-->
Battlefield 3’de Hangi Ekran Kartını Kullanmalı?

Battlefield 3, Beta için istediği sistem gereksinimlerini açıkladı ki,çoğu PC kullanıcısının Battlefield 3 için sistemlerini yenilemeleri gerekeceğe benziyor. Bu yönde Steam’in kullanıcıları üzerinde yaptığı sistem istatisiği de Battlefield 3’ün istediği önerilen sistem gereksinimleri şartına %84’lük bir kısmın uygun olmadığını ortaya çıktı. Şu anda Battlefield 3 ile ortaya çıkan kriz, 2007 yılında PC’lerde baş gösteren “Crysis […]

26.09.2011 | mrcappola

Battlefield 3, Beta için istediği sistem gereksinimlerini açıkladı ki,çoğu PC kullanıcısının Battlefield 3 için sistemlerini yenilemeleri gerekeceğe benziyor.

Bu yönde Steam’in kullanıcıları üzerinde yaptığı sistem istatisiği de Battlefield 3’ün istediği önerilen sistem gereksinimleri şartına %84’lük bir kısmın uygun olmadığını ortaya çıktı. Şu anda Battlefield 3 ile ortaya çıkan kriz, 2007 yılında PC’lerde baş gösteren “Crysis Etkisine” benzetiliyor.Ekran kartı pazarı tartışmaları Battlefield 3 ile yine gündeme geleceğe benziyor.Hangi ekran kartı hangi model daha iyi,bununla ilgili çeşitli donanım uzmanlarının Battlefield 3 ile ilgili olarak yaptıkları ekran kartı performans testleri sonucu durum (yukarıdaki resimden bakın) şöyle:

GTX 580/AMD 6990: Maksimum ayarlarda oynanabilir, hatta çift monitör desteği de sağlayabilir.

GTX 570/AMD 6970: Maksimuma yakın performans, çift monitör desteği sağlaması kolaydeğil. 3D efektleri, ayarları biraz kısmadan sağlamak zor.

GTX 560/AMD 6870: Anti-aliasing’i düşürmeniz gerekiyor. Kalabalık sunucularda shader’ları da aşağıya çekmeniz gerekebilir.

GTX 460/AMD 5830: Anti-aliasing’i büyük ölçüde kapatmalısınız. Yumuşak gölgelendirme (Soft shadows) veya diğer atmosfer efektlerini de kaldırmanız gerekebilir.

GTX 8800/AMD 3870: Şu seçenekleri ya kapaltmalı ya da azaltmalısınız: atmospheric bloom, atmospheric smoke, high-dynamic range lighting, soft shadows, ambient occlusion, anti-aliasing, ve motion blur.

Oyunu 3D Vision veya bir diğer adıyla 3D teknolojisiyle oynayıp seçenekleri ultrada tutmak için 2 adet GTX 580 kullanmanız gerekiyor.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!