-->
Fear 3 Oyun İncelemesi

F.E.A.R. ilk serisi ile 2005 yılında piyasalardaki yerini aldı. Oyun henüz çıkmadan yayınlanan tanıtım videolarıyla oyun severleri görsellik anlamında etkiledi.Piyasaya çıkmasıyla FPS türüne katkıda bulunmasının yanı sıra hikayesiylede diğer FPS oyunlarından ayrılarak farkını ortaya koydu.Yapımcılar bunu Almaya ve onun lanetine borçlulardı.FPS türüne katkılarından en önemliside iyi tasarlanan yapay düşman zekasıydı.Korkutucu yapısıyla oyuncuları diken üstünde tutuyor […]

05.07.2011 | ulasufuk

F.E.A.R. ilk serisi ile 2005 yılında piyasalardaki yerini aldı. Oyun henüz çıkmadan yayınlanan tanıtım videolarıyla oyun severleri görsellik anlamında etkiledi.Piyasaya çıkmasıyla FPS türüne katkıda bulunmasının yanı sıra hikayesiylede diğer FPS oyunlarından ayrılarak farkını ortaya koydu.Yapımcılar bunu Almaya ve onun lanetine borçlulardı.FPS türüne katkılarından en önemliside iyi tasarlanan yapay düşman zekasıydı.Korkutucu yapısıyla oyuncuları diken üstünde tutuyor aynı zamanda dört bir yanınızı saran düşmanlarlada size rahat nefes aldırmıyor.Aslında bence  oyun oynarken korkmamızı sağlayan şey çıkan yaratıklar değil karşımıza çıkmadan önce çıkardığı seslerdir.Bu çıkan sesler adrenalimizi tavana çıkarır ve sürekli tetikte tedirgin kılar bizi.

F.E.A.R. ilk iki serisinde monolith studios tarafından geliştirilip Vivendi games tarafından piyasaya sürülmüştü.Serinin üçleme olmasına  kimse şaşırmadı şaşırtan en büyük değişiklik üçüncü seride Warner Bros.’un Day 1 studios ile anlaşması oldu.Defalarca ertelenen seri sonunda raflarda.

F.E.A.R 3 oyununuyla ilgili bilgi verecek olursak ilk oyundaki felaketlerden sonra ikinci oyunun final kısmında yaşananlar bu serinin temel taşını oluşturuyor.Üçüncü serinin detayına girmeden önce İlk oyundan aklımızda kalanlarlada oyunu hatırlayalım isterseniz.Alma’nın iki oğlu birbiriyle anlaşamayan didişen ama kardeş olduklarınıda bilen iki adam bu oyundada rol alıyor.Point Main’in ekibi dağlımış,Armacham askerleri kontrolü ele almış kendilerine karşı gelen herkesi öldürmektedir.Point main’ide ele geçirmişlerdir.Kardeşi Paxton Fettel ise kutupları barışmasada Point Main ‘e yardım eder.Point Main iyi bir asker fakat onu asıl iyi yapan paxton Fettel.Adamımız ne zaman zora düşse Fettel yetişiyor ve özek güçleriyle olayı çözüyor.Bu kadar güçlüyse neden herşeyi çözemiyor diyebilirsiniz ancak Fettel’inde bazı limitleri var onu kısıtlayan.Fettel’i daha çok sevenlerde üzülmesin Point Main ilk bölümü tamamladıktan sonra  aynı bölümü Fettel ilede oynama şansı bulacaksınız F.E.A.R 3 oyuncuları.İşte bahsettiğim limitini yani kısıtlamaları böylece anlama fırsatı bulabilirsiniz.Oyuna dönecek olursak  Fettel’in yardımıyla Point main özgürlüğüne kavuşur ve Alma’ya karşı güç birliği yaparak yola koyulurlar.Hikaye böylece başlar.Bu arada Alma Hamile.Doğacak olan bu çocuk tüm insanlık ırkının bitmesine sebep olacak kötülükleride beraberinde getirecek.Oyunda kontrolümüzdeki karakter ise Point Main.

F.E.A.R. 3’teki yeniliklerden söz edecek olursak oyuna yeni siper alma tekniği eklenmiş ve kayarak düşmanların arasında ilerleyebiliyorsunuz. Ayrıca tekme atabiliyor zamanı yavaşlatabilme imkanınada sahipsiniz.Yakın dövüşü sevmeyenler içinde birbirinden farklı silahlar var.Güzel kurgusu, yapım, müzikleri ve ara videolarıylada oyuncuyu ilk dakikadan oyuna bağlıyor.

Kayarak ilerleme tekniğinde oyuncuların zevk almalarını sağlayacak olaylarda var daha açık anlatacak olursak bir çok askerin arasındayız diyelim arada ufak bi boşluk var koşarak üzerlerine gidip tam o sırada zamanı yavaşlatma fonksiyonunuda kullanıp kayarak aralarından geçerek arkalarından ateş edin çok eğlenceli.Silah türündende oldukça zengin İkili uzi,roket atar,otomatik tüfek,keskin nişancı tüfeği ve pompalı tüfek.

Bunca savaştıktan sonrada tecrübe kazanmaya oyun içi ödülleri hak etmeye başlıyoruz.Görevleri tamamladıkça karakterimiz gelişiyor.Ayrıca ödül ağacında yapmamız gereken şıkları gerçekleştirerekte daha fazla zevk alıyosunuz.Oyundaölü askerlerin kanlarını emerekte puan kazanıyosunuz oyun severlerin bilgisine.

F.E.A.R 3’te pek alternatif seçenekleriniz yok ilerlemek adına.Kıyıda köşede ufak boşluklar karanlık odalar yıkık barakalar göreceksiniz.Bunlarıda kontol edin süprizlerle karşılaşın.

F.E.A.R serisinin ilk iki oyununda oyuncuların en çok şikayet ettiği kendini tekrar eden mekanlar ve kısıtlı renk yelpazesine sahip olmasıydı.Sürekli ilerliyodunuz ama yine birbirine çok benzeyen sahnelerde buluyodunuz kendinizi.İlkine göre ikinci seride bi nebze düzelme vardı.F.E.A.R 3’te bu durum daha da farklı dağın eteğinde bi köyde savaşırken ilerleyen bölümlerde şehirin içinde düşman askerleriyle mücadele edeceksiniz.Açık alanların olduğu gibi kapalı alanlarda var.

F.E.A.R 3’te tamamen aksiyona çevrilmiş olay.Önceki serilerdede çok fazla çatışma vardı ancak F.E.A.R 3’te korku fazlasıyla azalmış yerini gerilim duygusuna bırakmış.Daha önceki oyunları tekrar etmesinin payıda var aslında böyle düşünmemizde.Bir anda Alma’nın korkutu yüzünün çıkması karanlık odaya ilerlerken bebek ağlamaları duymanız arkasından kanlı ayak izleri tamam etkileyici olabilir ama eskisi gibi değil.

Oyunu Alma’nın iki oğluyla oynuyor olmak hem oyunun süresini uzatıyor hemde iki farklı deneyim kazanıyosunuz.Multiplayer modlarıda var ve hem Point Main hemde Fettel’in aynı anda sahada olduğu co-op modu.
Alma doğururmu?oyun sonuda ne olur bunları oyunu bitirerek göreceksiniz.Daha önceki serilerini oynadıysanız bunuda mutlaka deneyin.

8.0 Grafik

8.2 Sesler

8.2 Oynanabilirlik

8.2 H.Oyun Puan



Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.