-->
Deus Ex: Human Revolution İnceleme

YIL 2027 BİYOLOJİK SİLAHLARIN VE BİOTEKNOLOJİNİN ÇAĞI İşte Deus Ex: Human Revolution da tam bu zamanda geçiyor. Ama sanmayın ki öyle uçan zeplinlerin, ışın silahlarının olduğu ütopik bir gelecekteyiz. Hayır tamda olması gereken bir zamanda tasvir edilmiş. Biotekniğin zirve yaptığı dönem. Oyunun bu detayı ne kadar sağlam zemine oturtulmuş, ciddi bir oyun olduğunun da göstergesi. […]

27.08.2011 | ulasufuk

YIL 2027 BİYOLOJİK SİLAHLARIN VE BİOTEKNOLOJİNİN ÇAĞI

İşte Deus Ex: Human Revolution da tam bu zamanda geçiyor. Ama sanmayın ki öyle uçan zeplinlerin, ışın silahlarının olduğu ütopik bir gelecekteyiz. Hayır tamda olması gereken bir zamanda tasvir edilmiş. Biotekniğin zirve yaptığı dönem. Oyunun bu detayı ne kadar sağlam zemine oturtulmuş, ciddi bir oyun olduğunun da göstergesi.

Ana karakterimiz tabi ki de Adam Jencen kendileri bulunduğu devrin bir numaralı lider bioteknoloji şirketlerinden olan Sarif endüstri için güvenlik şefi olarak kiralanan eski bir polis. Ve bu karizmatik abimizin eski sevgilisi Megan da aynı şirkette Baş araştırmacı olarak çalışmakta. Tam her şey yolundaymış gibi gözükürken Kim oldukları belirsiz bir grup Yüksek teknolojik donanımlara sahip askerler gelir ve Sarif Endüstriyi tarumar eder ve Megan’ı Adam’ın gözleri önünde öldürür ve Adamında icabına bakarlar. Ve Şirket olaya el koyar. Robocop tan parçalar alarak Adam ın vücudunu olağanüstü bir şekilde yeniden inşa ederler. Artık Adam’ın tek bir amacı vardır. Bunu yapanları bulup intikamını almak…

 


 
Esasen Deus Ex : Human Revolution oyunu Tps – Fps karışımı tadında oynanıyor. Örneğin silahlı çatışma anında veya etrafta gezinirken fps modunda ilerleyebiliyorsunuz. Oyunun bu dinamiği bazı anlarda çok iyi çalışmakta ama genel olarak bu tarza alışık olmayanlar için ilginç gelebilir. Bu arada oyunun kendine özgü bir havası var. Özellikle detaylı mekan tasarımları oldukça başarılı gözüküyor. Hatta bazı anlarda birkaç dakika durup etrafı incelemek hem oyunun ilerleyişinde işimize yarıyor hem de etrafın detaylarını özümsememize yarıyor.
 

 

Gelelim oyunun en can alıcı yanına. Oyun tam bir özgürlük hissi veriyor. Yapacağınız seçimler oyunu temposundan tutun, oyunun zorluk derecesine kadar her şeyi etkileyebiliyor. Ha şunu da söylemeden edemeyeceğim oyunu var gücünüzle Fps gibi oynamak istiyorsanız çok yanılıyorsunuz. Şahsen heyecanla bir mekâna girip etrafa sıka sıka ilerleyim derken birden kurşunlarımın bittiğini fark edip var gücümle kaçacak delik aradığım çok oldu. Bu yüzden oyunun oynanış çeşitliliğini çok iyi orantılayıp yeri geldiğinde bir Metal Gear Solid tarzında Snake modunda ilerlemeniz gerekebilir. Ayrıca oyunda kilitli odaları açmak veya havalandırma kanallarını bulmak etrafınızda bulunan çokça düşman grubundan kurtulmanızı sağlayabilir. Seçim tamamıyla size bağlı.
 


 
Oyundaki upgrade sistemi yapacak olduğunuz seçimlerinize yardımcı olacak. Siz level kazandıkça Praxis puanları elde edeceksiniz. Bu puanlar daha sonra Adam’ın gelişimi için upgrade satın almaya kullanılıyor. Yalnız şunu da belirteyim oyunda hiçbir zaman bütün upgradeleri satın almaya yetecek kadar puanınız olmayacak, bu yüzden oyun stilinize yardımcı olacak upgradeleri seçmeniz yararınıza olacaktır. Bodoslama kavgaya girmek mi istiyorsunuz? O halde zırh, nişan alma, hızlı koşu gibi upgradelerinizi yapıp Typhoon özelliğini açabilirsiniz. Adam ın en iyi Solid Snake etkisini mi görmek istiyorsunuz o halde Praxis puanlarınızı sessizce koşmasına, yürümesine duvarların içindekileri görmesine, gizlenmesine harcamalısınız. Bütün puanlarınızı oyunun ilginç özellikleinden biri olan hackin özelliğine harcamak isterseniz kilitli kapıları kolaylıkla açıp, extra xp kazanabilirsiniz. Ayrıca oyunda daha farklı olarak duvarları delip geçmek gibi ve bir bölgeye girmenin yollarına izin veren İkarus Sistemi gibi yetenekler de var.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!