-->
PS Vita’nın Teknik Detayları

Sony yeni nesil portatif oyun konsolu PlayStation Vita Las Vegas’daki E3 fuarında resmi olarak duyurulmuştu. 2011 ‘in son aylarında raflardaki yerini alacak PlayStation Vita’nın, Sony yaz başında tanıtımını yapmıştı. Fakat  yapılan tanıtımlarda yeni nesil el konsolu olan PS Vita’nın açıklanmayan bir teknik detayı vardı!RAM miktarı.O da açıklandı. Sony’nin Küresel Stüdyolar Başkanı Shuhei Yoshida yaptığı açıklamada […]

21.08.2011 | ulasufuk

Sony yeni nesil portatif oyun konsolu PlayStation Vita Las Vegas’daki E3 fuarında resmi olarak duyurulmuştu.

2011 ‘in son aylarında raflardaki yerini alacak PlayStation Vita’nın, Sony yaz başında tanıtımını yapmıştı.

Fakat  yapılan tanıtımlarda yeni nesil el konsolu olan PS Vita’nın açıklanmayan bir teknik detayı vardı!RAM miktarı.O da açıklandı.

Sony’nin Küresel Stüdyolar Başkanı Shuhei Yoshida yaptığı açıklamada PS Vita 512MB Ram’e sahip olacağını söyledi.

Yüksek performans vaad eden güçlü donanım özellikleri ve gelişmiş bağlantı yeteneklerinin yanı sıra çok sayıda özel oyuna sahip olacağı belirtilen konsol “Party”isimli yeni uygulamasıylada dikkat çekeceğe benziyor.Bu uygulama ilede sadece çevrimiçi oyunlarda değil,farklı oyunlar ve diğer uygulamalar esnasındada birbirleriyle sohbet gerçekleştirebilecekler.Yani çapraz-oyun sesli sohbet desteği sunulacak.
PlayStation ,Vita Uncharted: Golden Abyss, Ruin, ModNation Racers, LittleBigPlanet ve Street Fighter x Tekken gibi oyunlara sahip olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PlayStation Vita’nın Teknik detayları:

– ARM Cortex A9 işlemci
– SGX543MP4+ grafik işlemcisi
– 5 inç, 960 x 544 çözünürlükte, 16.000.000 renkte, OLED, dokunmatik ekran
– 512 MB RAM
– 512 MB VRAM
– 320 x 240 / 120 fps veya 640 x 480 / 60 fps ön kamera
– 640 x 480 arka kamera
– 3G, 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR bağlantı
– Vita, MC, SIM, ses, SATA, kulaklık, aksesuar girişleri
– 182.0 x 18.6 x 83.5 mm boyut
– MP3, MP4, WAVE ses desteği
– MPEG-4, H.265 / MPEG-4 AVC video desteği
– JPEG, TIFF, BMP, GIF, PNG resim desteği



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz