buna ek olarak Campaign modu ilk kez 4 kişilk co-op online desteği içeriyor. Bu açıdan bakıldığında kapsam ve çeşitlilik olarak Campaign modu çok başarılı.

Oyunu Single Player olarak oynamak isterseniz size oldukça zevkli, bol aksiyon ve gerilimli dakikalar suncağı tartışılmaz ama multiplayer severim ben diyorsanız Gears Of War 3 multiplayer olarak pek çok içeriğide yanında bulundurmakta. Tüm oyun modları bir takım değişiklikler ve yenileştirmeler ve eklenebilen yeni modlara sahip. Örneğin Deadmatch de her takıma yirmi can verliyor bir takımın canı bittiğinde diğer takım kazanıyor. Oyuna extra bir derinlik katan bu durum, oyuncuları da yaşamları konusunda daha ekonomik davranmaya zorluyor.


Epic Games yine yapmış yapacağını…

Grafiksel olarak bakıldığında dokular bayağı basit ele alınmış ve sıkı bir inceleme yaparsak bayağı sönük bile kalabilir ama oyun bunu çoğu güzel bir artwork çalışması ile telafi ediyor. Bunun yanı sıra Gars Of War 3 diğer serilerin girişlerine nazaran görsel çeşitililik sunmakta oldkça başarılı. Daha önceki oyunlardaki o kasvetli karanlık ortamlardan biraz olsun sıyrılıyoruz ve kimi anlarda canlı ve cafcaflı tropikal ortamlara giriş yapıyoruz. Oyun ses açısından ise tatminkar. Bazen aşırı abartılı ses doygunluğu rahatsız etmiyor da değil tabi…

Oyunun Campaign modu kesintisiz 12 saat sürüyor ve iki oyuncu ile offline ve iki ,üç,veya 4’lü oyuncu ile online olarak tam anlamıyla bitirilebilir. Oyunda almış olduğunuz kararlar bazen ileride etkisini gösterebiliyor ve oyundaki kesişme anlarında bu kararlarınızın etkisini görebiliyorsunuz. Bu hafif özgür iradeye izin veren yapısı oyuna farklı bir hava katıyor. Multiplayer modu çok iyi ve çok özellikli, sizlere rekabetçi opsiyonlar ve çeşitlilikler sunmakta (en az inanılmaz derecede bağımlı Horde ve Beast modları gibi ) …Oyunun asıl değerine gölge düşüren her mod karşısında sadece 10 haritanın olması. Öyle ya da böyle FPS’de bu zamana dek görülen en kötüsü bu değil ama en azından biraz daha harita olsaydı iyi olurdu.

Sonuç olarak serinin devamlı kendini geliştirerek ilerlemesi en son oyunda zirveye varması gerçekten takdire şayan. Buradan Epic Games’e saygılarımızı ve tebriklerimizi sunuyoruz. Bir Xbox Exclusive olarak bu kalitesini ispatlayan ve şimdiden oyun dünyasının kilometre taşlarından biri olan Gears Of War 3 muhteşem oynanış hissi, gelişmiş multiplayer altyapısı ve 4 kişiye kadar co-op desteği ile senenin en iyi yapımlarından biri olmuş. Kesinlikle şanına yakışır bir duruşu olan Gears Of War 3 yine ortalığı kasıp kavuracağa benziyor…



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!